Niet welkom op het huwelijk van zoon

Mijn partner heeft 2 kinderen uit een vorige relatie. De kinderen zijn volwassen en we hebben altijd enorm ons best gedaan om een “goede relatie” op te bouwen. Keurig de financiële verplichten vervuld, en altijd stond de deur open. Helaas heeft hun moeder het contact altijd tegengewerkt.
Nu gaat zijn zoon trouwen. Wij ( zijn vader en ik) mogen op de receptie komen om te feliciteren. Verder niet. Niet op de ceremonie en niet op het feest.
Mijn partner is stuk van verdriet. Het is hun keuze, maar het voelt als een mes in de rug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Rainbow 23-03-2016 08:22
  Wat heeft zijn zoon dan als reden opgegeven?
 • Heleen 23-03-2016 08:23
  Dat hij niet zoveel met zijn vader had.
 • Anita 23-03-2016 08:23
  Wat naar voor jullie. Ik denk dat ik dan gewoon een felicitatiekaart zou sturen en de receptie ook aan me voorbij zou laten gaan. Hoe moeilijk het ook zou zijn.
 • Rainbow 23-03-2016 08:24
  Ik denk dat je juist naar de receptie moet gaan... Samen. Ik weet niet wat hij zijn vader zo kwalijk neemt of hij misschien het gevoel heeft te moeten kiezen. Maar ik weet wel dat de tijd hem ook zal leren. Alleen heb jij en jou man hier geen ene hol aan. Steun je man en zeg hem dat hij zijn zoon de tijd moet geven te keren in gedachten en gevoel mocht dit gebeuren. Praten is erg belangrijk maar ik begrijp dat dit nu niet kan. Er zal eerst wat moeten groeien. Vertrouwen
 • Bloemetje 23-03-2016 08:25
  Het klinkt hard maar ik denk dat er niets anders op zit dan de keuze en wens van de zoon te accepteren en respecteren. Beter uitgenodigd worden op de receptie dan helemaal niet. Zo horen jullie er toch bij!
 • Els 07-04-2016 23:05
  Nodig samen met je partner zoon en zijn aanstaande uit en ga op neutraal terrein iets met elkaar drinken. Vertel samen (maar laat vooral je partner het woord doen) eerlijk dat jullie je niet fijn voelen wanneer jullie alléén welkom zijn tijdens de receptie. Vraag naar de reden. Als de reden inderdaad met de ex-partner te maken heeft benadruk dan dat jullie volwassen genoeg zijn om deze dag je als "grote mensen" te gedragen en dat jullie zeker geen problemen zullen veroorzaken. Hoe moeilijk het ook is hou je in en gedraag je netjes. Waarschijnlijk heeft moeder te veel invloed op de kinderen. Laat merken en zien dat je hierboven staat, hoe moeilijk het ook is. Laat je partner benadrukken dat hij heel gelukkig zal zijn als jullie beiden de hele dag mee mogen maken. Laat je partner desnoods een afspraak maken of laat hem langs gaan bij zijn ex om te benadrukken hoe belangrijk het voor hem is dat jullie er allemaal bij zijn gedurende de hele dag. Mocht zijn ex niet willen afspreken laat je partner dan een nette brief sturen. Laat het initiatief bij hem !!!! en ondersteun hem waar je kan. Ga in ieder geval naar de bruiloft toe, ga tijdens de ceremonie als het in bijvoorbeeld in een raadhuis is naar binnen, dit is een openbare locatie en niemand kan je verbieden om naar binnen te gaan. Als er vragen komen geef dan aan dat je je zult gedragen maar dat het heel belangrijk is dat je het moment van het ja-woord mee wilt maken. Ga desnoods achterin de zaal zitten, maa wees er wel bij ! Je krijgt maar één kans en jullie zullen altijd spijt hebben als jullie niet naar de bruiloft toe zullen gaan. Hoe het ook zal gaan, neem in ieder geval op de dag van de bruiloft iets rustgevends in (Plantival, Valeriaan, Passieflora etc.) , drink zo min mogelijk alcohol, en veroorzaak geen problemen. Waarschijnlijk zijn er (goede) vrienden van jullie aanwezig en vraag of zij jullie steunen op deze dag, geef in ieder geval aan dat je onzeker bent. Speel het spelletje mee, uiteindelijk zal iedereen inzien dat het niet aan jullie ligt. Ga ervan uit dat je op de dag van de bruiloft op je tenen zult lopen dan kan het alleen maar meevallen. Ik wens jullie succes en wijsheid toe.
 • luuf 23-05-2016 06:56
  Vreselijk zeg, wat zal die moeder een grote invloed hebben dan
 • omaatje 16-02-2017 16:11
  mijn dochter gaat voor de tweede keer trouwen en haar moeder mag niet komen. omdat ze al 17 jaar niet meer bij haar moeder komt. leuk is dat niet. dus ik weet wat je man nu mee maakt. kinderen kunnen heel erg hard zijn. maar ik wens jullie heel veel sterkte. van Omaatje