Na een telefoontje is het over

Mijn verhaal.

Na 30 jaar mijn vriendin gekend te hebben en daarna 16 jaar als een close maatje is plots door zeer bizarre omstandigheden deze vriendschap met één telefoontje naar mij verbroken….( 46 jaar… )

De 30 voorgaande jaren waren de jaren dat mijn vriendin, nu ex, een vervelend woord vind ik dat, samen met mijn 16 jaar geleden overleden vrouw, in een apotheek werkte.
In die tijd heb ik haar toen jonge kinderen zien opgroeien en wij speelden tennis met zijn vieren, ook de man van mijn ex was daar bij.
Het was een heerlijke tijd, om en om elkaar bezoeken, het tennis spelen wat zomaar een dag kon duren.
Op een bepaald moment werd mijn vrouw ernstig ziek, non hodgkin, lymfklierkanker was de diagnose….
een zwaar shockerende mededeling van de arts voor mijn vrouw en ik, iemand van 50 jaar nog nooit ziek geweest.
Mijn vrouw heeft een heel zwaar traject doorlopen, drie keer genezen verklaard na vele chemokuren, later nog een stamceltransplantatie ondergaan..

In de laatste weken van mijn vrouw haar ziekte heeft mijn mijn latere vriendin, mij bijzonder bijgestaan met div. hulp te geven, zaken waar een man niet altijd de handigste in is…..

Maanden na het overlijden van mijn vrouw, vroeg mn ex of ik het leuk zou vinden bij haar te komen eten zij was inmiddels ook alleen en samen eten zou wel zo gezellig zijn.
Dat heb ik heel graag gedaan en ook later ben ik wat langer bij haar blijven “hangen” en keken wij samen televisie.
Daarna weer naar mijn eigen flat terug, wij hadden gewoon ieder onze eigen flat.

Wij hebben samen heel veel uit het leven gehaald, eerst met een beetje aanloop problemen en later leuke reisjes maken, niet te ver, met de auto naar Limburg en Terschelling ons lievelings eiland…..

Plots komt het meest bizarre verhaal van mijn leven over mij heen, mijn ex is 77 en ik ben 73 jaar oud.

De dochter van mijn ex en haar man hadden weer eens een behoorlijke aanvaring met elkaar, daar werd haar moeder ernstig bij betrokken en die raakte daar behoorlijk van streek van.
Een app van mij, het verschrikkelijke begin van wat nu volgt, aan de dochter, met houdt a.u.b. jouw moeder in de luwte pakte dan ook totaal verkeerd uit…..
De dochter appte terug naar mij, deze app van jou bespreek ik wel eens even met mijn moeder…..
En toen brak er iets bij mij, in plaats van de moeder te ontzien, die een half jaar eerder een Tia heeft gehad, nee niets ontzien vol tegen mijn wens ontzien er tegen in gaan.
Daarop schreef ik weer een app naar haar dochter, doe dit nu niet en anders kom ik wel naar jou om het te bespreken……
Dit laatste heeft zo verkeerd uitgepakt, door een, met alle respect zeer hysterische dochter die plots mijn app’s met haar broer ging delen, app’s die alleen in feite voor de dochter waren bedoeld.
Zo ook haar moeder werd van alles tot in details in kennis gesteld…..
Ook bleek dat er een “familie” beraad is geweest ten huize van de moeder waarop ik (!) ben besproken en gevonnist !

Een kleine tussenstap, op zaterdag 8 april, zijn mijn ex en ik naar haar zus geweest die een zieke man heeft.
De zondag daarop, de mooiste en warmste dag van april, samen naar het strand geweest, lekker lui zijn en op een strandstoel zitten.
De maandag daarna even een app “leef je nog” iets wat wij dagelijks deden elke morgen.
Toen die dag gewoon weer gaan eten en TV kijken zoals altijd en ook een app gekregen met het menu, was altijd spannend en heerlijk gemaakt op mijn smaak.

Toen dinsdag de 11e april daarop, deze dag zal ik nooit meer vergeten, is mijn leven stil blijven staan en vergaan.
Mijn ex belde mij op met de mededeling, ik verbreek onze vriendschap, ik kies voor de kinderen, die kids zijn dik 50 jaar oud en zijn nooit een probleem geweest met mij.

Ik was geheel van slag, heb getracht nog later contact te krijgen wat totaal niet gelukt is.
Let wel, eerder voorafgaand aan dit volkomen plotselinge telefoontje, ik verbreek onze vriendschap,
niets in die voorliggende dagen ook maar gemerkt of over gesproken, nee ik ben vermoord en mijn hoofd is op het hakblok gelegd.

