Moet ik voor de stoma gaan?

Hallo

Ik ben een vrouw en ik ben al 3 maanden opzoek naar een nieuwe vriend. Mijn relatie is overgegeaan half jaar geleden en ik wilde mijn ex terug. Maar hij heeft iemand anders leren kennen. Ik vond dat niet leuk maar moet ook verder. Ik ben dus nu inmiddels al 3 maanden opzoek naar iemand. Ik had wel iemand leren kennen maar die is weer gegaan omdat hij niet met mijn probleem kan leven. Ik schaam mij er ook heel erg voor en had het proberen te verbergen maar het is mislukt. Ik heb heel erg veel aambeien. Ik smeer zalf ect maar het help niet. Eigenlijk hoeft niemand dat te zien maar bij mij ruik je mijn andere aandoening en hij vroeg wat het dan was. Mijn andere aandoening is dat mijn anus een beetje openstaat en er een klein beetje poep soms uitkomt. Dat gaat irriteren ect. We lagen in bed en hij rook iets en toen wilde ik het hem laten zien en toen vergat ik de aambeieen en alles was vies voor hem en hij is gegaan. Mijn andere man mijn ex dus die deed er nooit zoveel mee. Die zei alleen als hij het rook en dan ging ik mijn billen wassen met een washandje. Maar nu ik dus opzoek ben naar iemand anders schaam ik me weer opnieuw voor mijn anus die niet helemaal kan sluiten en de aambeiein. De aambeiden komen doordat ik hard druk met poepen omdat mijn anus open staat voel ik dat anders. En daar krijg ik aanbeiden van. Ik schaam mijzef zo erg en ben bang dat ik geen liefde meer zal krijgen. Nu was ik bij de dokter en die gaat me verwijzen naar een artst en ze hebben het over een stoma gehad. Misschien lost dat dingen op… maar dan heb ik een stoma…..Ik baal en ben verdrietig en kan het met niemand delen. Begin maar eens over aanbeiene en een openstaande anus en mensen denken dat je gek bent. Maar ik ben serieus :(… Zal ik voor de stoma gaan??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Tina 12-07-2019 12:21
  Beste , Wat uw gezondheidsproblemen betreft zou ik toch eens voor een second upinion gaan . Een stoma is geen senicure. Ik ben geen arts , maar eerst zou het probleem van de aambeien moeten aangepakt worden . Kunnen de spieren van de anus niet versterkt worden door middel van oefeningen bij een kinesist ? Als u ook hard moet persen om naar het toilet te gaan , moet ook dat probleem aangepakt worden . Ik snap dat u eenzaam bent , maar een man die u niet neemt zoals u bent , daar bent u ook niets mee . Bovendien is een stoma nog meer zichtbaar dan uw probleem van nu . Ik wens u veel sterkte .
 • Piemke 14-07-2019 02:24
  Best Mw verdrietig, Ik ben verpleegkundige en mijn specialisatie ligt bij de MDL (maag, darm, lever) en heb dus veel te maken met darm problemen. Ik snap dat u verdrietig bent en dat u zich hiervoor heel erg schaamt. Maar als ik een advies mag geven aan u dan zou ik zeker niet gaan voor de optie stoma de nadelen zijn namelijk veel erger dan het probleem dat u nu hebt zoals : De geur van de ontlasting komt namelijk door het zakje heen ook al zit er een koolfilter in en strenkelt u met etherische olieen. Dan het gevaar dat uw huid slecht tegen de materialen kan denk aan het steeds opplakken van de stoma en het eraf halen of allergie voor het materiaal en je kunt dan niet zomaar niet plakken dus wonden genezen veel langzamer. Dan kan het ook gebeuren dat u niet in de gaten heeft dat het zakje vol is en hij knapt dan zitten uw kleding helemaal onder. Als ik u was zou ik eens vragen of u in aanmerking kunt komen voor elektrische draadjes die ze bij uw anus in brengen (operatief) en dan krijgt u een soort kastje waarmee u zelf kunt bepalen wanneer u de anus wilt laten ontspannen zo dat u kunt poepen en wilt u dat niet dan blijft die gesloten u kunt dit dus dan geheel zelfstandig regelen. Ik hoop dat ik u heb kunnen helpen Groetjes en sterkte En ps een man die u niet neemt zoals u bent is u niet waard. Ik wens u een lieve zorgzame man toe met veel begrip.
