Narcistische moeder tips gevraagd

Ik heb een narcistische moeder, het is nooit goed en nooit goed genoeg. Ik ben opgegroeid met de boodschap dan anderen belangrijker zijn dan mijzelf en dat ik altijd voor mijn moeder (ouders) moet klaarstaan.
Kortom dat ik een nietsnut ben zegt ze of laat ze wel duidelijk blijken ook soms naar anderen toe. Om je dan dood te schamen. Ik kook voor haar en doe de boodschappen. Ik merk dat ik een heel zorgzaam type ben die zichzelf compleet weg cijfert.Als ik anderen maar kan pleasen.Hierdoor vreet ik mijzelf echt letterlijk op en eet ik wat los en vast zit.
Typisch aan mijn moeder is zij bepaalt en dien ik altijd beschikbaar te zijn.
Ik word niet gezien als iemand met behoeftes, wensen en verlangens. Ik kon en kan er ook absoluut niet met haar over praten. Ze neemt het niet serieus en het ligt uiteindelijk allemaal.aan mijzelf.Ze gaat over mijn grenzen en heeft totaal geen respect voor mijn privacy. Ze stormt ongevraagd dagelijks mijn huis binnen, las vroeger bijvoorbeeld mijn dagboek en liefdesbrieven. Gooide vroeger en nu nog als zij de kans krijgt ongevraagd dingen van mij weg. Wil bepalen wat ik nog.moet doen met mijn kinderen of in de huishouding. Ze wil gewoon overal de controle over en vindt dat de gewoonste zaak van de wereld om jouw privacy te schenden.
Want als ik er wat van zeg dan is de straf dat ze mij compleet negeert.Stilte behandeling.
Zij heeft 2 gezichten, één voor als ze samen met mij is en één wanneer er anderen bij zijn. Dan komt ze over als een super lieve vrolijke vrouw.
Anderen zeggen vaak tegen mij jij hebt zo’n aardige moeder. Dan denk ik je moest eens weten wat voor negatieve gedachtes ze heeft en hoe ze daadwerkelijk is en straks waarschijnlijk over jou gaat roddelen.
Eén ding weet ik het is nooit goed en nooit goed genoeg (altijd negatief) Mijn moeder vindt mij lastig en heeft geen interesse in mij of wat mij bezighoudt. Allemaal.dom gedoe zegt ze. Ookal doet ze soms een poging alsof maar houdt dat nog geen 2 minuten vol.Ze heeft kritiek op mijn kleding en op mijn gewicht. Mijn gewicht kom denk ik door haar. Het voelt als mijn plicht/lot dus ik laat haar niet stikken maar ze benauwd mij.
Hoe krijg ik het voor elkaar dat ze mij wat privacy geeft en dat ik van dat opgefokte gevoel af kom, eetprobleem.onder controle krijg.Ik ben ook mega faalangstig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Jeannie 02-08-2022 12:48
    Het enige advies dat ik je kan geven is om op zoek te gaan naar een goede therapeut. Niet omdat ik denk dat je gek bent, maar omdat ik denk dat jij jezelf niet meer uit het dal kan praten waar je moeder je in heeft geduwd. Als jij weer controle over je leven wil krijgen, moet je uit je slachtofferrol kruipen en dat lukt je niet zonder hulp, daarvoor is er veel teveel gebeurd. Ik wens je het allerbeste en hoop dat je deze stap durft te zetten.