Konijn op Youtube

konijn in beeld

Onze dochter speelt regelmatig bij een vriendinnetje dat bij haar in groep 4 zit.
Vriendinnetje heeft op haar kamer een konijn, een dwerg konijn, donker met van die geelachtige ringen om de ogen.
Eerder liep het beestje los op haar kamer, maar toen ze aan de internetkabel van haar PC knabbelde moest ze in een kooi.
Er is wel zo’n hamster-draaimolentje, waar konijn in kan rennen dus beweging genoeg.
Mijn dochter gaat wel eens met een paprika en sla op bezoek en dan hebben de meiden dolle pret.
Soms maken ze een video van het konijn en zetten die dan op youtube.
Dat doet dan een iets oudere zus, die is daar heel handig mee.
Toch vind ik het best wat, dat dat meisje al alleen op internet zit en meekijkt hoe haar zus een video op youtube zet.
Haar ouders laten haar heel vrij in mijn ogen, maar komen af en toe ook wel op haar kamer even zien hoe het gaat.
Onze dochter mag van ons wel op de iPad, maar dan in de huiskamer en op tiktok.
Ben ik nu te controlerend?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Loes 21-05-2020 21:10
  Mijn kind groep 4 heeft een eigen tablet en download er zelf spelletjes op en zit vooral op youtube. Tiktok ken ik niet.Mijn kind mag op tablet maar ik zorg dat ik dan altijd als ik wil mee kan kijken zoals aan de keukentafel of op de bank.
 • Kleurtjes 21-05-2020 21:21
  '@Loes, Heeft jou dochter ook een konijn en maakt ze daar video’s van? Ze laten dat konijntje er soms ook uit en later het door de kamer rennen.
 • Loes 22-05-2020 06:20
  Nee, dat zou ze wel erg interessant vinden om te doen. Zij wil ook een vlog camera en vlogs maken over haar sport. Zij weet niet hoe ze filmpjes op.youtube zet en ik zou dat ook niet toestaan. Ik zou dat niet fijn vinden. Filmpjes maken zou ik best vinden maar ze willen zien maar nog niet op sociaal media hoor.Of een keer een echt onschuldig filmpje die door mij moet worden gekeurd en zou dan reacties uitschakelen.
 • Kleurtjes 22-05-2020 07:28
  Dat kan ze inmiddels zelf, want zij en vriendinnetje + oudere zus waren er al mee bezig.
 • Oblio 22-05-2020 14:16
  De situatie daar, bij het vriendinnetje, zijn er nog meer mensen in huis, behalve ouders en oudere zusje van vriendinnetje?
 • Kleurtjes 23-05-2020 18:04
  '@Oblio, ja er is nog een oudere broer, ook zo’n IT licht. Zit op de Havo. En hoorde van zijn moeder dat hij..op het Vivaforum enkele dames een MP had gestuurd met een bericht. Maar daarin verwerkt een vervelende softwarecode, die zich in een PC nestelt. Hoe zij daar achter is gekomen? Ik zou het niet weten, maar hij is behalve slim ook niet prettig.
 • Oblio 25-05-2020 13:10
  Vreemd dat die jongen op een digitaal damesboudoir komt keten. Viva en Linda schijnen heel populair te zijn bij jonge mannen. Vraag mij niet waarom. Maar heb je wel eens met moeder van vriendinnetje gepraat over jouw zorgen over die jonge meiden?
 • Kleurtjes 26-05-2020 10:16
  Jazeker, maar het gekke is, dat zij zo makkelijk is, het lijkt wel of ik mij geen zorgen hoef te maken, en toch doe ik dat: Vrijwel geen toezicht op hun activiteiten in slaapkamer vriendinnetje, ook als oudere zusje erbij is. En soms komt broer er ook bij. Internet is toch een soort flessehals van de maatschappij? En dan ook dat die mensen in huis roken. Gelukkig niet op de slaapkamers, maar als ze in de huiskamer zijn geweest, ruik ik dat meteen als dochter thuis komt.
 • miami 26-05-2020 14:16
  dat van het roken is niet relevant , dat gaat jou nl niets aan(ik ben een niet-roker trouwens). Je kunt je dochter niet verbieden om daar niet meer te komen vanwege het roken. Ja ze ruikt ernaar als ze thuiskomt maar dat is geen misdaad.
 • I. Bentum 29-05-2020 08:50
  Er zijn enkele aspecten, die zeker wel relevant zijn: Kinderen alleen op kamer, met mogelijkheid om onbegeleid op internet te gaan. Kunnen met oudere zus zelf filmpjes op Youtube zetten. Wat doet broer met de meisjes? Hij heeft in het verleden rare dingen gedaan. Ik zou nog eens met ouders gaan praten en je zorgen uitspreken. Als je er niet uitkomt, zou ik mijn dochter daar niet meer laten spelen, dat lijkt me dan veiliger en geruststellender.