 • Eagle 14-07-2019 09:42
  '@Piemke, Het is maar goed dat ik niet weet in welk ziekenhuis je werkt, want je reactie is beneden alle peil! Ten eerste ga je op de stoel van de arts zitten en kom je aanzetten met een procedure die bij mevrouw mogelijk niet eens kan. Daar moet een specialist over beslissen ná gedegen onderzoek, geen verpleegkundige op een forum. Ten tweede, waarom ben je in vredesnaam stomaverpleegkundige als je walging voor je patiënten in je woorden doorklinkt? Is dát wat je hen vertelt, als een stoma de enige optie is (wat jij zoals gezegd, niet te bepalen hebt)? Dat ze stinken? Te achterlijk zijn om die zak te legen? Nee zeg, dat geeft een mens vertrouwen. En ja, als een man deze vrouw niet kan accepteren zoals ze is, is dat een waardeloze figuur. Net zoals een verpleegkundige die dat blijkbaar ook niet kan.
 • Mika 14-07-2019 17:27
  Hallo, Stomadrager hier :). Er zijn mensen die problemen hebben met het dragen van een stoma (onder wie ik), lekkage, huidirritatie enz. Maar er zijn steeds meer en betere materialen op de markt. Een stoma stinkt ook niet als het zakje dicht is. Je ruikt hem alleen tijdens het legen en verschonen. (Na het verschonen stop je het oude zakje in een afvalzakje dat geur vrij is). Ik zou me niet bang laten maken door de reactie van Piemke. Ik snap dat een stoma geen plezierig idee is maar je kunt er goed mee leven en eigenlijk alles mee doen. Voor goede informatie over het krijgen van een stoma moet je eens op www.stomaatje.nl rondneuzen. Maar ik zal vooral even goed met de dokter gaan praten en alle opties langsgaan. Misschien kan er wel iets aan de aambeien gedaan worden. Iets waar ik aan dacht is misschien een anaaltampon (speciaal soort tampon), die heb ik een tijd voor overloopdiaree gebruikt. Maar ik weet niet of dit kan als je aambeien hebt, maar het kan wel iets zijn dat je aan de arts kunt voorstellen. Maar bedenk ook goed voor wie je het doet. Dit soort beslissingen moet je voor jezelf nemen en omdat jou leven er beter van wordt. Niet omdat je 1 man tegen bent gekomen die het 'afkeurt', want die man was jou (heel cliche) waarschijnlijk niet toch niet waard. Veel sterkte met alles, Mika
 • Anna 15-07-2019 13:11
  '@ Piemke >>> waarom ben je MDL verpleegkundige als je niets positiefs hierover kunt zeggen. Mag toch hopen dat je je tegen de patienten die bij je komen wat positiever opstelt en ze wat anders benaderd . Het is al ingrijpend genoeg als een stoma nodig is . @ Verdrietig >>> Ga rustig met de arts in gesprek. En laat je niet gek maken door het slap gel... van (Met een stoma ga je echt niet ruikend door het leven ) Mocht de arts een stoma echt nodig vinden , vraag dan om een second opinion voor je eigen geruststelling. Vraag eventueel aan de huisarts een verwijzing voor hulp van een psycholoog , zodat je je verhaal kwijt kunt en er weer wat rust in je hoofd komt. Wens je heel veel sterkte
 • Piemke 25-07-2019 03:07
  Hallo allemaal, Sorry hoor maar lig hier helemaal in een deuk over jullie opmerkingen echte LOL Misschien moeten jullie eens beter lezen en ja het komt negatief over maar dat heb ik doel bewust gedaan omdat veel van mijn patiënten te luchtig denken over een stoma als er een keus is geloof me een stoma moet je laatste optie zijn. Aan aambeien kun je wat aan laten doen zoals elastiekjes erom heen te laten leggen ohhhhh jaaaaa oeps ben ik weer bezich met medisch advies te geven. Toch heerlijk voor de hersen loze mensen hier die een leek zijn en niks weten van andere opties en nee een arts vertelt niet altijd alle optie en dat komt omdat elke arts zijn eigen specialisatie heeft en zo ook hun eigen mening over de beste opties. Maar goed geloof maar lekker zelf wat je zelf wil geloven. En dan nog ff over de negatieve opsommingen, ik zie zoveel verschillende stoma’s want niet elk stoma is het zelfde en niet elke huid is hetzelfde. Dus mijn rede voor de negatieve dingen was om haar duidelijk te maken dat haar probleem waarschijnlijk minder erg zijn en zeg eerlijk wie durft er ook te vertellen dat er genoeg nadelen zijn aan een stoma als het niet perse hoeft. @ Mika het klopt wat je zegt over de lucht maar ook weer niet want laat je veel windjes komen in het stoma zakje dan verdwijnt dat meestal via de koolstoffilter en helaas werken die niet altijd even goed. Daarbij komt nog een kijken dat niet alle