Meervoudige intelligentie

Onze zoon is meervoudig intelligent, zoals ze dat zo mooi zeggen. Op zich een zegen, want alles gaat hem makkelijk af. Bovendien heeft hij hulp voor de moeilijkheden die hij nog wel gaat ervaren. Zo is het ‘leren leren’ een probleempje. Omdat hij heel z’n leventje alles al weet, heeft hij nu hij iets ouder wordt problemen met strategieën toepassen bij lesstof die moeilijker wordt.
Het probleem zit meer bij mij. Ik ervaar dat ik zijn creatieve en slimme brein soms echt gedoe vind. Ik ben iemand die graag binnen de lijntjes kleurt, terwijl hij wil ontdekken wat er gebeurt als je erbuiten gaat. Ik heb echter een gezin met drie kinderen aan te sturen en dan komt het gewoon niet altijd even goed uit. Ik leer hem dus zich aan te passen, maar eigenlijk wil ik niet dat hij dat doet. Zijn brein kan hem zoveel verder brengen als ik z’n creativiteit beperk. Ik ben gewoon erg benieuwd of andere ouders dit ook zo ervaren en hoe ze daar dan mee omgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Blauwe Bennie 16-10-2017 19:20
    Kijk eens mij Mensa, vereniging voor hoogbegaafden. Er is veel te vinden over hoogbegaafdheid.
  • ijsco 20-10-2017 17:17
    Ik snap je zorgen.Bij mijn kind (kleuter) met ontwikkelingavoorsprong heb ik al zorgen. Ik hoop dat je hier advies vindt.