Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

forum

Moet ik voor de stoma gaan?

Hallo

Ik ben een vrouw en ik ben al 3 maanden opzoek naar een nieuwe vriend. Mijn relatie is overgegeaan half jaar geleden en ik wilde mijn ex terug. Maar hij heeft iemand anders leren kennen. Ik vond dat niet leuk maar moet ook verder. Ik ben dus nu inmiddels al 3 maanden opzoek naar iemand. Ik had wel iemand leren kennen maar die is weer gegaan omdat hij niet met mijn probleem kan leven. Ik schaam mij er ook heel erg voor en had het proberen te verbergen maar het is mislukt. Ik heb heel erg veel aambeien. Ik smeer zalf ect maar het help niet. Eigenlijk hoeft niemand dat te zien maar bij mij ruik je mijn andere aandoening en hij vroeg wat het dan was. Mijn andere aandoening is dat mijn anus een beetje openstaat en er een klein beetje poep soms uitkomt. Dat gaat irriteren ect. We lagen in bed en hij rook iets en toen wilde ik het hem laten zien en toen vergat ik de aambeieen en alles was vies voor hem en hij is gegaan. Mijn andere man mijn ex dus die deed er nooit zoveel mee. Die zei alleen als hij het rook en dan ging ik mijn billen wassen met een washandje. Maar nu ik dus opzoek ben naar iemand anders schaam ik me weer opnieuw voor mijn anus die niet helemaal kan sluiten en de aambeiein. De aambeiden komen doordat ik hard druk met poepen omdat mijn anus open staat voel ik dat anders. En daar krijg ik aanbeiden van. Ik schaam mijzef zo erg en ben bang dat ik geen liefde meer zal krijgen. Nu was ik bij de dokter en die gaat me verwijzen naar een artst en ze hebben het over een stoma gehad. Misschien lost dat dingen op... maar dan heb ik een stoma.....Ik baal en ben verdrietig en kan het met niemand delen. Begin maar eens over aanbeiene en een openstaande anus en mensen denken dat je gek bent. Maar ik ben serieus :(... Zal ik voor de stoma gaan??

Verdrietig (54) op 12 jul 2019
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • Tina
  (57)
  12/07/2019
  14:21

  Beste ,
  Wat uw gezondheidsproblemen betreft zou ik toch eens voor een second upinion gaan . Een stoma is geen senicure.
  Ik ben geen arts , maar eerst zou het probleem van de aambeien moeten aangepakt worden . Kunnen de spieren van de anus niet versterkt worden door middel van oefeningen bij een kinesist ?
  Als u ook hard moet persen om naar het toilet te gaan , moet ook dat probleem aangepakt worden .

  Ik snap dat u eenzaam bent , maar een man die u niet neemt zoals u bent , daar bent u ook niets mee .
  Bovendien is een stoma nog meer zichtbaar dan uw probleem van nu .

  Ik wens u veel sterkte .


 • Piemke
  (39)
  14/07/2019
  04:24

  Best Mw verdrietig,

  Ik ben verpleegkundige en mijn specialisatie ligt bij de MDL (maag, darm, lever) en heb dus veel te maken met darm problemen.
  Ik snap dat u verdrietig bent en dat u zich hiervoor heel erg schaamt. Maar als ik een advies mag geven aan u dan zou ik zeker niet gaan voor de optie stoma de nadelen zijn namelijk veel erger dan het probleem dat u nu hebt zoals :
  De geur van de ontlasting komt namelijk door het zakje heen ook al zit er een koolfilter in en strenkelt u met etherische olieen.

  Dan het gevaar dat uw huid slecht tegen de materialen kan denk aan het steeds opplakken van de stoma en het eraf halen of allergie voor het materiaal en je kunt dan niet zomaar niet plakken dus wonden genezen veel langzamer.

  Dan kan het ook gebeuren dat u niet in de gaten heeft dat het zakje vol is en hij knapt dan zitten uw kleding helemaal onder.

