Mama’s ring

Hallo allemaal,

Mijn vader heeft mij voor de kerst een waardevol cadeau beloofd: ik krijg de trouwring van mijn overleden moeder. Natuurlijk vind ik het een heel mooi gebaar van hem, maar ik vraag me wel af wat ik ermee zal doen.

Ik wil hem graag kunnen dragen, maar dan niet in de huidige vorm. Tenslotte ben ik niet met mijn vader getrouwd. Dus wil ik hem op één of andere manier laten verwerken. Ik weet alleen nog niet wat of hoe.

Heeft iemand dit toevallig ook laten doen? Heeft iemand een origineel idee? Alles is welkom.

Alvast bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Lola 12-12-2019 12:19
  Mooi idee! Je ziet soms ook dat mensen de ring aan een ketting dragen. Je kunt ook nog een armband vorm van laten maken dat als het ware de ring op je pols ligt en er bandjes aan de zijkant komen. Wat ook kan is hem om laten smelten, dan zou je er oorbellen van kunnen maken of gewoon een ring in geheel eigen stijl. Succes!
 • Karin 12-12-2019 13:11
  Wat een bijzonder en mooi cadeau! Wat een vriendin van me heeft gedaan in zo'n geval: naar een goede juwelier gegaan, één die ook goudsmit is, geen Lucardi of zo waar ze alleen sieraden verkopen. Zij heeft toen de ring laten veranderen in overleg met de juwelier; heel mooi met steentjes erin die symbool stonden voor haar moeder en hun band. Neem je tijd en ga bij verschillende juweliers langs, wie weet kan je er ook een mooie hanger van laten maken? Een goede juwelier kan echt iets heel moois maken, neem geen genoegen met een idee waar je niet meteen enthousiast over bent. O ja vergeet niet vantevoren te bedenken of je hem elke dag gaat dragen (en dus tegen een stootje moet kunnen) of alleen met bijzondere gelegenheden. Ik hoop dat je een mooi ontwerp kan vinden, anders kan je de ring mss ook combineren met een heel smal ringetje ernaast zodat je 2 ringen om je vinger hebt die samen 1 mooie ring vormen. Heel veel succes, ik hoop dat je iets moois vindt!
 • Eagle 13-12-2019 12:51
  Bedankt voor de ideëen. Omsmelten gaat me iets te ver, en mijn vader vindt dat ook geen prettig idee. @Karin, Ik heb nagedacht over je suggesties en heb nu een paar goede ideëen om de ring te laten splitsen en er steentjes in te laten zetten die me aan mama doen denken. Vanavond heb ik een afspraak met een goede juwelier in de buurt met eigen goudsmit om alvast wat mogelijkheden te bespreken. Ik hoop dat ze het zo kunnen doen dat de gravering aan de binnenkant intact blijft. En hoewel ik hem niet dagelijks om wil hebben (veel te bang dat hij verloren raakt of beschadigt), wil ik wel een zetting die inderdaad tegen een stootje kan. Ik hoop dat er voldoende mogelijkheden zijn en dat ik het ontwerp wat ik in mijn hoofd heb, duidelijk aan de goudsmit kan overbrengen.
 • Karin 13-12-2019 19:28
  Eagle, wat fijn dat je vanavond al een afspraak hebt, en wat goed dat je eraan denkt dat wat erin gegraveerd staat bewaard moet blijven! Mooi dat je dit cadeau krijgt, ik heb geen idee wat er met de trouwringen van mijn ouders gebeurd is destijds. Ik had ze ook graag gekregen en er iets moois van laten maken, fijn dat je straks altijd een mooie en dierbare herinnering van je moeder hebt. Ook fijn voor je vader, de ring waar hij ooit je moeder mee ten huwelijk vroeg gaat nu naar de dochter die nog niet eens bestond toen hij de ring kocht. Echt heel bijzonder! En bedenk dat áls je voor een of meer steentjes kiest en er valt er één uit is het niet van de originele ring, je zou hem gewoon terug kunnen laten zetten of een ander steentje kopen; deze heb je tenslotte ook zelf uitgekozen. Dat lijkt me minder erg dan wanneer je de ring verliest. Dat lijkt me zo griezelig aan een hanger want die verlies je gewoon makkelijker, een gebroken kettinkje merk je soms pas op als je je jas thuis uitdoet. Laat je nog weten hoe het geworden is t.z.t.? Zal nog wel even duren maar ik hoop zo dat het echt prachtig wordt en helemaal naar je zin is!