Tot overmaat van ramp, er kon nog wel meer bij, die dinsdag de 11 april kreeg ik een aangetekend schrijven van de dochter welke begon met “Betredingsverbod”……
Een van het Internet afgeplukt iets, wat totaal geen rechterlijke betekenis heeft, maar wel tegen mij gebruikt als ik het maar waagde daar in de buurt te komen zou zelfs de Politie worden gewaarschuwd…..en zou ik een straatverbod krijgen, aldus naar hun eigen zeggen……
En dat tegen mij die men jaren lang kende, of ik een soort “Holleder” ben die even daar ten huize verhaal komt halen.

Mijn ex die mij totaal geen antwoord meer gaf maar wel mn app heeft gelezen dat mijn leven zo geen zin meer heeft en dat is ook zo, ik heb geen familie meer, mijn 3 zussen zijn eerder overleden, ik ben totaal alleen.
Die heeft wel mijn arts gebeld die mij later belde dat ik moest komen, vanwege mij zelf mogelijk iets aandoen.
Later op de avond de Politie aan de deur, 2 man sterk in vol tenue wilde praten met mij…..
Het begon een beetje op “zieltje” schoonpoetsen te lijken van Jolien*

Een brief naar de dochter geschreven, het zeer ongepaste betredingsverbod weerleggen en het mogelijke eerder verkeerd lezen van mijn app’s een excuus aanbieden, het werd niet beantwoord…..
Bij mijn ex aan huis aanbellen om toch maar even contact te kunnen krijgen, daar werd niet open gedaan en ik droop af als een ongewenste hond.
Een brief aan haar zoon geschreven met joh wij beide zijn twee oudere mensen die nog veel voor elkaar kunnen betekenen in het leven , elkaar bijstaan wat we altijd al deden, jij en je zus die ver buiten de stad wonen en ook vaak van huis weg zijn, vakantie of elders, ik die jouw moeder direct kan bijstaan wanneer dat nodig is, zeker na haar Tia.
Niets……totaal geen reactie…

Zaterdag, 15 april, op de dag, weer Politie aan mijn deur…..in een woonflat, waar velen nu hun nek verzwikt hebben want ik had weer Politie aan de deur, jawel in vol ornaat, gummiknuppel en wapen en handboeien…..op zak…. Zachtjes schrok ik echt wel.

Wat bleek mijn ex heeft haar wijkagent gebeld en verteld dat ik, haar aan het stalken ben…….
mijn mond viel echt open, drie dagen nadat mij plots de wacht is aangezegd met een kort telefoontje
durft de Politie en mijn ex , het proberen contact te maken, één keer aan huis aanbellen en een paar app’s sturen dit te benoemen als stalken….

Later gaf de agent toe dat dit wel heel zwaar aangezet was en dat dit zeker GEEN stalken is geweest.
Inmiddels is er, buiten mij om, wel een Politie dossier over mij aangelegd.
Alle leuke eerder afgesproken zaken die wij samen zouden gaan ondernemen zijn afgeblazen,
plaatsen waar wij samen bekend zijn/waren wil ik niet meer komen…., durf ik niet meer.

Mijn arts zei nog wel als een schrale troost voor mij, mensen die een Tia hebben gehad zijn sterk beïnvloedbaar, mogelijk is dat een reden van het trieste voorval van jullie.
Inderdaad jullie, ik kan mij er niets bij voorstellen dat mijn ex, mijn eerder zo betrokken en lieve vriendin met deze situatie gelukkig is….

Zij heeft hier voor gekozen……met een “dit komt nooit meer goed” elke dag in m’n oren klinkend,
was dit haar “gedag’ zeggen.

Mijn advies, ga NOOIT tussen kind en een ouder staan, want zomaar kan alles tegen jou gebruikt worden.
Niets geen zelfmedelijden, wel de zin van het leven totaal kwijt zijn, de glans en eerdere blijdschap is verdwenen, het verleden met veel mooie zaken nog in mijn geheugen, vol pijn, het is over.

Weer voor de derde keer opnieuw beginnen? nee, ik ben echt op en stukgemaakt.

Mijn lieve vrouw zei in haar moeilijkste periode van haar leven:
“Kijk altijd in het licht dan valt de schaduw achter je”…….

Naar waarheid opgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Bloemetje 12-05-2017 20:27
    Te triest voor woorden uw verhaal, wat jammer dat uw ex zich zo laat beïnvloeden door haar kinderen. Ik denk dat u zich er bij moet neer leggen dat dit niet meer goed komt tenzij uw ex van gedachten veranderd. Ik zou geen contact meer met haar zoeken, geen telefoontjes, bezoekjes of appjes of wat dan ook. Laat zij nu de eerste stap maar zetten, u heeft uw best gedaan. Het zal moeilijk zijn, maar probeer nog te genieten van wat het leven u nog te bieden heeft. Misschien kunt u zich aansluiten bij een club of vereniging bij u in de buurt. Zo kunt u nieuwe contacten maken, activiteiten ondernemen, en uw gedachten op iets anders richten. Sterkte!