Leuke vriend maar zijn ouders een raadsel

Graag wil ik jullie om raad vragen.

Heb nu 7/8 mnd een super leuke vriend. Ben echt gek op hem en geloof zeker dat hij oprecht met mij is.

Alleen. Hij heeft mijn familieleden al aantal keren ontmoet…maar ik de zijne nooit. Hij heeft uberhaupt hun mog niet eens verteld over mij. Zijn familie is voor mij een raadsel. Ik vind dit inmiddels best wel teleurstelling. Voelt helemaal niet fijn dat ik niet bij zijn familie betrokken wordt.

Mijn vriend weet dit ook.heb dit meerdere malen met hem besproken. Enige wat ik krijg is dat hij lastig vind om te zeggen omdat hij er nooit over praat met zijn familie. Laatst zou ik komen eten bij hem. Werd ik ineens afgezegd want zijn moeder kwam eten. Hier was ik best verdrietig onder.

Wat zouden jullie doen? Adviseren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • engel 21-12-2019 14:06
  als iemand gek van je is, en hij een relatie met je heb, dan wilt hij met alle trots laten zien wie zijn liefde is. Als hij dat geheim houdt, dan is de relatie niet echt. Zeker nu je al 7/8 maanden een relatie heb, is het wel serieus te noemen. Het is toch gek als iemand jou geheim houd? en zo geheimzinnig doet? Misschien heeft hij nog wel een andere relatie en gaat hij vreemd met jou en zegt hij daarom niks? Dat soort vragen zou bij mij opkomen. ik zou kappen met zo'n iemand, want dan is de liefde niet echt als hij niet gewoon eerlijk is.
 • miami 21-12-2019 14:45
  misschien verzwijgt hij iets? Maar het is wel raar hoor, je hebt zijn familie nooit ontmoet en hij vertelt er niet veel over. Ik zou toch maar even oppassen, hij doet dit beslist met een reden.
 • Eagle 21-12-2019 17:04
  Mogelijk schaamt hij zich voor zijn familie. Misschien hebben ze kritiek gehad op eerdere partners of is hij bang dat ze zich tegenover jou niet weten te gedragen. De andere reden kan zijn dat hij zich schaamt voor jou. Ik weet niet uit wat voor nest hij komt, maar voor sommige ouders is niemand goed genoeg voor hun kind. De enige manier om daar achter te komen is door het hem op de man af te vragen. Hou er alleen rekening mee dat het antwoord wel eens tegen kan vallen. Ik wens je veel wijsheid en sterkte.
 • Karin 22-12-2019 17:44
  Alles wat ik dacht is al opgeschreven, alleen vraag ik me af of hij je ook niet voorstelt aan vrienden, collega's. Neemt hij je mee naar verjaardagen, een receptie of zoiets? Als het écht alleen zijn familie is denk ik ook dat de band met zijn familie niet goed is en inderdaad geen zin heeft in gezeur van zijn familie. Is het voor jou zo belangrijk, zijn familie ontmoeten? Praat hij veel over zijn moeder en de rest van de familie of zwijgt hij liever over het onderwerp 'familie'? Sommige mensen zien hun ouders zelden, gewoon geen goede band. Wat ik wel een beetje vreemd vind is dat hij niet tegen zijn moeder zei dat ze die avond niet kon komen maar tegen JOU! Dat je niet kon komen eten terwijl jullie een afspraak hadden. Hij had het ook vaag kunnen houden als hij dat persé wil en zeggen dat hij al andere plannen had toen zijn moeder wilde komen eten. Dit na een relatie van 2 jaar met een moederskindje (toen bijna 40 en al een relatie van 13 jaar incl. koophuis samen met zijn ex achter de rug). Hij sleepte me juist na twee weken(!) al mee naar zijn ouders, ik dacht nog ho, stop, waarom zo snel? Omdat hij met zijn moeder 'getrouwd' was, zijn vader was hun 'kind' ;) weet ik nu nog als de dag van gisteren, wát een ellende was dat, z'n moeder bepaalde echt heel veel maar daar kwam ik later pas achter. Beter weet je het meteen hoor, dan was ik direct gaan rennen ipv 2 jaar te piekeren of ik nou gek was of hij/zij.. Ik had er meteen een slecht gevoel bij, jij ook. Ik heb die inmiddels alláng ex-vriend ooit mijn deur uitgezet met de woorden: ga alsjeblieft bij je moeder wonen, het is 11 uur zaterdagochtend en ze heeft al 2x gebeld. Of hij al wakker was (ja mam) en dat ze zich zo verveelde (ja mam, ik ook mam). Ik vond dat ze elkaar moesten gaan vervelen, niet mij!! Verder was het wel een hele lieve man hoor maar moeders wil was wet. Als hij me bij ze vandaan gehouden had waren we mss best gelukkig geworden want het was een lieve leuke man verder maar ik trok die ouders echt niet meer. En uitpraten was geen optie: dan zou zijn moeder vast gaan huilen zei mijn ex tsja.. dan niet. Ik wil wel een man, geen kind erbij, die heb ik zelf al grootgebracht. Twee stuks, ik laat ze met rust en zeg ook weleens sorry lieverd, ik ben er niet vandaag als er één langs wil komen. Ik snap heel goed dat ze nu hun eigen leven leiden, doe ik ook. Wie weet zijn het vreselijke mensen, aan de drank, verwaand, vernederen ze hem waar jij bijstaat en wil hij niet dat jullie relatie klapt. Als hij verder iedereen gewoon aan je voorstelt zou ik eens doorvragen, waarom praat hij nooit over jou en waarom neemt hij je nooit mee? Vergeet niet te zeggen dat hij zich nergens voor hoeft te schamen, hij kan er ook niks aan doen tenzij hij je gewoon liever wat vrijblijvend blijft zien. Dat zou AU doen maar ik zou het toch willen weten na ruim een half jaar. Sterkte, hopelijk heb je leuke feestdagen mét je vriend!!
 • Anna 27-12-2019 12:17
  Het eerste wat bij mij opkomt : Is hij wel vrijgezel ?
 • Lotti 05-03-2021 22:52
  Wegwezen, en ik spreek uit ervaring. Ik heb 5 jaar een relatie met een jongen van Marokkaanse komaf gehad en ik heb zijn ouders nooit mogen ontmoeten. Tenzij je bereid bent om je te bekeren is de kans erg klein dat je aan de ouders voorgesteld wordt. En dan nog is het gebruik om alleen iemand waarmee je verloofd bent voor te stellen aan de ouders. Hoe oprecht hij ook mag zijn, uiteindelijk is de religieuze en sociale druk te hoog om af te wijken van het pad. Maar weinigen doen dit met de kans om verstoten te worden door de eigen familie. Het is de pijn en het verdriet niet waard.