Mijn vriend mishandelt mij

Ik weet niet meer wat ik moet doen. Mijn vriend is 30 en werkzaam bij de politie Purmerend, hij is ijskoud en tegen mij heel erg aggressief.. naar de buitenwereld niet. Integendeel hij heeft een prachtige lach en leek in het begin zelfs heel zorgzaam en gevoelig… zijn ex was bij hem weg gegaan en dat heeft hem veel pijn gedaan.. hij heeft mij nooit gezegd waarom, het was allemaal haar schuld maar hee ik had beter moeten weten.. De ene dag is hij blij en de andere dag veranderd hij in een monster… week in en week uit, hij weet dit heel goed te verbergen naar de buitenwereld maar ik moet het ontgelden, of ik nou huil of niet dat laat hem compleet koud. Het is passief aggressief gedrag wat zich meestal uit in geestelijke mishandeling, op die momenten is hij zo koud dat ik niet tegen hem mag praten en mijn “bek” moet houden, hij kan me dan dagen lang negeren of pijn doen met woorden. Ik heb alle manieren geprobeerd om hem op die momenten te laten inzien dat het niet nodig is om zo te doen en dat het mij enorm veel pijn doet.. de redenen waarom hij zo doet kan hij niet eens benoemen en ik zelf ook niet, het gaat vaak over helemaal niks. Als ik hem dan wil knuffelen of wil laten inzien dat ik van hem hou wordt hij alleen maar bozer en agressiever.. hij wijst me continu de deur, schopt me een ijsbeen of haalt mijn verleden erbij… zelfs mijn familie om mij in een kwaad daglicht te zetten… af en toe geeft hij aan hulp nodig te hebben, psychisch en het werk niet meer aan te kunnen. Zijn vader bleek vroeger ook heel erg aggressief te zijn en dat was zijn voorbeeld. Ik wil hem heel graag leren begrijpen en heb daar alles voor over maar weet ook dat hij het zelf moet doen. Ik lig nu met pijn in bed.. ik wou een knuffel van hem en dat wou hij niet.. vervolgens heeft hij mijn duim gebroken en is hij naar zijn werk gegaan… zijn werk is note bene politie… maar hij is extreem narsistisch en aangifte zal in mijn geval dus niks helpen.. ben ik bang…

Ik ben ten einde raad en weet niet meer wat ik moet doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • miami 06-01-2021 15:52
  kom kom, niet zo negatief zeg. Hoezo zal een aangifte niets doen? Hallo, hij is God niet zeg. En jij kan hem niet helpen, moet je ook niet doen. Als hij op zijn werk is, pak je spullen en wegwezen. En ga niet zeggen ik kan nergens naartoe, het is zijn ex ook gelukt. Waarom blijf je bij hem? Ik lees nergens iets liefdevol naar jou toe. Kruip uit je schulp en verdwijn uit zijn leven. Nu weet je ook waarom zijn ex een ex is........... Sterkte.
 • Eigen keuze 06-01-2021 16:02
  1; Hou op met slachtoffertje spelen. 2; De reden waarom hij zo doet is omdat jij het laat gebeuren. 3; Pak je boeltje en vertrek! Alleen jij kan de situatie veranderen maar hem niet. Nooit. 4; Zoek professionele hulp en ga werken aan je [gebrek aan] zelfrespect.
 • Marie 07-01-2021 10:09
  '@eigen keuze.. Wat heb jij makkelijk praten zo vanachter je toetsenbord. Helaas ligt het in werkelijkheid toch vaak anders! Als je financieel afhankelijk bent door wat voor reden dan ook, dan is je boeltje bij elkaar pakken veel makkelijker gezegd dan gedaan!!! En dan, stel dat je dat zou doen, waar ga je heen?? Vriendinnen zou deze dame in kwestie waarschijnlijk ook niet veel meer hebben door zijn narcistische gedrag. Dus dingen roepen is zo makkelijk, maar de uitvoering daarvan is helaas toch een stuk ingewikkelder.
