Mijn moeder neemt een groot deel uit van onze gezin

Mijn moeder is weduwe en is een type die goed om zichzelf denkt,sterke en dappere vrouw en niet alleen kan zijn en als ze te weinig aandacht krijgt wel manieren bedenkt om het te krijgen.
Zij heeft haar leven zo ingepland dat ze nooit alleen is behalve vlak voordat ze gaat slapen want zoals ze aangeeft “vriendschappen is leuk maar wil geen bed meer delen met een man”
Ze heeft haar leven zo elke dag helemaal vol.gepland met vaste activiteiten waar ze moeilijk van kan afwijken en als het iets anders loopt wordt ze echt een ander mens,je merkt het gelijk aan haar humeur. Omdat wij op loopafstand van elkaar wonen is het er zo ingeslopen dat zij half bij mijn gezin in woont.Ze bemoeit automatisch met de opvoeding van de kinderen en gaat zelfs mee op vakanties. Ik wil niet te hard zijn want ze staat voor ons altijd klaar en is alleen.Laatst ging ze tever in mijn ogen raar doen tegen mijn kinderen.Ik heb er toen voor ze maar opgenomen en was ze boos en riep “ik ben klaar met jullie en kom niet meer” De eerste dagen kwam ze niet.Ik werk niet masr mijn man vond het heerlijk om uit zijn werk als gezin alleen aan tafel te zitten en ik zag ook dat het goed was voor mijn kinderen die wel.dol zijn op haar. Ik vond het ook erg fijn maar nu probeert ze weer in ons gezin te mengen en is er weer dagelijksnen dus vrolijk en gaat weer nasr huis alsnde kinderen slapen.Helpt wel flink mee maar wij hebben ook onze eigen leven dus ik baal best dat ze er weer steeds is.Dat ze elke dag er is is al jaren vast ritueel die er is ingeslopen maar na die 2 dagen beseften wij eigenlijk als gezin hoe heerlijk dat het was dat ze er wat minder was.Ik wil niet haar kwetsen en ze staat altijd voor ons klaar maar een beetje weer mijn eigen (gezins) leven vind ik wel erg prettig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Tina 05-07-2017 21:18
    Jouw moeder heeft een nieuwe relatie nodig . Je vermeld niet hoelang ze al weduwe is . Maar geloof me een nieuwe relatie kan een wereld van verschil maken . Ik spreek uit ervaring . Probeer haar enthousiast te maken voor een nieuwe relatie . Je zal zien dat ze dan veel minder is geintereerd is in jouw leven . Het zal moeite kosten , maar geef niet op . Toon dat jij enthousiast bent over het idee en misschien slaat het op haar over . Toon haar hoe spannend het kan zijn om opnieuw te gaan daten . Bvb via internet , tinder bvb en zo zijn er nog vele . Succes ermee.
  • susanne 11-07-2017 03:56
    lieve Loes, jouw moeder moet leren, ook alleen te kunnen zijn, Ze kiest natuurlijk de gemakkelijke weg, maar zich met jullie kinderen te bemoeien moet ze niet doen. Ik kan jouw man begrijpen. Moeder moet leren, haar eigen leven te leven, natuurlijk mag ze komen maar zonder zich te gaan bemoeien met jullie kinderen en leven