Kiezen voor mezelf?

Hallo,
Ik ben 23 jaar getrouwd met een man, waar ik eigenlijk niet van kan houden. We hebben diverse huwelijkscrises gehad, maar zijn toch bij elkaar gebleven. Als ik eerlijk ben, komt dat doordat ik geen knopen door kan hakken en me steeds weer laat ompraten. En alleen zijn is ook niet alles. Tijdens mijn huwelijk ben ik 3 keer flink verliefd geweest op een ander. Nou ja geweest, de derde verliefdheid speelt nu nog. Ik kan het niet nog een derde keer aan om gevoelens te hebben voor een ander, en steeds meer weerzin te voelen thuis. Ik wil mezelf kunnen zijn en in ieder geval kans kunnen maken op een nieuwe liefde. Het verscheurt me. Bij mijn man wil het kwartje niet vallen want hij blijft het maar proberen en stopt alles wat ik zeg ergens diep weg. Dan denk ik dat ik gek word. Zal ik toch de moed moeten verzamelen om de relatie te beëindigen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • miami 10-01-2018 15:26
  duidelijke taal, toch? Je houdt niet meer van je man maar je bent ook bang om alleen te zijn. Je bent pas gelukkig als je met z'n tweeën bent? Waarom niet de knoop doorhakken en je niet meer laten ompraten. en ga op jezelf wonen, niet gelijk bij die ander intrekken want het kan zijn dat je verliefd op hem bent omdat je naar échte' liefde snakt.
 • ijsco 12-01-2018 19:40
  MIAMI wat jij omschrijft zo kijk ik als "leek" er ook tegenaan
 • Tina 19-01-2018 20:30
  Het is superduidelijk , je wil weg , eindelijk voor jezelf kiezen. Maar tegelijkertijd ben je ook erg bang om de stap naar een nieuw leven te zetten . Kan je het financieel aan om op jezelf te gaan wonen ? En dan bedoel ik ook net als Miami alleen wonen . Ik heb namelijk sterk het gevoel dat je de financiële zekerheid van je huwelijk verkiest boven een eigen leven leiden . Je kan het niet beiden . Maak eindelijk een keuze .
 • Hanneke Verstappen 20-01-2018 12:27
  Beste Monique, Je probleem is erg herkenbaar, maar je moet uiteindelijk wel een knoop doorhakken, welke kant je ook kiest. Anders word je nog ongelukkiger. Ik heb zelf 13 jaar vastgezeten in een huwelijk waarin ik dood ongelukkig was. Ik durfde ook niets te zeggen. Bang wat de buitenwereld ervan zou vinden en mijn kinderen. Totdat mijn beste vriendin overleed... Zo wilde ik niet oud worden. Ik heb voor mezelf gekozen en ben op een camping gaan wonen in een oude stacaravan. Ik leefde heel simpel, maar was oh zo gelukkig! Nu 11 jaar later en wat huisjes verder ben ik nog steeds blij dat ik deze keuze gemaakt heb! Je bent sterker dan jezelf denkt of dan anderen zeggen. Geloof in jezelf en hou van jezelf! Heel veel sterkte met je beslissing!