  Als ik u was zou ik eens vragen of u in aanmerking kunt komen voor elektrische draadjes die ze bij uw anus in brengen (operatief) en dan krijgt u een soort kastje waarmee u zelf kunt bepalen wanneer u de anus wilt laten ontspannen zo dat u kunt poepen en wilt u dat niet dan blijft die gesloten u kunt dit dus dan geheel zelfstandig regelen.

  Ik hoop dat ik u heb kunnen helpen 😊

  Groetjes en sterkte

  En ps een man die u niet neemt zoals u bent is u niet waard. Ik wens u een lieve zorgzame man toe met veel begrip.


 • Eagle
  (43)
  14/07/2019
  11:42

  @Piemke,
  Het is maar goed dat ik niet weet in welk ziekenhuis je werkt, want je reactie is beneden alle peil! Ten eerste ga je op de stoel van de arts zitten en kom je aanzetten met een procedure die bij mevrouw mogelijk niet eens kan. Daar moet een specialist over beslissen ná gedegen onderzoek, geen verpleegkundige op een forum.

  Ten tweede, waarom ben je in vredesnaam stomaverpleegkundige als je walging voor je patiënten in je woorden doorklinkt? Is dát wat je hen vertelt, als een stoma de enige optie is (wat jij zoals gezegd, niet te bepalen hebt)? Dat ze stinken? Te achterlijk zijn om die zak te legen? Nee zeg, dat geeft een mens vertrouwen.

  En ja, als een man deze vrouw niet kan accepteren zoals ze is, is dat een waardeloze figuur. Net zoals een verpleegkundige die dat blijkbaar ook niet kan.


 • Mika
  (25)
  14/07/2019
  19:27

  Hallo,
  Stomadrager hier :).
  Er zijn mensen die problemen hebben met het dragen van een stoma (onder wie ik), lekkage, huidirritatie enz. Maar er zijn steeds meer en betere materialen op de markt. Een stoma stinkt ook niet als het zakje dicht is. Je ruikt hem alleen tijdens het legen en verschonen. (Na het verschonen stop je het oude zakje in een afvalzakje dat geur vrij is). Ik zou me niet bang laten maken door de reactie van Piemke. Ik snap dat een stoma geen plezierig idee is maar je kunt er goed mee leven en eigenlijk alles mee doen. Voor goede informatie over het krijgen van een stoma moet je eens op http://www.stomaatje.nl rondneuzen.

  Maar ik zal vooral even goed met de dokter gaan praten en alle opties langsgaan. Misschien kan er wel iets aan de aambeien gedaan worden.
  Iets waar ik aan dacht is misschien een anaaltampon (speciaal soort tampon), die heb ik een tijd voor overloopdiaree gebruikt. Maar ik weet niet of dit kan als je aambeien hebt, maar het kan wel iets zijn dat je aan de arts kunt voorstellen.

  Maar bedenk ook goed voor wie je het doet. Dit soort beslissingen moet je voor jezelf nemen en omdat jou leven er beter van wordt. Niet omdat je 1 man tegen bent gekomen die het ‘afkeurt’, want die man was jou (heel cliche) waarschijnlijk niet toch niet waard.

  Veel sterkte met alles,
  Mika


 • Anna
  (64)
  15/07/2019
  15:11

  @ Piemke >>> waarom ben je MDL verpleegkundige als je niets positiefs hierover kunt zeggen.
  Mag toch hopen dat je je tegen de patienten die bij je komen wat positiever opstelt en ze wat anders benaderd .
  Het is al ingrijpend genoeg als een stoma nodig is .

  @ Verdrietig >>> Ga rustig met de arts in gesprek. En laat je niet gek maken door het slap gel… van
  (Met een stoma ga je echt niet ruikend door het leven )
  Mocht de arts een stoma echt nodig vinden , vraag dan om een second opinion voor je eigen geruststelling.
  Vraag eventueel aan de huisarts een verwijzing voor hulp van een psycholoog , zodat je je verhaal kwijt kunt en er weer wat rust in je hoofd komt.
  Wens je heel veel sterkte