Niet meer gelukkig in mijn werk

Hallo dames en enkele heer,

Momenteel gaat het niet helemaal lekker met mij. Zonder dat ik meteen alles hier op tafel gooi, zit ik voornamelijk met één ding, nl. mijn werk. Zoals zovelen werk ik momenteel thuis, maar ik ben er vrij zeker van dat mijn tijdelijke contract niet verlengd gaat worden. op zich heb ik daar vrede mee. Ik kan het rooien met een uitkering en heb een spaarpotje aangelegd voor noodgevallen.

Maar de laatste tijd twijfel ik nogal aan mezelf. Mijn vak bevalt me niet meer zo. Ik haal er geen enkele voldoening meer uit en vind het stomvervelend. Misschien is dat anno nu wel een luxeprobleem, maar de gedachte dat ik straks weer moet solliciteren op een baan binnen mijn vakgebied terwijl ik er eigenlijk op uitgekeken ben, is ook niet echt motiverend.

Kortom, ik ben eigenlijk op zoek naar mensen die ervaring hebben met het roer omgooien na je veertigste. Hoe voelde dat, hoe pak je zoiets behoorlijk aan? Wat waren de tegenvallers en wordt je er daadwerkelijk gelukkiger van?

De timing is aan de ene kant riskant, maar aan de andere kant wil en kan ik niet veel langer wachten en heb ik, mocht ik inderdaad gelijk krijgen en sta ik straks op straat, in ieder geval de tijd om na te denken over waar ik heen wil in de toekomst.

Is er hier iemand ervaringsdeskundige? Ik hoor het graag. Alle advies is welkom, ook al is het iets wat ik liever niet hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Karin 18-02-2021 01:32
  Wat toevallig, rond m'n 38e was ik mijn werk ook helemaal zat, hoe interessant ook. Vertel liever niet wat ik deed maar elders ong. hetzelfde gaan doen kon alleen in het buitenland, dat wilde ik niet. Ik wilde iets anders, had wel een beetje in mijn hoofd wat maar het sloot totaal niet aan op mijn werk en studie. Ben toch gaan solliciteren op de baan die ik eigenlijk wilde (maar niet dacht te krijgen, geen opleiding in die richting) om te kijken hoever ik zou komen. Wat denk je? Aangenomen, de door mijn nieuwe werkgever betaalde opleiding kon ik naast mijn werk doen, kreeg er zelfs een middag p.w. vrij voor. Best pittig maar wat had ik het naar mijn zin! Salaris was iets minder maar wel ruim voldoende, ik had veel meer vakantiedagen dan voorheen en nog een paar voordeeltjes, toen mijn opleiding gedaan was zat het weer even goed qua salaris. Nadelen vond ik de sprong in het diepe, toch wel zenuwachtig of alles ok zou komen. Wát als ik geen vast dienstverband zou krijgen, dat soort dingen maar dat heb je altijd wel een beetje denk ik. Nadeel was dat het werk dat ik daarvoor deed wel heel bijzonder was; als ik terug had gewild had dat niet gekund.. Mijn advies: solliciteer ook eens op iets dat je leuk vindt, kijk hoe ver je komt. Voeg wel een goede motivatie bij je sollicitatie en bereidt je voor op vragen als: waarom wil je dit werk doen, waarom ging je weg? (nooit kwaadspreken over je vorige werk!) Liever: ik zoek een nieuwe uitdaging, denk dat ik hier beter tot mijn recht kom, enfin hou het positief. Kijk gewoon hoe het voelt, solliciteren op wat je leuk vind: vaker dan je denkt willen ze mensen met wat meer werk- en levenservaring dan hele jonge net afgestudeerde mensen die nog veel moeten leren. Ik zou het zeker proberen, als je erg twijfelt of je het wel moet doen gewoon nog even verder zoeken. Als het goed voelt: gewoon doen. Je hebt niet veel te verliezen als je echt baalt van je werk. Overigens ben ik op mijn 49e wéér iets heel anders gaan doen: kwam me aanwaaien en ik vind het zó leuk!! :-) Ben blij dat ik niet ben blijven hangen bij eerste werkgever al had ik het daar ontzettend naar mijn zin eigenlijk: ik was er op uitgekeken en sleur is killing.. succes!
 • Beverly 19-02-2021 11:36
  Dag Karin, Bedankt voor je reactie. Klinkt bemoedigend. Ik ga me eerst eens beraden op wat ik denk dat het beste bij me past en dan kijken naar hoe ik dat het beste aanpak. En inderdaad, sleur is killing. Frappant trouwens dat een toch wel serieuze vraag één reactie krijgt (gelukkig wel eentje waar ik iets mee kan) en de tientallen idiote schrijfsels van zich vervelende pubers altijd wel een stuk of wat. Lijkt wel of we gewone, echte vragen op dit forum niet eens meer verwachten. Toch jammer.
 • Karin 20-02-2021 00:47
  Hoi Beverly, Goed idee, eerst gewoon rondkijken wat je zou willen is een goede start! Ik had er bijna overheengelezen maar je contract eindigt sws begrijp ik? Dan heb je niks te verliezen, zie het als een kans om nu iets heel anders te gaan doen! Meteen ook een goede reden waarom je solliciteert, ivm corona geen verlenging contract. Kan je niks aan doen en je hoeft zelf geen ontslag te nemen, heb je altijd je WW nog achter de hand. Gaat vast lukken :-) Valt trouwens inderdaad op dat een vraag over werk genegeerd wordt maar ja, wat weet een (of een paar) schoolkinderen die zich vervelen over verandering van werk.. Nee, dan beter over je mamma schrijven, je nare zus of je vriendje: dat past in hun belevingswereldje. Werken is iets voor later als ze groot zijn; daarom blijft het akelig stil denk ik?!? Ik twijfel idd ook aan veel verhalen, vervelend want je denkt ook 'wat als het wél waar is' maar als steeds dezelfde fouten terugkomen, steeds ong. hetzelfde verhaal denk ik o, niet langer depressief: nu is ze opeens zwanger. Zucht. De vriendinnen die dan bijvoorbeeld 'voor de lol' drank in je cola doen (en nee hoor, proef je niks van pfffff...) terwijl je zwanger bent: ik geloof dat gewoon niet. Een schreeuw om aandacht. Nou dat doen ze maar tegen de mentor op school, of tegen pappa en mamma! ;-) Ik weet zeker dat 'Mijn Geheim' wél echte verhalen optekent, daar ken ik het van. Mijn beste vriendin wilde een keer een groot geheim kwijt en dat is ook geplaatst. Jaren geleden alweer, sinds die tijd lees ik ook online mee maar dat terzijde. Succes met solliciteren, of evt. een cursus doen (kan ook, met toestemming hoef je dan ook niet te solliciteren en hou je je WW). Wens je heel veel succes! Groetjes, Karin
 • Loes 23-02-2021 15:15
  Ik ga straks metjou mee lezen want zowel.mijn partner als ik lopen hier ook tegenaan. Zou dat een 40'er kwaal zijn?
 • miami 23-02-2021 15:20
  ik heb helaas geen ervaring met een totale omslag maar ik ken mensen die het wel hebben gedaan en echt ze zijn veel gelukkiger geworden. Bijv. van secretaresse naar badjuf, van ict'er naar yoga lerares, van pedicure naar politie, ja echt. Je moet wel goed kijken wat je écht wilt, wat vind je écht leuk om te doen? Succes ermee