Kwaliteit forum

Vraagje aan alle “vaste en vertrouwde” figuren op dit forum:

Ligt het aan mij of holt de kwaliteit van dit ooit zo leuke forum achteruit de laatste tijd? Ik lees steeds meer dubieuze teksten die geschreven lijken te zijn door óf hitsige pubers, óf schizofrene mafkezen met dyslexie. Negen van de tien “verhalen” zijn nauwelijks leesbare lappen tekst zonder punten of komma’s en zoveel vaudten dat mijn docent Nederlands zich omdraait in zijn graf, en het tiende verhaal is één inhoudsloos regeltje. Soms wordt je mening gevraagd, maar o wee als je iets schrijft wat ze niet willen lezen.

Kortom, dit forum dreigt zijn doel voorbij te schieten. Degenen die met een echte vraag zitten, komen door de absurde posts nauwelijks meer aan bod.

Ik zal eerlijk zijn; als jullie ineens zo’n stukje zwakzinnige proza missen, dan heb ik daar de redactie om gevraagd, maar het wordt tamelijk vermoeiend om zelf-benoemde moderator te zijn. En misschien moet ik dat ook niet willen.

Maar ik had heel graag gehoord wat jullie hierover denken en of we hieraan iets moeten/kunnen/willen doen.

Ik hoop in ieder geval nog veel profijt te hebben van deze site, zonder dat ik me door de berg gezever hoef te waden. Wat denken jullie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Karin 20-12-2019 19:59
  Allereerst moet ik zeggen dat ik pas sinds kort op dit forum meelees en ook reageer maar ik snap nu al wat je bedoelt. De trollen huppelen vrolijk rond, dat viel me ook al op. Heb ook 2x de redactie gemaild of een stuk weggehaald kon worden; gebeurde direct dat moet ik ze nageven! Ik vind het jammer dat je kunt reageren met wel tien namen, de oplossing die mij als eerste te binnenschiet is dat je lid moet worden en een IP-ban krijgt bij wangedrag. Geen verstand van verder maar op een ander forum over mijn huisdier doen ze het zo. Geen lid? Dan kan je alleen reacties lezen. Een moderator die -desnoods om de dag- even vluchtig meeleest lijkt me ook een goeie icm de regel: 'gedraag je een beetje netjes' kort samengevat. Niet netjes? Dan wissen en als het echt te gek is iemand de toegang ontzeggen. Het houd me idd wel een beetje tegen om een gevoelige kwestie hier op te schrijven; bang voor pijnlijke reacties van trollen, zitten er pubermeisjes/jongens giechelend mee te lezen of schrijven weer een suf stukje? Iedereen weet: 'ach, laat gaan...' maar toch kan een intens gemene opmerking mensen (diep) raken. In één zin je mening geven: prima, niks mis mee. Mensen kwetsen om vooral toch maar te horen dat je het bij het juiste eind hebt verbazen me sowieso: ze willen alleen bijval kennelijk, gaan schelden als ze geen bijval maar tegengas krijgen. Gek, het idee is toch om adviezen uit alle hoeken te krijgen? Je pikt eruit wat je kan gebruiken in jouw situatie dacht ik!?! Mét respect, even nadenken dat er een ander mens achter dat schermpje zit. Als je wat je schrijft ook recht in het gezicht van een vreemde zou zeggen in het echte leven is het meestal wel goed. Al heb je ook 'live' botte horken helaas.. ;) En mensen die gewoon een rotbui hebben en iets botter overkomen dan bedoeld, bij de letters zie je geen glimlach, of juist een gefrustreerd persoon die uit woede reageert..
 • Karin 21-12-2019 02:27
  Goh, ik sta ervan te kijken hoe snel Eagle op een presenteerblaadje aangeboden krijgt wat ze duidelijk wil maken. Bedankt Poep! En jij ook Tarrel, door deze posts van jullie is het voldoende dat de redactie van Mijn Geheim één blik werkt op dit topic/het hele forum eens doorneemt. Tel daarbij op dat het de schrijfstijl is van iemand die gisteren nog boos was en op hetzelfde denkniveau zit als Poep en je kan maar één conclusie trekken: lid worden of niet kunnen reageren enz. Pas las ik hier een stuk waarvan ik dacht: deze man of vrouw is écht in de war, dementerend, onder bewind gesteld en het daar niet mee eens, zoiets.. Dat vind ik dan naar. Maar mensen die over poep, poep en poep praten en reet (als in kont, achterste, billen) met een d schrijven zijn zielig. Teleurgesteld in het leven gaan trollen... dom hoor, je zet jezelf voor schut en je weet hopelijk: álles wat je ooit op het www slingert kan zomaar als een boomerang tegen je neus slaan. Hard zelfs als je echt te ver gaat, pas maar op. Ik zou zeggen: ga ergens een leven zoeken, wat heb je hier nou aan? Denk je echt dat volwassen