Moet ik uit de groepsapp gaan?

Hoi allemaal!
Ik heb een vraag en hoop dat jullie kunnen helpen. Ik zit in de whats app groep van mijn ex en zijn vriendengroep. We zijn lang samen geweest dus het zijn ook mijn vrienden. Nu heb ik het idee dat er andere groepen zijn omdat er weinig in gezegd wordt en mijn ex een vriendin heeft. Soms lijkt het of ik buiten gesloten wordt. Wat moet ik hier mee doen? Ik heb zelf niet heel veel vriendinnen en ik dacht dat dit mijn vrienden voor het leven waren. Is het zo dar omdat mijn ex hun langer kent ik automatisch buiten de boot val? Ik word soms nog wel uitgenodigd maar dat lijkt meer zo te zijn omdat ik nog in die whatsapp groep zit dan dat ik echt wordt uitgenodigd. Ze hebben nog nooit persoonlijk iets naar mijn vriend gestuurd bijvoorbeeld. Niemand heeft zijn nummer. Zijn vriendin is wel toegevoegd aan de groeps app.. maar mijn vriend niet. Moet ik er maar gewoon uit gaan? Uit de groeps app?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Janne 24-06-2019 07:42
  Ben jij echt 32 jaar? Natuurlijk ga jij uit die groepsapp. Wat je nu doet is jezelf opdringen. Jou vriend wordt uiteraard niet toegevoegd omdat het de vrienden van jou ex zijn. Het is daarin tegen wel logisch dat zijn vriendin wel toegevoegd wordt. Wat ook logisch zou zijn is dat jij uit die groepsapp gaat.
 • Beau 24-06-2019 07:56
  Eruit gaan inderdaad. Dan had je zelf je eigen vrienden netwerk maar moeten onderhouden. Het zijn zijn vrienden. Lullig ook voor zijn nieuwe vriendin dat jij in die app blijft zitten. Stap opzij en ga door met je eigen leven. Als er uit die vriendengroep mensen zijn die graag met jou in contact blijven, zullen ze contact met jou opnemen (persoonlijk). In een groepsapp blijven zitten is asociaal. Je verplicht mensen jou uit te blijven nodigen, terwijl je waarschijnlijk wel weet dat je niet overal meer welkom bent. Dat kan hard zijn. Het leven is gewoon zo dat je zelf contacten moet onderhouden en niet volledig moet steunen op het netwerk van je partner. Als je uit elkaar gaat, verdeel je als het waren de vrienden. Eigenlijk moet je het zo zien: stel jou partner had al kinderen gehad (niet van jou dus) en jullie gaan uit elkaar, dan gaan zijn kinderen met hem mee. Zo is het eigenlijk ook met vrienden. Het zijn zijn vrienden. Jullie gaan uit elkaar en loyaal gezien kiezen zijn vrienden voor hem. Het is asociaal te noemen dat jij verwacht dat zij allemaal jou vrienden blijven. (Dat zou je met zijn kinderen ook niet doen) Degene die echt met jou bevriend willen blijven, zullen persoonlijk contact met je opnemen. Zit je bijvoorbeeld ook nog in zijn gezinsapp? Waarschijnlijk niet. Eigenlijk is het net zo vreemd te noemen dat je dit bij zijn vrienden wel doet.
 • engel 24-06-2019 10:19
  ik denk dat je vermoedens wel kloppen. Je bent er het laatst bij gekomen, last in, first out is eigenlijk overal geldig voor. Zij hebben een hechtere band met elkaar omdat ze elkaar langer kennen, en jij kwam aanwaaien door je ex. zij hebben elkaar uitgekozen, en uit sociaal wenselijkheid er jou bij getrokken omdat je de vriendin was. Dat betekend niet dat ze meteen een vriendschap voelen bij je. Vaak vinden mensen het lastig te zeggen dat je er niet meer bij hoort, en doen dit soort dingen, proberen het ook te laten verwateren. dus als je verstandig bent, ga je weg, en sta niet gek van te kijken als niemand er op reageert als je bent vertrokken.
 • miami 24-06-2019 14:48
  wat denk jezelf? Vrienden voor het leven? Het zijn toch zijn vrienden en uiteraard kunnen er personen tussen zitten waarmee je een band hebt opgebouwd maar als het echt vrienden van je waren dan hadden ze wel contact met je gehouden. Ga gewoon uit die groepsapp, minder stress en richt je op de vrienden die je wel hebt.
