Mijn vriend is een luilak en ik trek het niet meer #toekomstzorgen

Relatie van 6 jaar en zolang wonen we ook samen. Vanaf het begin deed ik al iets meer maar dat werd alleen maar meer. Doet niks in het huishouden behalve boodschappen en koken, zover heb ik het kunnen krijgen. Koken doe ik al een tijdje niet meer omdat hij vertikt om het fornuis schoon te maken en als ik wil koken dat een heel proces is voordat ik überhaupt kan koken. Ik moet elke ochtend stofzuigen vanwege huisdieren waar ik veel van hou en alles voor ze zou doen. Ik doe de was inclusief ophangen en opvouwen. Ik zorg ervoor elke dag dat het huis er netjes uitziet. Ik maak de badkamer schoon, de wc, de gangen en de 2 kamers in het huis die HIJ geclaimed heeft. Ik maak allerlei kleine dingen schoon. Ik zie hem dat nooit doen. Hij bied wel eens hulp aan maar dan ben ik al bijna klaar en het moet niet iets zijn van helpen maar juist samen doen vind ik. Je woont er immers allebei.
Altijd als ik over iets praat, of het iets is waar ik trots op ben of emotioneel over ben, dan toont hij 0 emotie/0 enthousiasme of heb ik het gewoon verkeerd. Hij laat me continu dom en onzeker voelen. Ik durf daarom ook nooit te laten zien wat ik aan het doen ben omdat hij mij nooit fijn laat voelen over iets.
Hij ruimt niks op. Elke ochtend vind ik weer een aantal zakdoeken op de grond of tabak.
Hij komt pas rond 1 uur uit bed om vervolgens een veel te dikke lunch te maken wat naar mijn idee niet hoeft en te veel geld kost. Een broodje kaas lacht hij uit. We studeren allebei nog dus zoveel geld hebben we niet. Nouja ik studeer nog. Hij moet nog wat inhalen maar er zijn geen vaste momenten voor om dat te doen. Het moet op eigen initiatief. Dat is nu al jaren zo. Hij heeft geen werk nee in plaats daarvan gamed hij de hele dag. Hij doucht alleen wanneer ik er naar vraag . Als ik opmerkingen maak over hoe hij dingen niet netjes achterlaat dan speelt hij het slachtoffer. Hij kan mij erg gemakkelijk slecht laten voelen. Ik denk nu al maanden dat ik te needy ben en alles mijn probleem/fout is. Ik wil graag een netjes huis en een vriend die wat doet met zijn leven. Ondertussen denk ik dat ik samen woon met een volwassen kind. Hij wil ook continu seks en maakt er een probleem van dat ik niet wil maar ik ben gewoon totaal niet aangetrokken tot hem. Hij is ook een beetje aangekomen. Hij verrast mij ook nooit of neemt mij ergens naar toe terwijl ik wel zelden een cadeautje koop of met hem verschillende plekken bewandel wanneer hij zin heeft. Ik wil ook trouwen in de toekomst en hem hoor je daar niet over. Ik ben bang dat als we ooit kinderen gaan nemen dat zijn gedrag nog erger wordt. Ik heb meer ‘ergenissen’ maar ik denk dat dit verhaal al lang genoeg is. Ik ben niet zo goed in het specifiek uitleggen van de situatie. Nu hoop ik niet dat ik als een zeur overkom. Mijn studie is erg druk wat mij tot s’avonds laat bezig houdt. Wat moet ik doen? Zijn er tips? Soms geeft hij me wel een compliment. En zegt dat ik goed bezig ben. Ik heb het vaak met hem over gehad dat hij niks doet of dingen vies achterlaat. Het gaat even beter maar zijn snel terug bij af na een flinke ruzie. Moet ik gewoon weggaan? Ik ben bang om alleen te zijn. Ik heb een oog op iemand die ik al jaren ken en hij woont zo netjes en heeft een afgeronde studie en hij heeft goed werk. Ik fantaseer al weken een leven met hem te hebben. Hij is bovendien ook supergrappig. Help. Bedankt voor het lezen. Ligt het aan mij? Ik ben vermoeid en gewoon een zeurpiet of niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • miami 25-08-2021 14:43
  vraagje: hou je nog wel van hem? Waarom blijf je bij hem? Ik merk geen positieve dingen. Uiteraard zegt hij dat je goed bezig bent, kan je vol trots verder gaan. Tip, laat alles liggen wat hij vuil heeft gemaakt. Ja het is even doorheen bijten. Nog een tip, zakdoekjes laten slingeren? Gooi het in zijn bed of over zijn spelcomputer. Sorry hoor maar in welke eeuw leef jij eigenlijk? En blijf lekker fantaseren over die ander, je gaat eerst deze relatie beëindigen als je daartoe besloten hebt. Kies voor jezelf en werk ook even aan jezelf, het is niet gezond dat je niet tegen het alleen zijn kunt(vandaar die andere gozer waar je over fantaseert)
 • Beverly 25-08-2021 17:02
  Hij is geen vriend, hij is een parasiet. De eerstvolgende keer dat hij wat langer van huis is, pak je zijn spullen en bel je de slotenmaker. Beter alleen arm zijn dan met zo'n uitvreter. En als je alleen de huur niet kunt betalen; er zijn studenten genoeg nog op zoek naar een kamer.
