Man en onze kinderen benadeelt door zijn ouders

Mijn zijn zusje heeft het als gescheiden vrouw met 3 kinderen het niet gemakkelijk. Mijn man en ik hebben haar veel geholpen gedurende scheiding. Wij hebben geld gegeven en mijn man heeft daar zo’n 3 weken lang geklust voor niets en zelfs al de materialen betaald. De kleding van onze kinderen eigenlijk alles zoals fietsjes gingen naar haar. Nooit kregen we een bedankje en nu er niets te graaien viel verwaterde het contact. Wij hebben er geen ruzie mee maar het was gewoon één richtingsverkeer. Inmiddels is het zo’n 5 jaar geleden dat wij haar hebben gezien. Mijn man zijn ouders gaven haar zodat ze kon redden destijds 5.000 euro en vroeg of wij haar ook geld wouden geven. Dat hebben wij in die 5 jaar gedaan waarvan we alleen mijn man een appje kregen met “Mooi die 2.000 euro nu kan ik teminste straks fantsoenlijk koken”
Ze wou paar jaar geleden op vakantie en we kregen te horen van mijn schoonouders dat zij 500 euro had gekregen en zich voor de rest zich maar moest redden want haar dochter. Veerle moest een nieuwe fiets en die hadden ze ook al betaald. Zo krijgt zij steeds dingen en haar kinderen en wij niets. Zo’n 2 maanden geleden had mijn man bij zijn ouders de tuin helemaal aangepakt want ze wouden het onderhoudsarm en is er tijden mee bezig geweest. Wij hebben voor ze al de planten betaald want ze vroegen niet aan hem wat krijg je ervoor. Nu hoorde ik laatst dat zijn zus was gekomen want ze kunnen niet meer veel en alle spullen met de vader had uitgezocht en wat ze graag wou hebben had meegenomen en net paste in de auto. Dat ze 50 euro mee had gekregen. Enige wat ze zeiden is we hebben nog een strijkijzer en een houten voetenstoof.Willen jullie die anders gaat het naar de kringloop. En een keer toen we bij ze waren kregen de kinderen ieder 2 euro om een ijsco te kopen. Toen ik zei wat lief waarom is dat? Lieten ze het niet helemaal doorschermeren maar bleek dat de kinderen van mijn schoonzusje voor de vakantie vrij dure cadeau’s had gekregen en mijn schoonzus een elektrische fiets. Dit zijn maar een paar voorbeelden. Zijn ouders zien ons vaker. Wij doen ook meer voor ze.
Toch steekt het mij dat ze mijn man en onze kinderen benadelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Jeannie 02-07-2023 16:46
  Kortom, je bent een onvolwassen, rancuneus klein drammertje dat niemand iets gunt en niet half weet hoe gelukkig ze zichzelf moet prijzen met haar (financiële) afhankelijkheid.
 • wijsneus 04-07-2023 18:51
  Maar heb je nou de houten voetenstoof en het strijkijzer meegenomen of zijn die naar de kringloop gegaan? Dat is toch ook wel belangrijk, dat laat je een beetje in het midden jammer genoeg. Fantsoenlijk strijken is toch ook fijn? En waren de kinderen blij met hun 2 euro ijsco's? Dat is geen mini-ijsco geweest, lekker hoor met dat warme weer. Welke planten staan er nu onderhoudsarm in de tuin? Wouden ze een beetje groeien, is het mooi geworden? Zoveel vragen nog...
 • Marjolijn 05-07-2023 14:36
  Bedankt voor de reacties. Toch zit het mij niet lekker dat ze dit ons doen. Ik gun het met mijn schoonzus maar het voelt zo oneerlijk. Het hoeft niet op een weegschaal maar een keer een leuk kaartje als bedankje is toch leuk. Wij moeten er ook heel hard voor werken! Jeannie: ik gun juist mensen dingen. Zijn zusje heeft van ons toch ook materialen gekregen,verf, geld, fietjes,stapelbed, surfplank en noem maar op. Zijn ouders die meer geld hebben zoveel dingen. Denk aan remover voor een caravan, schilder voor ze betaald en nemen ze vaak mee op vakantie waarvan wij alles betalen. Mijn buurvrouw die weduwe is en hulp behoevend maar graag daar blijft wonen. Ik kook voor haar we doen voor haar de boodschappen (boodschappen betaald ze zelf) en zaterdags doe ik even haar huisje zoals badkamer en wc en de stofzuiger erdoor halen. Maar zij is crreatief en met kerst of pasen krijg ik leuk een stukje. Maar gewoon ze laat haar waardering blijken zo noemt zij mij haar lieverd. En waren we maar financieel afhankelijk dat lukt denk ik geen mens in deze zware tijd. Wijsneus: houten voetenstoof heeft mijn buurvrouw. Strijkijzer hebben wij niet genomen die heb ik al. Hopelijk is er iemand anders blij mee. De kinderen waren blij met de ijsco en we ze hadden oma een foto gestuurd. Ze hadden ongeveer ieder een euro over die hebben ze gegeven aan iemand op straat voor de daklozenkrant ofzo.Ik was er niet bij want ik moest werken. Ik weet niet hoe de planten heten. Mijn schoonvader had ze allemaal uitgezocht. Annebels ofzo? Palmbomen die winterhard zijn in grote potten. Soort van bamboe takken als schutting. Leuke hangplanten. Witte kiezelsteentjes en grasmatten. Perkjes zijn vervangen door bakken met planten en een grote grasmat. Ontwerp was gratis als je de planten er kocht. Mijn schoonvader heeft de tuin samen met de man van de tuincentrum ontworpen. Erg leuk!
 • Jeannie 05-07-2023 21:15
  Oooh, het spijt me, dan heb ik me vergist. Dan ben je niet rancumeus, dan ben je gewoon een Heilge. Het spijt me St. Marjolein, maar iemand die echt een ander iets gunt, loopt daar achteraf niet mee te koop. Nu wek je domweg de indruk dat je jezelf maar al te graag op een voetstuk ziet staan. Dus of je houdt op met dingen geven, of je houdt op met erover te zeuren.
 • Marjolijn 06-07-2023 19:20
  Ik lees nu de berichten van mezelf terug en voel me toch wel een beetje een zeur. Bedankt voor de spiegel voorhouden