Lastige echtgenoot

Hallo beste mensen
Mijn man gaat er altijd vanuit dat ik alles doe wat hij vraagt. Als ik niet kan/wil wordt hij boos en verwijt mij dan van alles. Hij heeft een (groot) paard waar hij zelf voor gekozen heeft. Als hij moet overwerken vraagt hij of ik er naartoe wil gaan maar ik heb echt niks met dat paard en als ik daar dan vandaan kom stink ik ook nog een uur in de wind! Hij vraagt het ook als ik avonddienst heb en op tijd weg moet. Hierdoor heb ik ook erg weinig tijd voor het huishouden want hij doet daar niks in, ook niet als ik het vraag. Als ik ziek ben vindt hij het normaal dat ik wel even meega om boodschappen te doen met de auto. (Hij heeft geen rijbewijs, ik wel) Ik voel me vaak een slaaf op afroep en dat voelt gewoon niet goed. Hij zou toch voor zichzelf moeten kunnen zorgen?
Wat zou ik hierin kunnen veranderen?
Als ik erover wil praten vind hij me maar een zeur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Anna 30-08-2018 18:27
  En hij is zo leuk omdat ???
 • Karin 31-08-2018 08:09
  Je zult het niet makkelijk hebben maar praten heeft denk ik weinig zin. Vertellen wel, in korte zinnetjes zoals: 'doe het lekker zelf'. 'ik wil nu niet' 'jammer dan'. en als dit allemaal niet helpt, is er altijd nog: 'Aju'. Sterkte.
 • miami 31-08-2018 14:32
  sorry Melissa, je hebt er zelf eraan meegewerkt om het tot zover te laten komen. Je geeft maar toe want hij vindt jou anders maar een zeur, je krijgt verwijten etc. Wat zou je kunnen doen? Simpel hoor, net wat Karin zegt. Doe niets meer in het huishouden(dus staken), Als je ziek bent ga je toch geen autorijden? Waarom geef je het dan toe? Dus niet doen. Laat hem maar zijn stem verheffen, jou verwijten maken, jou een zeur vinden etc. Doe niets meer. Vindt hij het allemaal onzin en blijft hij zo? Simpel, pak je boeltje bij elkaar en laat hem in zijn eigen sop gaarkoken. O ja, mocht hij je weer vragen om zijn paard te verzorgen, zeg het wel tegen hem als hij thuis komt dat je het paard niet hebt verzorgd. Paard kan er niets aan doen.
 • Steef 02-09-2018 06:30
  hoi melissa, wat rot dat je man je zo behandeld aangezien het je man is wist je waar je aan begon kwa partnerschap, of was het allemaal schijn en laat hij daarna zijn echte aard zien. zo als ik het lees verwacht hij dat jij alles doet wat hij wilt en dat doe je ook helaas zonder weerwoord en/of bang/geen zin in een confrontatie. mijn advies is of jij gaat hem duidelijk vertellen dat het zo niet meer kan het dat het klaar is en als dat niet werk dan misschien de hele relatie afkappen, je bent 37 nog heel leven voor je genoeg tijd om overnieuw te beginnen. succes|!