Mezelf altijd met anderen vergelijken

Hoi lezers,
Ik ben een student van 22 jaar. Opzich verloopt alles in mijn leven tot nu toe erg soepel. Ik heb veel vrienden, een leuke vriend, een gezellige familie, mijn studie bevalt goed en ik haal ook goede resultaten, maar toch vind ik het moeilijk om gelukkig te zijn. Ik ben constant bezig om mezelf met anderen te vergelijken: “zij hebben het beter want ze doen dit en dit” ik voel me saai als ik dan bedenk dat ik dat niet doe waardoor ik constant meer wil doen om gelukkig te worden.
Het probleem is dus dat ik nooit tevreden ben en altijd meer wil omdat ik mezelf alleen maar met andere mensen zit te vergelijken.
Hebben jullie misschien tips om dit gevoel aan te pakken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • mir 14-08-2016 19:26
    Gelukkig dat je een goed leven hebt, fijn om te horen. Dat je jezelf vergelijkt is vervelend, maar kan het wel herkennen. Komt ook voort uit onzekerheid. Tel je zegeningen !! Iedereen is anders en gaat zijn eigen pad ! Heeft zijn eigen waarheid !... Herhaal deze dingen ! Nu ik ouder wordt, wordt het vergelijken minder... omdat ik deze dingen die ik boven heb geschreven meer herken en toepas in mijn gedachten gang. Succes ermee !!!!
  • kippie 15-08-2016 08:46
    Elk mens is uniek, heeft eigen waarnemingen, gedachtes, uiterlijk, achtergrond, mening etc. Je KAN je eigenlijk niet eens vergelijken met een ander omdat iedereen verschillend is. Je leeft je eigen leven en moet het doen met de dingen die je op je pad krijgt. Je kan wel ontevreden zijn met alles, maar wat schiet je daar mee op? Niks.. Wees blij met wat je krijgt of hebt. Laat de dingen die je wilt, niet de dingen vergeten die je hebt. En nee, je krijgt niet alles wat je wilt. Maar bedenk je even: Er zijn mensen op deze wereld die nooit zullen hebben of krijgen, wat jij hebt, op dit moment. En probeer van daaruit verder te leven. 'Because she competes with no one, no one can compete with her.'
  • Crisp 12-05-2022 18:18
    Je bent ondertussen 28 jaar en je zal nu wel ingezien hebben dat dit aan de jonge leeftijd was te wijten. Wees jezelf, alle andere mensen zijn al ingenomen.