 • Karin 25-08-2021 17:25
  Hij heeft je fantastisch goed afgericht, daar is hij iig wel goed in!! En ja, je zeurt.. sorry dat ik het zeg maar ik zou echt, serieus alláng weg zijn geweest. Als het jouw huis is: kiep hem eruit, vraag desnoods hulp aan vrienden om erbij te zijn als je hem niet buiten durft te zetten. Is het zijn huis: ren zo hard je kan weg. Sorry maar dit geklaag en gezeur werkt serieus op mijn lachspieren, ik zie hem al stinkend in bed liggen en klagen dat je teveel herrie maakt, naar je roepen of zijn lunch al klaar is... Is dit serieus zou ik ook hulp zoeken, dan moet je beslist wat assertiver worden maar het leest als iemand die lollig probeert te doen. Komt nogal eens voor hier.... vandaar. ps: je kunt uitstekend uitleggen wat de situatie specifiek is hoor, en het is meer dan genoeg: got the picture :D pps: niet dromen over een andere man, eerst op eigen benen leren staan, je klinkt als een puber van 12...
 • Marieke 25-08-2021 22:35
  Bedankt allen. Ik heb meerdere berichten gezien idd die waarschijnlijk nep zijn. Ik ben hier nieuw en waarschijnlijk komen er meer nieuwelingen want zo'n site is fantastisch maar ondanks ik dankbaar ben voor jullie tijd en mening vind ik wel dat jullie iets te vooroordelend overkomen en wat te manhatelijk. Voelt bijna als een aanval. Een iets sensitiever aanpak zal iedereen goed doen. Veel te toxic. Groetjes en stress niet te veel
 • miami 26-08-2021 04:38
  neem me niet kwalijk Marieke, wij zijn niet manhatelijk en ook niet vooroordelend. Maar lees je stukje zelf maar eens even, ik lees er geen liefde in, misschien jij wel maar ik niet. Sensitiever aanpak? Er zijn gewoon mensen die met hun neus op de feiten gedrukt moeten worden, dat is wat jij nodig hebt. Maar goed, mocht je bij hem blijven, ga dan niet klagen
 • Karin 26-08-2021 11:08
  Goh.. nog beter afgericht dan ik dacht. Je klaagt en wil hem inruilen maar een ander mag niet bevestigen wat je zegt. Blijf manvriendelijk tegen hem, ga zo door want alles beter dan alleen wonen. Je hebt gelijk hoor!! Zo beter? Doe je best, niet klagen maar dragen. Chill een beetje je klaagt en zeurt inderdaad. Wees lief voor hem en dwing hem niet om typisch vrouwenwerk te doen. Arme jongen... láát hem toch!
 • Doortje 26-08-2021 11:32
  Ik vind deze vrouwen ook altijd vol met een te sterkte menig maar in dit geval ben je zelf nogal hatelijk over je man. Als je wil dat er iets verandert, pas dan je eigen gedrag aan. Je doet alles voor hem dus hou je zelf in stand dat dit gebeurt.
 • Beverly 27-08-2021 08:09
  Dus eerst stel je dat je vriend een slappe, luie gast is, maar als wij het daarmee eens zijn, zijn wij ineens veroordelend en manhatelijk. Nou, Marleen, dan laat je het allemaal lekker bij het oude. Maar dan ook niet meer zaniken hè?
 • Tessa 27-08-2021 22:12
  Heel hard wegrennen!
 • Evelien R. 28-01-2022 02:47
  Maak het uit of motiveer hem om te gaan sporten en vitamine te nemen ( ik koop meestal alles van https://www.flinndal.nl of drogist) en gezond eten of terug naar uitmaken!