Moeder.

Beste allen.

Ik zit met iets in mijn maag en wil dat hier graag delen. Waarschijnlijk wordt ik door een aantal veroordeeld, of niet.

Mijn moeder, al vanaf het moment dat ik aan het ontstaan was, is zij bij mijn bio vader weggegaan. Ze is toen halsoverkop met een ander getrouwd. Binnen de kortste keren ook weer van gescheiden. De ene man naar de andere kwam haar/mijn leven binnen. Er moest z.s.m getrouwd worden en een nieuwe woning worden gekocht. Dit heeft ze in totaal 6 maal gedaan. Alleen het trouwen, en het daarop volgende scheiden. Door deze diverse huwelijken ben ik vanaf jongs af aan al bijna heel Nederland doorkruist vanwege verhuizingen en mislukte relaties al dan geen ‘huwelijken’.

Tot de dag kwam dat mijn ‘moeder’ mijn stiefvader tegenkwam. Wat bracht hij een rust en geborgenheid met zich mee. Er moest natuurlijk weer getrouwd worden. Ook deze lieve man, is bestolen en bedrogen door mijn moeder bij het leven. Deze man heeft óók voor mijn moeder haar schulden afbetaald. En hij was niet de eerste en zeker niet de laatste..Ze zijn getrouwd en het was zo’n lieve rustige man, dat ik eindelijk een vader figuur had, die stabiliteit veiligheid en vertrouwen bood. Een échte vader.

Maar helaas aan alle mooie dingen komen een einde, mijn moeder heeft altijd o.a een gigantisch probleem met o.a alcohol gehad, hij trok dat op een gegeven moment niet meer. Logisch. Hij heeft soms mijn moeder dronken van de vloer moeten rapen, ik heb hier gelukkig nooit iets van gemerkt, ik weet het pas toen hij het mij een aantal jaar geleden vertelde. Dus zijn stap om te scheiden begreep ik compleet! En zijn goed recht! Afijn huis moest verkocht worden. Toen mijn moeder ‘haar’ geld niet op tijd kreeg is ze vreselijk naar hem toe geweest, zo erg zelfs dat hij op het punt van instorten stond. Ze heeft vlak na hun scheiding vrienden van hem gebeld met de vreselijkste beweringen, en is zelfs bij vrienden van hem langs gegaan. Ze hebben haar allemaal de deur gewezen.

Zij heeft mijn vader want dat is hij voor mij, financiël kapot gemaakt, en dat heeft ze bij al haar vorige huwelijken ook gedaan.
Trouwen,huis kopen (met geld van de toenmalige partner) en daarna scheiden en geld opstrijken. Zelf werken? Ho maar. Na de scheiding is mijn vader gemigreerd,zo ver mogelijk van haar vandaan. Hij heeft nu een fijn leven in het buitenland opgebouwd en een lieve vrouw, die o.a mij met open armen ontving.

Mijn moeder kijkt regelmatig bij die vrouw op FB en maakt naar mij toe dan enorme rotopmerkingen over haar. Ze kent haar niet eens.

Daarna heeft mijn moeder nog meerdere mislukte relaties gehad en altijd liepen die op een fiasco uit. En weer werd ze financiël geholpen. Eerst vangen en dan dumpen.

Ik ben van mening dat je nooit,maar dan ook nooit! mensen op deze manier, financieel én emotioneel kapot mag maken. Je maakt levens van mensen kapot! Ik ben hier zo kwaad over op haar.

Het toeval wil, of is het Karma, dat mijn moeder sinds vorig jaar rechts zijdig compleet verlamd is.
Ze is nu compleet afhankelijk van de zorg van anderen. Van iets invullen tot verzorging. Bij alles is hulp nodig. Maar op iedereen die haar helpt is kritiek.

Huis wordt niet goed schoongemaakt, het helpen aan en uitkleden is niet goed, álles krijgt kritiek. En ik? Ik hou mij zo ver mogelijk van haar vandaan, alleen als het echt nodig is kom ik langs anders? Bekijkt ze het maar.

Alle vreselijke dingen die ze anderen heeft aangedaan. Heeft zich terug betaald in de hoogste prijs… Afhankelijk zijn van anderen. Terwijl zij in het verleden zo ontzettend veel mensen afhankelijk heeft laten worden van anderen, financieel, en alle ellende die daar bij komt kijken heeft ze ze compleet kapot gemaakt.

Naar mijn mening is wat haar is overkomen Karma.

Marije.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Karin 23-11-2019 02:09
    Vraagje: wat heeft ze jou aangedaan? Waarom vertrouw je stiefvader nr. zoveel direct als hij zegt dat ze aan de drank is terwijl je er zelf nooit iets van hebt gemerkt... Nee, hier klopt iets niet. Praat met je moeder nu het nog kan, en wat karma hiermee te maken heeft snap ik niet zo goed. Tenzij jij door haar schuld nu halfverlamd in een rolstoel zou zitten. Je vertelt ook niet hoe dat gekomen is, heeft ze klappen gehad, een ongeluk of gewoon pech en een beroerte o.i.d. gehad? Kan iedereen overkomen hoor. Jou ook, is het dan karma omdat je dit hier over je moeder schrijft? Ik hoop dat je het uit kan leggen. Vooral voor jezelf, je lijkt me geen leuk mens. Ach, iets met appels en bomen en niet ver vallen.. ;)
  • Amri 24-11-2019 15:37
    Marije , Ik deel volledig de mening van Karin. Op alle punten heeft ze een punt. En idd iets klopt niet. Allemáál maken we fouten... toch?