Mijn vriend voert niets uit in huis

Beste lezers,

ik moet dit even van me afschrijven, ik woon al 9 jaar samen met mijn vriend maar hij voert geen moer uit in het huishouden, dat ik net een relatie met hem kreeg was ik werkeloos en vond ik het niet erg om het allemaal alleen te doen, alleen een jaar later had ik zelf gewoon een fulltime baan en was vaak pas laat klaar met werken maar ook toen vertikte hij iets te doen.. als ik erover begin dan zegt hij dat ik hem ‘opdrachten’ moet geven maar als ik dat doe dan ben ik een zeur en moet ik GEEN opdrachten geven. Het liep 2 jaar geleden helemaal uit de hand toen ik zelf een baan had waarin ik wel eens 60 uur werkte en mijn vriend werkte ook zo’n 60 uur in de week maar ik kon voor alles zelf opdraaien, ik hou echt van een net schoon huis en ik heb ook nog eens huisdieren waardoor er elke dag gestofxogen moet worden.. maar goed ik ben deze periode ontzettend depressief geworden omdat ik te veel hooi op m’n vork nam.. zo veel uur werken en thuis kon ik ook nog alles doen en geloof me mijn vriend is een onwijze rommelkont.. echt letterlijk laat hij alles slingeren van vieze sokken tot blikjes drinken, papieren, kleding, met het douchen hangt hij niet netjes de handdoeken uit maar hij gooit het zo neer in een ‘prop’ ik word hier echt gewoon niet goed van. Het is zo erg dat we er dagelijks ruzie over hebben, soms hangt hij wel eens 1 wasje op en dan krijgt hij het ook nog voor elkaar om dit op schone droge kleding neer te leggen.. ik heb letterlijk gesmeekt en gehuild of hij ook eens wat wilt doen en dan niet half zeg maar.. dan beloofd hij weer beterschap en doet hij een keer een afwasje of gooit hij een was in de wasmachine.. en dan moet ik hem nog dankbaar zijn ook. Dit is toch niet normaal? Waarom dringt het niet tot hem door.. 9 jaar, 9 jaar ben ik samen met deze man en ik vraag echt niet veel van hem alleen of hij me afwntoe wilt helpen met het huishouden ik krijg alleen maar smoesjes dat hij veel werkt maar hij ligt gerust de hele ochtend tot een uur of 10 a 11 in ze bed en ook is hij genoeg avondjes vrij.. wat moet ik hier in godsnaam mee? Ik vind het niet echt een reden om bij hem weg te gaan maar van binnen vreet ik me helemaal op, nogmaals als ik hier wat ven zeg dan spoor ik niet en ben ik een zeur. Ik heb gezegd dat ik zijn was niet meer ga doen en ook leg ik nu al zijn troep op z’n kussen net zolang tot hij het zelf een keer op gaat ruimen want ik ben echt radeloos waardoor ik dit soort acties bedenk.. als iemand anders betere tips heeft dan hoor ik het graag.

