Kiezen

Hoi,
Ik ben een meisje van dertien en ik heb laatst een heel roddel drama op school achter de rug.
Vorig jaar was lastig voor me, niet alleen door de lockdown enzo, maar ook omdat het mijn brugklas jaar was.
Ik leerde ook twee meisjes in mijn klas kennen (1) en (2), (2) is inmiddels van de TL/MAVO naar de HAVO gegaan dus die zit niet meer in onze klas maar (1) wel.
(1) is een duidelijk heel onzeker meisje dat heel graag haar zin wil hebben, gelijk wil krijgen en snel jaloers word, ze is ook heel negatief en kan van een hele leuke gebeurtenis iets heel stoms maken.
Ik wil eigenlijk geen vrienden meer met haar zijn maar heb ik met mijn stomme hoofd “ja” op een soort vriendschapsbelofte gezegd, en dat ook nog aan mijn mentor verteld dus de kans dat ik van haar af kom is heel klein (dit waarschijnlijk echt heel onaardig maar haar leugens na een heel te hebben uitgestaan laat je ook zo denken).
Nou dit roddel drama waar ik over begon was ging dus over een ander meisje genaamd (3), dit meisje vind ik heel aardig maar doet een beetje onduidelijk over of we wel vrienden zijn of niet.
Al haar oude vriendinnen (in totaal 5) kwam in de eerste pauze naar ons toe vorige week om ons te vertellen “dat (3) niet te vertrouwen is omdat ze over iedereen roddelt” nu is dat wel een beetje waar maar ik was het er nog steeds niet mee eens over hoe ze ons dit kwamen vertellen zonder het allemaal precies uit te leggen.
Net nadat ik (2) en een aantal andere meisjes dit hadden besproken kreeg een appen van (3) of ik alsjeblieft naar de WC zo kunnen komen omdat ze er niet vanaf kwam, omdat ze zat te huilen. (Er klopt niks van deze zin) maar goed ik rende dus zo snel als ik kon de trappen op naar die WC waar (3) net uitgelopen kwam en zodra ze me zag weer in tranen uitbarstte.
Toen heb ik voorgesteld om met haar naar mijn hoofdmentor te gaan (we hebben er twee, de ene is mijn hoofdmentor en de andere van haar) daar is ze met (mijn mentor) in zijn kantoor gaan zitten.
Precies op dat moment kwamen (1) wat daar zitten we onder ander mee in de pauze en (2) met mijn spullen (want die had ik bij onze tafel laten staan) aanlopen.
Meteen toen mijn tas aan mij gegeven werd en ik voor het eerst in een half uur rustig kon ademhalen vroeg twee “wat heb je tegen haar gezegd?” Alsof ze bang was dat ik haar beraden had.
Ik stond haar met open mond aan te staren, hoe gevoel en harteloos kun je zijn?
Dat riep ik overigens ook iets te hard toen ik niet antwoordde maar naar de kleedkamer ging om daar mijn tas neer te zetten.
We hadden toevallig (heel fijn) ook een toets op die dag waar ik totaal niet voor voorbereid was.
Later moesten ik en (2) aan mijn mentor uitleggen wat er allemaal gebeurd was en wat wij hier mee zouden gaan doen.
Ik wou met (3) gaan praten om haar kant van het verhaal te horen, maar (2) geloofden de oude en verbitterde vriendinnen van (3) en vond dat (3) niet te vertrouwen was.
Wij zijn niet eens vrienden met die oude vriendinnen.
Hoe dan ook, ik had na school nog een berichtje naar (3) gestuurd om te vragen of ze wel okay was.
De volgende dag hadden (2) en ik vurig overleg over wat we zouden gaan doen met de (3) situatie, zij wou “het uitmaken” dus geen vriendinnen met haar worden ook al had ze niemand in de klas, omdat ze haar Nogaredo niet te vertrouwen vond.
Maar ik wou met haar praten om uit te vinden of ze loog of niet. Dus hadden we uit eindelijk afgesproken om eerst haar mening te horen dan die van (2) en dan die van mij om dan tot een verstandige beslissing te komen. Maar zodra we voor (3) stonden gooide (2) dat plan volledig overboord en ging haar eigen gang en vond dat ik (3) moest gaan vertellen dat we geen vriendinnen gingen zijn en dan ze niet bij ons mocht zitten in de les.
Ze had me daar zo in gemanipuleerd dat ik da twee moest zeggen, terwijl ik “mijn mening uite” zag ik (3) in elkaar storten, dat was verschrikkelijk, dat wou ik helemaal niet. Alleen als ik dat zou zeggen dan zou ik mijn “vriendschapsbelofte” verbreken en dan zou (2) me het leven zuur maken. (Ja, ik weet dat dit klinkt als een slappe vakantie roman die je in een keer uit leest).
En dat dat een domme reden is om niet te zeggen wat ik vind, maar ik ben al een watje en een enorme introvert, dus ik maak al niet zo snel vrienden.
Nu weet ik niet meer of ik tussen (2) en (3) moet kiezen of dat ik gewoon andere vrienden moet zoeken, ik heb echt advies nodig van een volslagen vreemde .
Ik weet niet wat ik moet doen (ik zweer dat dit echt gebeurd is en ik verbaas me er zelf ook steeds over, en kijk steeds rond waar de camera voor de soapserie is )
Alvast bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Hallo 29-10-2021 22:04
  Ik merk trouwens nu pas dat ik (1) en (2) heb omgewisseld
 • Karin 30-10-2021 12:04
  Het klinkt niet als een vakantie romannetje, dit is écht heel slecht geschreven. Moet jij niet in bed liggen om middernacht? Groetjes aan 0fux en de hele familie. Bel de kindertelefoon voortaan maar, doei.
 • miami 30-10-2021 14:01
  uhhhhhhh. Huh????? Lijkt wel een soap
 • Beverly 30-10-2021 15:21
  Hallo Doei