 • Beverly 07-01-2021 13:23
  Klinkt als een schoolvoorbeeld van PTSS. In zijn jeugd en zijn beroep teveel meegemaakt. Hij zou in therapie moeten gaan en jij misschien ook. Dit ga je niet volhouden zo. Zoek professionele hulp en probeer een plan te maken voor als je zo veilig mogelijk bij hem weg wil gaan.
 • Bloemetje 08-01-2021 21:18
  Ga in gesprek met je huisarts en zorg ervoor dat je zo snel mogelijk hulp zoekt in een blijf-van-mijn-lijf huis! En doe aangifte, ook al werkt je vriend bij de politie, dit kán en mág niet wat hij doet. Agenten hebben een beroepsgeheim. En ze kunnen er voor zorgen dat je veilig bent. Dit is geen leven zo meid, zorg goed voor jezelf! Sterkte!
 • ik 10-01-2021 09:49
  Ik heb jaren bij een soort gelijke man gewoond. En ondanks dat de toon van "eigen keuze" zonder enige vorm van compassie is, adviseer ik je om punt 3 en 4 op te pakken. Plan je vertrek alsjeblief, desnoods een blijfvanmijnlijf huis als je financieel van hem afhankelijk bent. Als je nog van hem houdt, werk dan vanuit je eigen plekje aan gezamenlijke therapie. En aangifte, ik snap je gevoel, maar dr zijn binnen de politie ook daar speciale contactpersonen voor. Heel veel wijsheid en sterkte!
 • Loes 10-01-2021 21:20
  Ik vind dat Miami altijd wijze raad heeft dus hoef ik verder niks aan toe te voegen
 • Karin 12-01-2021 15:24
  Waarom blijf je bij hem, wat doe je zelf voor werk? Waarom ga je niet naar je familie en vertel hoe het werkelijk is. Ook vraag ik me af wat je in het zkh zegt als je duim gebroken is: artsen hebben meldplicht als iemand mishandeld wordt. Dus als jij verteld hoe je politie-agent je behandeld en zelfs je botten breekt moet jij eens kijken hoe snel je van hem af bent. Mét aangifte, hoe kom je erbij dat een agent/rechercheur of OVJ een vrijbrief hebben om mensen te mishandelen? Zegt hij dat? Zeg maar dat het dom van hem was om je duim te breken en maak dat je wegkomt. En denk ook even aan de mensen die hij tijdens het werk tegenkomt: die verdienen beter dan een agent met een psychische stoornis. Hij is verantwoordelijk voor zijn eigen daden en zal daarvoor op moeten draaien. Tenzij niemand er wat van zegt... de klappen zullen steeds harder worden en je zult steeds meer botten breken. Stop met die man, laat hem zelf hulp zoeken en zoek voor jezelf een leuker leven. Dit duurt al veel te lang, hij denkt nu dat hij alles kan maken. Is ook zo feitelijk; je hebt nog geen tegengas gegeven. Laat je niet op je kop zitten!! Sterkte!
 • Puntje 29-01-2021 13:19
  heel herkenbaar, tot in het detail zelfs. Ik ben eens hals over kop bij hem vertrokken, maar hij wist me te overhalen terug te komen met zijn mooie beloftes. Nu, de scherpe kantjes zijn er idd af en het is lang zo extreem niet meer, maar dat gedrag blijft er wel. Ik weet ook niet goed wat ermee aan te vangen.
 • Kris 03-02-2021 22:23
  Hi M, Ik las je verhaal waarom blijf je bij iemand die je zo naar beneden haalt je elke dag verdriet doet je bent meer waard je verdient iemand Die je zou moeten aanbidden waarom ik dit zeg is omdat ik dit zelf ook heb mee gemaakt. Ik snap je je bent op een leeftijd dat je een plaatje voor je hebt misschien wel trouwen of kinderen krijgen en natuurlijk heeft die een andere kant maar hij zit duidelijk met zich zelf in de knoop hij moet eerst met zich zelf aan de bak elke dag dat verdriet daar ga je echt aan kapot weet is moeilijk maar kies voor je Zelf je verdient beter en echt je zal opkijken dat je je lichter gaat voelen wees sterk ook jij kan dit. Liefs k.