 • Kitty 25-06-2019 05:34
  Ik heb dan toch wel wat aanvullende opmerkingen op jullie antwoorden. Ik ben zeker niet als laatst bij deze groep gekomen. Er zijn vrouwen die pas veel later een relatie kregen dan ik met een van de mannen. Oorsprong is nl de mannenvrienden groep. Een van de vrouwen kent die mannen al van kinds afgaan maar de rest van de vrouwen is aanhang. Die vrouw die er het langs bij is nodigt mij niet meer uit. Hiernaast is de nieuwe vriendin van mijn ex degene die er als laatst bijgekomen is. Zij heeft zelf een eigen vriendengroep dus genoeg mensen om haar heen. Wat is er voor haar lullig aan dat ik in deze app zit? (Alleen omdat ik geen aanhang meer ben?). Die vriendin van mijn ex doet ook echt geen stap opzij voor mij. We hebben met de vrouwen (die het langst erbij gehoord hebben) een groepsapp en daar zit die vriendin niet in. Ik word bij de vrouwen gewoon altijd uitgenodigd (op die ene na). Dan is er een etentje en dan komt die nieuwe vriendin van mijn ex ook aanwaaien. Ze nodige haar apart uit. Ze komt dan gewoon en houd geen rekening dat ik dat niet leuk kan vinden. Dus ik weet niet waarom ik uit de groepsapp zou gaan waar de mannen en vrouwen inzitten. Ik heb alleen steeds meer het idee dat ze dingen doen waar ik niks van weet. Dan vraag ik dat na aan mijn ex en dan zegt hij dat het mee valt maar als ik zie hoe zijn nieuwe vriendin omgaat met zijn vrienden en de aanhang dan moet ze hun wel vaker zien. Dus ik voel mezelf alleen en buitengesloten niet van al de feestjes maar gewoon de zondag middag borrels of zaterdag avonden samen. Mijn vriend word nooit geappt terwijl de vriendin van mijn ex overal bij mag zijn. Mijn ex kent zijn vrienden inderdaad langer maarja. Ik lees uit jullie berichten dat ik er uit moet gaan en ergens denk ik ook waarom dan toch? Het is jaren leuk geweest en nu ben ik ineens niet meer leuk. Misschien vonden ze mij al die jaren niet leuk. Ik weet het niet.
 • Beau 25-06-2019 12:27
  Het bericht wat je bovenstaand stuurt zegt dat je het echt niet begrijpt. Je schrijft het zelf al. Zijn vrienden, met aanhang. Dat ben jij niet meer. Dat zijn vriendin uitgenodigd wordt is dan ook hun goed recht. Je komt nogal jaloers over. Verlaat die groepsapp gewoon en met de mensen waar je een band mee hebt hou je persoonlijk contact. Verwacht geen dingen die je andere mensen niet kan en mag opleggen.
 • Eagle 25-06-2019 12:38
  Kitty, als je het niet goedschiks wil horen, dan maar kwaadschiks: je bent passé. Je bent ex. Zijn nieuwevriendin hoeft geen atap opzij te doen voor jou. Jij hoeft niet als een soort spook/schadus rond te blijven houden. Jouw plek is ingenomen. Move on...
 • miami 25-06-2019 14:18
  wat een gedoe eigenlijk met al die groepapps, je zou er tureluurs van worden en dan al die stress erom heen waarom zij wel en ik niet? Doe jezelf een plezier en ga uit die groepsapp. Als ze echt vrienden met je willen blijven dan nemen ze wel contact met je op. Of stuur hun zelf een app(of bel ze!)en dan merk je vanzelf wel of ze je nog willen zien. En overigens, waarom is het erg als die nieuwe vriendin van je ex die vriendengroep vaker zien? Zij hoort er nu toch ook bij?
 • engel 25-06-2019 15:06
  ik ga mee met de andere reacties die weer geplaatst zijn. En het is gewoon zo dat mensen gewoon weg gaan uit je leven, vrienden voor het leven bestaat eigenlijk niet. ik zeg altijd maar, aan vriendschap zit een houdbaarheids datum. Ik had vroeger ook een vriendinnengroepje, maar dat is ook uit elkaar gevallen, omdat de school was afgemaakt waar we op zaten, en we hadden andere interresses, sommige kregen kinderen, en sommige niet. daardoor viel het ook uit elkaar. Uit het oog uit het hart.
 • Anna 25-06-2019 15:32
  Mijn hemel, wat een gezeur van een 32 jarige. Pubers zijn er niks bij. Leef je leven zonder al dit gedoe. Is het een stuk rustiger.