Motor

Vanaf jongs af aan heb ik mijn motorrijbewijs willen halen. In je eentje op zo’n machine zitten leek me machtig. Op mijn 21e, ik had toen 2 kinderen al in de leeftijd van 3 en 2 ben ik begonnen met lessen. Mijn relatie was net over en ik wilde dit doen om iets voor mij zelf te hebben. De lessen gingen best goed, de bijzondere verrichtingen waren lastig, maar het ging steeds beter. Tot op een dag, ik had les en we zouden naar de locatie rijden waar de bijzondere verrichtingen geoefend zouden worden. We reden op een plattelandsweggetje en er lag mest op de weg vlak voor een bocht. Het ging allemaal heel snel en ben uit de bocht gevlogen. Niet hard, maar wel hard genoeg om te beseffen dat de risico’s bij het rijden op een motor toch wel erg groot zijn. Als alleenstaande moeder heb ik met pijn in mijn hart mijn droom opgegeven en ben gestopt met lessen. Gelukkig in de jaren erna een lieve man getroffen, getrouwd en nog 2 kinderen gekregen. Motorrijden leek me nog steeds geweldig, maar in mijn hoofd zat nog steeds dat stemmetje dat zei: ‘je rijdt jezelf hartstikke dood’. Ook mijn man is geen motorliefhebber, hij heeft er gewoon niks mee.
Totdat ik recent contact had en nog steeds heb met een man, die bezig was met zijn motorrijbewijs te halen. We appen elkaar af en toe en hij vertelde me te twijfelen over welke motor hij zou gaan kopen als hij zn rijbewijs zou hebben gehaald. Ik zei dat hij gewoon zijn gevoel moest volgen, liefde op het eerste gezicht, dat komt vanzelf. Er zijn immers zoveel mooie motoren! Op dat moment bedacht ik me dat ik ook hartstikke gek ben. Waarom zou ik mijn droom niet als nog laten uitkomen? Ik heb vervolgens stiekem contact gelegd met een rijschoolhouder en inmiddels mijn eerste les al gehad. Ook het theorie examen heb ik aangevraagd, dat heb ik over enkele weken.
Het voelt hemels om weer op die motor te zitten. Dat is bijna niet te omschrijven. Alleen heb ik het mijn man nog niet verteld. Ik durf niet.. Hij zal alle nadelen benoemen; de kosten, het gevaar.
De enige die er van af weet is die man met wie ik contact heb. Hij heeft beloofd niks te zeggen. Maar pff, ik weet echt niet hoe en wanneer ik het moet vertellen. Ik denk pas als ik mijn rijbewijs heb?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Steef 07-09-2018 19:38
    hoi Lian, wat een lastige situatie creëer je voor jezelf. naar mijn idee is het heel simpel, dit is 1 van je grootste dromen zo niet de grootste. ga er gewoon voor en geniet ervan! er is geen reden om dit niet te vertellen aan je man, ja hij zal met allerlei nadelen komen maarja jammer dan? dit is wat jij super graag wilt en dus ook gewoon gaat doen daar zal hij maar vrede mee moeten hebben. succes !
  • miami 08-09-2018 09:15
    Geweldig van je, dit is jouw droom, dit wil je echt! En ja je hebt een ongelukje gehad, dat je toen stopte snap ik helemaal maar nu, je bent ouder, ik vind het geweldig. Toch wel aan je man vertellen, zeg erbij dat het echt je passie is. Ik ben ook niet zo dol op motoren(zal het zelf niet doen)maar ik vind het wel geweldig om het te zien en ik ken motorrijders die erg enthousiast zijn. Nou, dat zal jij ook hebben. Vertel het je man nu niet als je je rijbewijs al hebt.