Mijn hondje gedraagt zich ineens als een beer

Nora zo heet mijn hondje. Een jaar geleden heb ik mijn pluizig bolletje gekregen. Het was altijd een lief speels hondje wat goed op kon schieten met andere honden. Tijdens de puppycursus was zij echt de voorbeeldigste hond.
Zo’n 2 maanden geleden ging ik met Nora s Ochtends wandelen. De ochtend was net zoals de andere ochtenden. Totdat wij onderweg een andere hond tegen kwamen. Nora begon te grommen als een beer en half op haar achterpoten staan. Eerst moest ik lachen en was ik zelfs trots op dat Nora ineens zo’n stoer hondje was. Maar vanaf die dag werd het erger en erger…Gromt naar mensen, staat veel op haar achterpoten. Ze gedraagt zich als een beer. Op een gegeven moment is het niet meer lachwekkend want mensen zijn bang voor Nora. Even wandelen kan niet want ze gromt overal naar en staat haast alleen maar op haar achterpoten. Inmiddels ben ik 2x ermee naar mijn eigen dierenarts geweest en 1x naar een andere. Ze kunnen niets vinden maar hebben zoiets nog nooit eerder meegemaakt.
Iemand die ik goed ken en alles weet qua gedrag van dieren is geweest. Nora is nergens van geschokken, geen pijn en ook de scans etc laten niets afwijkends zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Jeannie 14-07-2023 11:01
    Rare vraag misschien, maar is ze niet gewoon loops? Dat kan ook de agressie en het vreemde gedrag verklaren. Wil ze zich door zich op te richten, groter maken om een betere plek in de rangorde te krijgen. Anders zou ik het ook niet weten.
  • Wijsneus 14-07-2023 19:34
    Ik heb ook veel verstand van honden durf ik wel te zeggen. Ik denk dat ik wel weet waar het mis is gegaan: de eerste keer dat ze zulk gedrag vertoonde was u trots en vond u het leuk. U zult haar dan ook niet gestraft hebben voor dat gedrag door haar direct aan te lijnen, nee te zeggen en haar vervolgens te negeren. De eerstvolgende keer mss ook nog niet. Uw hondje was op die leeftijd volwassen aan het worden als het een klein/middel grote hond is en heeft direct opgepikt: hier doe ik het baasje een plezier mee dit vindt ze leuk! En bleef de stoere beer uit hangen.. ze zal best gemerkt hebben dat u haar gedrag op gegeven moment niet fijn meer vond, maar koppelde dat niet aan haar stoere gedrag en gegrom.. dat was immers leuk en schattig. Ik begrijp dat u steeds minder bent gaan wandelen, nu helemaal niet meer en de ramp is compleet. Achteraf bezien had u dat gedrag meteen de kop in moeten drukken maar daar is het nu te laat voor. Ik zou haar muilkorven en nee dat is niet zielig of stukken minder zielig dan niet meer uitgelaten worden; dat is wel een eerste behoefte voor een hond. Mensen zullen niet zo bang zijn ze kan immers niet bijten en u houdt haar strak aan de lijn, niet in zo'n tuigje maar met een halsband om zodat ze last heeft van haar eigen capriolen als ze gaat springen. Ze breekt heus haar nek niet, negeer gebrom, geblaf en ander negatief gedrag en beloon haar uitbundig als ze een keer zonder grommen springen of ander raar gedrag langs iemand heen loopt. Al is het maar een fietser die voorbij komt en waar ze geen aandacht aan schenkt. Wellicht wil die kennis van u ook eens voor voorbijganger spelen zodat u kunt oefenen en haar alsnog leren: op straat loop je gewoon met me mee naast me zonder gezeur dan ben je een brave hond en krijg je een hondenkoekje bijvoorbeeld, later alleen nog een aai over de bol dan moet ze toch binnen een paar maanden weer de vrolijke lieve hond zijn die ze als pup ook was! Volhouden en goed bedenken dat een hond het vreselijk vindt on genegeerd te worden. Zo weinig mogelijk praten dus, alleen een luid en duidelijk nee!! Als ze uitvalt naar anderen, mensen of honden. Doet ze het goed juist wel knuffelen en zeggen goed zo braaf Nora! Al snel zal ze het verband gaan leggen en zich beter gaan gedragen. Lukt het helemaal niet zou ik nog een keer terug gaan naar de hondenschool waar u de puppycursus heeft gevolgd en om een vervolgcursus gehoorzaamheid vragen en ook vertellen wat u hierboven verteld! Succes, ik hoop dat het snel goed komt en jullie gezellige wandelingen kunnen maken samen.
  • Manon 16-07-2023 15:38
    Nora is i d.d. loops geworden rond de tijd dat het begon. Aan een muilkorf had ik niet aan gedacht. Ik ga je tips proberen. Ik hou jullie hier op de hoogte