Moedeloos door onverklaarbare lichamelijke klachten

Beste lezers,

Graag wil ik mijn verhaal met jullie delen. Daarnaast hoop ik op advies en een stukje herkenning.

Sinds 3 maanden zit ik in een rollercoaster. Ik heb sinds ik onveilige seks heb gehad (ik weet het, dom) last van pijn in mijn onderbuik en onderrug, misselijkheid, en een zwak gevoel in m’n blaas/kleine beetjes plassen.

Eerst dachten ze dat ik zwanger was, dit was niet het geval. ik werd ongesteld.
Ik bleek een blaasontsteking te hebben. Daar heb ik een kuur voor gehad, maar de klachten bleven. Toen ik nog een urine test deed bleek ik nog steeds blaasontsteking te hebben. Dus ik heb een zakje medicijnen gehad die je moet oplossen in water. Daarna had ik nog klachten en hebben ze m’n urine op kweek gezet. (2 keer!) beide keren bleek ik bloed in m’n urine te hebben. Er kwam verder niet uit de kweek wat het precies veroorzaakt.
Toen kreeg ik de uitslag van een soa test, had ook geen soa. Alleen bacteriële vaginose. Daar ben ik voor behandeld.
Vervolgens ben ik doorgestuurd naar een gynaecoloog, het zou kunnen dat door de bacteriële vaginose m’n eileiders ontstoken waren. Ik heb daar een inwendige en uitwendige echo gehad, maar ook daar kwam niks uit.
Vorige week heb ik nog een extra soatest gedaan, en ook weer kwam er niets uit. (ik kan me bijna niet voorstellen dat dat het niet is)

Nu wilt de dokter gaan kijken of ik iets aan mijn darmen heb. Oke, er zit prikkelbaar darm syndroom in m’n familie, maar de pijn zit net boven m’n venusheuvel. Dat is toch veel te laag voor darmproblemen? Daarnaast vind ik het te toevallig dat het vlak na de seks kwam. En moeten we dan maar voor het gemak vergeten dat ik al die tijd last van m’n blaas en bloed in m’n urine heb?
Kan het niet zo zijn dat ik toch een sluimerende eileiderontsteking heb, die nog niet aan te tonen is op een echo? Zo spoken er de hele dag allerlei vragen door m’n hoofd die de dokter niet weet te beantwoorden.

Ik ben radeloos en het beïnvloed mijn hele leven op dit moment. Ik zie het allemaal even niet meer zitten. Ik weet dat dit geen doktersforum is, maar ik hoop dat er mensen zijn die zich in m’n verhaal herkennen. Alle reacties zijn trouwens welkom.

Bedankt voor het lezen! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Ijsco 17-07-2017 19:21
  Galstenen?
 • ook willem 19-07-2017 16:25
  laat je eens op hiv testen over een maand of 2. sterkte!
 • Sylvia 05-08-2017 14:56
  Lieve ........ Ook ik heb soortgelijke klachten gehad. Bloed plassen pijn in buik en rug ben zelfs naar de huisartsenpost geweest s'nachts verging van de pijn .Uiteindelijk bleek er een niersteentje klem te zitten in de urineleider Dat was de oorzaak van de klachten kreeg medicijn ter ontspanning urineleider en heb et steentje uitgeplast. Sterkte ik hoop voor jouw dat de oorzaak duidelijk word.
 • Anoniempje 03-09-2019 16:16
  Ik heb precies hetzelfde en ben onwijs bang dat het iets ernstig is.. hoe is dit afgelopen?!