Mensen kiezen te snel voor kinderen

Mijn geheim is dat ik met jeugdige werk en steeds vaker ondek dat de problemen van de jeugdige zijn ontstaan omdat de ouders in een heel vroeg stadium van hun relatie aan kinderen beginnen. Sommige ouders zijn pas 1 jaar samen, sommige nog korter, sommige net wat langer en besluiten dan al aan kinderen te beginnen. De ouders kennen elkaar onvoldoenden en hebben nog niet veel met elkaar meegemaakt, waardoor de opvoeding niet stabiel is en niet gelijk aan elkaar. De jeugdige krijgen verschillende waardes mee en raken in de war. Veelal ontstaat dit omdat de ouders niet stabiel zijn geweest toen zij de keuze maakte een kindje te nemen. Als het een ‘foutje’ is en mensen besluiten er samen voor te gaan, zie je minder problemen. De problemen zijn er vooral als de ouders deze keuze bewust maken in een vroeg stadium van hun relatie. Ze denken alleen aan het feit; ik wil een kindje, wij willen een gezin worden, maar ze denken niet aan het kindje zelf. Wat kunnen wij als ouders bieden? Sommige heb niet eens ooit samen een reis gemaakt. Niet iedereen houdt van reizen, maar ik bedoel een langere periode dat je ontdekt hoe mensen zijn als onverwachte omstandigheden kunnen ontstaan. De ouders kennen elkaar, al denken zij van wel, nog niet door en door. En ontdekken pas later dat ze anders denken over bepaalde dingen. Nu is anders denken niet zo erg, maar wel welke bootschap je samen uitstraald naar je kind. Die keuzes om al na 1 jaar of erger of net wat daaroverheen aan kinderen te beginnen is egowistisch en laat ook direct zien dat de ouders niet stabiel zijn in het maken van keuzes. Logisch dat de jongeren op latere leeftijd kampen met problemen. Mijn geheim hierover is dat ik zelf ook deze keuze gemaakt heb, en een probleem kind in huis heb. Ik heb het zelf veroorzaakt en probeer het nu op te lossen. Maar mijn kind heeft dit niet verdient. Dus voor alle ouders die vroeg al vroeg deze keuze willen maken: denk na. Wacht even. Leer elkaar beter kennen! En gun je kind, wat het verdient. Als je nu zegt ja maar ik ben als moeder al 37 jaar en ik wil echt heel snel een kind, dan mail even naar: babyeerst@gmail.com. Dan geef ik tips, samen met andere professionele collega’s. Geheel gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • miami 31-03-2019 14:10
  dan hoop ik wel dat je grammatica beter is
 • Anna 31-03-2019 19:40
  '@Miami: ik wilde het al niet schrijven
 • lenge 31-03-2019 20:06
  volgens mij vroeg ze niet of haar grammatica goed is?
 • Corrie 31-03-2019 21:42
  Van oorsprong ben ik Engels. Dus mijn grammatica is soms niet helemaal zoals deze hoort te zijn in het Nederlands. Ik woon 6 jaar in Nederland maar vind het soms best lastig. Ik heb een vriendin gevraagd mijn bericht te lezen en er zaten wel fouten in. Ze zei ook dat het bericht qua boodschap en mijn geheim wel duidelijk is. Dus wel een beetje kinderachtig (gezien jullie leeftijd) om die teksten er onder te schrijven. En inderdaad, Lenge, ik vroeg niet of mijn grammatica goed is. Wilde mensen gewoon een helpende handje bieden. Dus als er mensen zijn die daar gebruik van willen maken, gebruik het e-mail adres Liefs Corrie
 • miami 01-04-2019 14:36
  nou sorry Corrie,neem me niet kwalijk maar als je het professioneel wilt doen dan kan je geen fouten in de tekst maken. Maar misschien dat je collega's ermee willen helpen.Maar nu het volgende, wat wil je die mensen dan adviseren? Wachten en elkaar beter leren kennen? Je hoeft geen probleemkinderen te krijgen als je vroeg in een relatie in verwachting raakt. Ik vind het nogal betuttelend. Ik heb ook een kind gehad met gedragsproblemen maar we kenden elkaar heel lang voordat ik zwanger van haar raakte en ja helaas is onze relatie ook beëindigd. Haar probleem was er al voordat wij uit elkaar gingen. Het is allemaal goed gekomen, contact met de vader was er altijd. Je hebt misschien wel gedeeltelijk gelijk(gezien je werk)maar er komen toch echt meer factoren bij kijken hoor.
 • Anna 01-04-2019 18:25
  Sorry, maar op het moment dat iemand het heeft over “ kinderen nemen “, dan neem ik het niet meer serieus. Kinderen neem je niet , die kun je als alles goed gaat krijgen. Er is maar een keus en dat is de keus om ze niet te krijgen ( behalve alle forummers die “ door de pil heen zwanger zijn geworden “ ) En ik hoop dat je toch niet echt denkt dat ik 64 jaar oud ben . Succes met het werk met de jeugdigen , en dat meen ik echt.
 • Corrie 01-04-2019 21:23
  De vragen zijn terecht Miami. De tekst is ook veel te kort en ik heb niet alles meegenomen in de tekst die ik schreef. Er zijn tips om je partner in een korte tijd, heel goed te leren kennen. Dat soort cursussen bieden wij aan (geen kosten) zodat het kind toch de juiste stabiliteit krijgt. Ps:Natuurlijk zijn er ook voorbeelden dat de opvoeding wel gewoon goed gaat. In mijn tekst niet geschreven, dat was stom van mij. En ik ben inderdaad niet degene die mailt met mensen, dat doen mijn collega’s. Kinderen neem je inderdaad niet, die krijg je. Maar zoals ik al zei, mijn gramatica is niet geweldig, dus heb het niet op die manier bedoeld te schrijven.Soms ben ik impulsief en wil graag mensen helpen, ik heb dit niet op de juiste manier aangepakt. Ik dacht trouwens echt dat Anna 64 was. Ik zal niet weten waarom dat niet zou kunnen.
 • Tina 27-10-2019 23:16
  Anna , ik denk dat jij 44 bent ?