mensen nu in tranen uitbarsten vanwege een puber die ruzie heeft met haar vriendinnetje en een kind dat POEP roept... :D Alsjeblieft zeg... ga lekker larpen of zo, doe je gewoon of je een draak bent!! Gaaf hoor, lekker vuurspuwen en brullen, alles mag. Wie weet mag het van mamma/je verzorgers! (als er al iemand is die je in de gaten houdt, of je je medicijnen inneemt op tijd en zo wat ik overigens betwijfel). Ja, de bezuinigingen in de GGZ werken echt overal door en dat merk je zoals een verpleegkundige me gisteren nog zei, het zijn niet alleen messentrekkers op straat maar ook gewoon veel mafklappers online.. pas als de adverteerders wegblijven komen de trollenjagers in actie. Ook jammer! Heel, héél jammer van een mooi forum, zeker. Groetjes, Karin die altijd gewoon Karin heet en hetzelfde emailadres gebruikt. Nu ga ik weer even verder, er zijn ook nog mensen die werken om de bekende gevallen binnen de poort te houden. De gekste mensen lopen helaas buiten de poort, dat hoor je zo vaak zeggen en het is gewoon waar! ;)
 • miami 21-12-2019 06:02
  Hoi Eagle, ik ben het helemaal met je eens. Vooral dat laatste 'probleem' was echt erg, zo kinderachtig en ik snap je reactie helemaal. Net als jij zit ik al heel lang op dit forum maar de laatste tijd vind ik het niet meer leuk en dan ook nog die idiote reclame over hoe je je man terug kunt krijgen op veel verhalen, dat zou gewoon verwijderd moeten worden. Karin, ik vind je eerlijk en ik lees jouw reacties altijd en ik vind dat je een goede kijk hebt. Die kinderachtige reacties van poep en tarrel bewijzen maar weer dat je veel namen op hetzelfde account kunt doen net als dat vorige kinderachtige verhaal. Ik hoop dat het niveau niet verder verlaagd.
 • engel 21-12-2019 11:18
  Het is een vervelend voorval, waardoor echte serieuze topics misschien daardoor minder serieus genomen worden. Maar op ieder forum kom je dat soort trollies tegen. Ik weet niet of je ooit het fancy forum heb gekend? het lijkt een klein beetje op dit, alleen zaten daar geen moderators op, dus daar werd er heel erg getrolt met dat soort zelfde figuren. Ik denk dat je dat altijd zal tegen komen, dat was vroeger dus al zo, en nu nog steeds. Al vind ik wel dat er hier wel meer toezicht op word gehouden. En als er weer een trol is, word het verhaal soms wel verwijderd. Ik denk niet dat je het echt kan tegen houden. En dat je als wijs mens die verhalen gewoon moet negeren. Ik denk dat de laatste trol verhaaltjes door 1 dezelfde persoon word geplaatst, ik denk dat we allemaal wel weten wie. En diegene veranderd zijn naam gewoon steeds. Dat soort personen zijn dol op negatieve aandacht, en als we dat steeds geven, blijven dat soort personen ook bestaan, en blijven ze trollen.
 • engel 21-12-2019 11:22
  ik denk dat het trouwens ook niet veel zin heeft om een ip ban te doen. Want volgens mij kan je met je telefoon op 4g gewoon lekker doorgaan. Of je gaat bij iemand op visite en je gaat gewoon weer verder. Ik denk dat negeren, negeren en negeren het aller beste werkt.
 • Karin 22-12-2019 17:04
  Engel heeft gelijk: don't feed the trolls, dan gaan ze ergens anders voer zoeken ;) Het niet met elkaar eens zijn is niet erg, een andere mening kan je respecteren en als je echt een pestbui hebt of het heel erg kwetsend vindt kan je er best iets van zeggen. Als je tenminste wel uitlegt waaróm je het echt een foute reactie vindt. Zo kan je zelf aan het denken gezet worden (zie ik het wel goed, heeft die ander ook wel een punt eigenlijk?) maar letterlijk POEP of zo gaan posten pfff... werkelijk triest hoor! Beter negeren. Ook al zou je graag even zeggen: 'doe normaal joh'. De trol blij: een reactie, joepie!! Zelf kost het je alleen maar energie. De scholen zijn ook gesloten; veel pubers die zich vervelen denk ik. In het echte leven lopen ook echt domme ruziemakers rond. Gewoon omdat het kan, die zoek ik ook niet op om eens mee te gaan bekvechten. Bij twijfel niet meer reageren, jammer voor mensen die gewoon niet zo goed met taal zijn en zodoende niet serieus genomen worden. En inderdaad: je kan een IP-adres omzeilen al heb ik het idee dat veel van die onzin thuis in tienerbedjes wordt geschreven, of door iemand met het verstand van een tiener, soms zelfs tieners met een forse geestelijke beperking. Het zal je kind maar wezen denk ik dan voortaan, en dóórrrrr :D