Sorry maar ik moest echt even m’n hart luchten

Liefs, Roos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • miami 24-05-2019 04:11
  nou lekker dan. Ten eerste hij moet niet meehelpen jullie moeten SAMEN het huishouden doen. Hij maakt het zich veel te gemakkelijk van af. Als je hem 'opdrachten' geeft dan ben je een zeur oftewel je moet je mond houden en gewoon alles zelf doen. Heel simpel maar je moet het wel vol kunnen houden: lekker alles laten liggen. Geen was meer van hem wassen. Slaapt hij nog zo lang uit, lekker gaan stofzuigen in de slaapkamer. Geen eten meer klaarmaken want je moest al die andere dingen doen. Mocht het niet helpen? Tja, al is hij een leuke vent, dit hou je niet vol. Vraag me trouwens af waar zijn intelligentie zit, hij weet toch dat er geen kabouters in jullie huis wonen?
 • Anna 24-05-2019 12:43
  Hier heb ik jaren geleden hetzelfde gehad. Ik heb er niet lang en veel over gesproken maar ik heb toen zelf ook de boel de boel gelaten. Koken ging niet meer want alle pannen en serviesgoed stond vuil op het aanrecht. Schone handdoeken en kleren waren ook niet meer voorradig. De wasmand en badkamervloer lagen vol met wasgoed. De vuilnisbak puilde uit. Ik ging bij een vriendin douchen / eten. Het duurde even eer het kwartje viel. Op zijn verzoek toen besproken wie welke klus zou doen. Nooit meer problemen gehad ,wel 1000x excuses.
 • Bloemetje 25-05-2019 08:44
  Zoek een goede betrouwbare huishoudelijke hulp die je huis enkele keren per week komt schoonmaken zodat het bijgehouden wordt en blijft. Kost wel een paar centen maar dat moet je er dan maar voor over hebben. Maak voor iedere dag een schema wat er qua wasgoed en afval enzo gedaan moet worden. Jij regelt bijv. de was hij het afval en rotzooi. Iedere dag na het eten wordt er om toerbeurt stofgezogen en de eerste die thuiskomt gaat koken. Keer geen of weinig tijd? Kook voor 2 dagen. Zorg dat er een vast schema in komt. En als er vrije tijd over is...pak dan SAMEN een grotere klus aan. Succes!
 • Mini 26-05-2019 10:28
  Wat ik uit je verhaal begrijp is dat je partner niet op de details kan focussen kwa huishoudtaken. Het komt bij mij niet over als onwil of luiheid, met een werkweek van 60 uur erbij. Misschien moet je inderdaad de kleine dingen wat rondslingert zelf doen. En voor je partner een rooster maken wekelijks met bv de grote taken per dag. Of zoals hierboven een schoonmaakster inhuren. Ik zou daar ook voor mezelf er eerder aan gaan denken als we beiden 60 uur zouden werken, i.p.v. de hele dag door voor onrust te zorgen voor zoiets kleins.
 • Anja 28-05-2019 20:07
  Iieve Roos.. 1 ding..MAKEN DAT JE WEG KOMT BIJ HEM!!. Sorry maar ooh wat klinkt dit mij bekend.. ook de reactie's dat je een zeur bent, dankbaar moet zijn als hij iets doet.. Vermoedelijk ligt alles wat er verkeerd gaat in zijn ogen op 1 of andere manier aan jou? Soms nare (afkrakende) grapjes? Hij gaan niet veranderen, nu niet nooit niet.. hij hou niet van je maar ziet je als bezit, als handig( want alleen red hij zich amper) huishouding is vrouwen werk.. met hem zal je nooit gelukkig worden.. hooguit nog veel ongelukkiger onzekerder, met eens in zoveel tijd een burn out.. Ga is lezen over narcistische partner.... ik vrees dat je dat heel erg bekend voor gaat komen! Ik ben er helaas tot 2 x toe "ingetrapt" en bij jou verhaal gaat er echt een groot alarm bij me af.. Als je de relatie stopt, wees dan heel duidelijk! Geen vrienden blijven, niet meer naar hem terug gaan, ik ben wel zo dom geweest, mn ex stalkt me nu al 6 jaar!
 • nouchka 20-08-2021 16:21
  na 9 jaar geen verandering... ga er maar van uit dat het schoon en net niet in hem zit en je hem tot in je graf nog kunt gaan corrigeren. scheiden en een schone vent vinden zal je een hoop tranen en depressies besparen meid xxx
 • Lulu 15-09-2021 16:38
  Komt mij zo bekend voor ik ben momenteel 27 weken zwanger en ik werk nog fulltime. En kom ik thuis en staat alles weer op zijn kop en dan met zwangersvhap en depressie erbij gaat niet heel goed samen als dan ook nog een grote zooi is. Terwijl hij zelf niet werkt. En als ik hem wat vraag duurt het 3 dagen of een week voordat het gebeurd. Netzo als nu weer kom ik thuis hele huis op kop meneer is niet thuis. Kapot van hele dag werken door slechte nacht slapen. Maarja kan het hem ook zeggen maar heeft geen nut.