verzekeringsmaatschappijen 2 zakjes per dag vergoeden zonder een super goede rede dus lang leve de bezuinigingen dus ja als je smorgens een nieuw zakje op doet (2 delig) met koolstoffilter dan werkt deze filter 12 uur erna ga je steeds meer je eigen geur te ruiken. Helaas zijn er nog steeds geen zakjes die het wel 24 uur tegen houden. En voor de meeste hersenloze hier die zonder mij eerst vragen te stellen waarom ik zo negatief ben en dan er maar meteen vanuit gaan dat ik een nare slechte verpleegkundige ben dan moet ik jullie helaas teleurstellen want de cliënten en patiënten die ik heb hebben zelf om mij gevraagd omdat ik juist zo eerlijk ben en jaaaaaaa juist het ongevraagde advies over andere optie die ik volgens jullie niet mag vertellen want ik ben GEEN arts haha wel raar dat ik zelf spreek uur moet houden om mensen juist over de optie moet vertellen en alle nadelen en voordelen en zo krijgt elke cliënt en elke patiënt het op maat gemaakte MEDISCHE advies. Dus klets niet uit je nek zonder alle details te weten. Ik zet ook niet overal commentaar onder over jullie opmerkingen bij vele verhalen waar jullie juist heel negatief adviezen geven en geen opties open laten voor een ander. Duidelijk te merken dat jullie al achter de geraniums zitten en een verbitterd leven hebben. @ verdrietig ik wens je in ieder geval super veel sterkte voor nu en de toekomst en hopelijk vind je de perfecte behandeling voor jezelf en een man die je waardeert zoals je bent.
 • Eagle 25-07-2019 13:55
  Nogmaals piemke is het heel goed voor je dat ik geen idee hen waar je werkt. Anders had ik je hele galspuwerij naar je werkgever gestuurd, inclusief de idiote hoogmoed en arrogantie die je toont en je minachting die zich nu ook nog uitbreidt naar de specialisten toe. Ik neem in ieder geval niets terug van wat ik over je heb gezegd. Ik mag dan wel geen ervaring hebben als medisch specialist, maar wel als patiënt en als dochter van een moeder die vorig jaar aan darmkanker is overleden. Ik ben dus ook weer geen leek. Ik weet één ding zeker; als jij je op een dergelijke manier had uitgelaten tegen mijn moeder (maar daar heb je waarschijnlijk alleen anoniem op een forum het lef voor), dan had je nu een zaak aan je broek. Er is een hemelsbreed verschil tussen eerlijk advies geven en mensen schrik aanjagen. Of hebben ze de cursus tact ook wegbezuinigd?
 • Piemke 26-07-2019 02:07
  Beste eagle, Ik vind het spijtig te horen dat je je moeder hebt verloren aan die rot ziekte. Bij darmkanker heb je gewoon weg GEEN keuze dan moet je wel een stoma krijgen om enigszins kans te hebben het te overwinnen jammer genoeg heeft het bij je moeder niet zo mogen zijn. Ik wil hier geen oorlog met je voeren over wie er gelijk heeft of wie niet. Maar deze Mw heeft wel een keuze en het zou toch jammer zijn als ze niet alle feiten krijgt te horen over wat het is om een stoma te hebben en er dan juist op achteruit i.p.v. vooruit te komen. En ja er is soms (ligt aan de omstandigheden) de mogelijkheid om de darm weer terug te leggen maar ook daar zitten weer negatieve nadelen aan zal dan nu niet zeggen welke dat zijn. En eagle, ik ben ook zo eerlijk tegen mijn collega’s als dat ik hier ben. Daar heb ik geen forum voor nodig want ik hou niet van liegen en achterbaks doen. Als ik een menig heb zeg ik je dat zelf recht in je gezicht en niet achter je rug om. Het probleem moet je bij de bron aanpakken en niet via via zoals zo velen doen in dit land. En een consult is toch net wat anders dan hier op het forum je kunt mijn stem niet horen en mijn gezicht niet zien, dingen in berichten komen altijd anders over dan mondelinge gesprekken bij een consult. En ja ik kom heel direct over maar wees eerlijk weet je liever alle feiten of liever alleen maar de leuke fijne positieve kant en nadien super veel spijt krijgen van je keuze omdat je niet alles wist. Ik krijg namelijk te vaak patiënten van andere ziekenhuizen op spreekuur en hebben grote spijt van hun beslissing voor een stoma en dan heb ik het over de mensen die een keuze hadden dus geen kanker. Ik krijg dan vaak te horen dat de nadelen niet duidelijk of helemaal niet zijn vertelt geworden. Er zijn zeker ook mensen die totaal geen problemen ondervinden van en met hun stoma. Maar helaas is het zo dat de grootste groep juist niet tevreden is en veel last onder vind. Fijne dag!!!!
 • Eagle 26-07-2019 11:44
  Dag Piemke, Sportief dat je reageert, dan moet ik dat met goed fatsoen ook doen, nu ook bij mij de gemoederen een flink stuk bedaard zijn. Als eerste, ik neem nu wel wat van mijn woorden terug. Zo hard had ik niet hoeven reageren. Het is nu bijna een jaar geleden dat mijn moeder stierf en dat brengt wat vervelende herinneringen met zich mee. Maar dat zou geen excuus om bot te zijn, waarvoor mijn gemeende excuses. Maar weet je wat het probleem is op zo'n forum? Ik zie je niet. Ik zie niet hoe jij tegenover een patiënt zit en hem/haar de voorlichting geeft die nodig is. Ik kan niet zien hoe je daarbij kijkt, hoe geduldig je bent, hoe meelevend. Oog in oog met een persoon is heel wat anders dan anoniem met een scherm ertussen. Dan zijn we allemaal toetsenbord helden. Dus terwijl jij niet anders probeerde dan helder en open te zijn, las ik alleen je harde, pijnlijke, gevoelloze woorden, die compleet in het verkeerde keelgat geschoten zijn, omdat ik je bedoeling erachter volledig heb gemist. Nogmaals mijn excuses. Ik hoop dat we als volwassen dames (nou ja, in leeftijd dan) deze woordenstrijd achter ons kunnen laten. Groeten, Eagle.
 • Piemke 27-07-2019 02:49
  Hoi Eagle, Fijn dat je terug reageert met mooie woorden en ik neem je excuses van harte aan maar ook ik had in mijn bericht niet zo hard moeten reageren. Ik ben in ieder geval blij dat je mijn goede bedoeling nu ziet. En ik snap ook wel waarom je zo in de verdediging schoot na jou voorlaatste bericht dat je over jou moeder vertelde had ik meteen spijt dat ik zo heftig had gereageerd vandaar dat ik mij de moeite heb genomen om een fijner bericht terug te typen want een ziekte en verlies van een dierbare gaat je ook niet in de koude kleren zitten. En de reactie die je gaf is ook dan echt wel te begrijpen. Mijn kinderen hebben hun oma, overgroot opa eraan verloren en dit is nu al 16 jaar geleden en het woord kanker vlieg bij mij nog steeds niet in goede aarde en word er ook heel boos om als ik het hoor dat ze ermee schelden gelukkig doen ze het nu niet meer nu ze een stuk ouder zijn. Mede door het geen wat ik heb meegemaakt met mijn familie leden en hoe ze behandeld werden in het ziekenhuis door personeel zowel op de afdeling als de artsen zelf heeft mij getriggerd om mij om te laten scholen van kinderopvang juf tot gespecialiseerd verpleegkundige zodat ik andere patiënten juist goed bij te kunnen staan en antwoorden te geven op de vele vragen die ze hebben. Die nacht dat ik dat niet zo lieve bericht had gestuurd was ik eigenlijk doodmoe en voelde me aangevallen en daar reageerde ik op voor dat bericht wil ik dan ook echt mijn oprechte excuses maken want toen ik het bericht terug las schaamde ik me kapot dus sorry daarvoor. Ik ben in ieder geval blij dat we het hebben uitgesproken want in het echt ben ik heel lief en ik weet wel zeker dat jij dat ook bent. Dank je wel en groetjes Piemke Ps ik vond je opmerking over toetsenbord helden geweldig want het klopt wel maar gelukkig hebben wij onze helden toetsenbord weg gegooid