Nieuwe irritante collega

Op het werk is een nieuwe collega aangenomen. Doordat we thuis werken heb ik hem pas na zijn proefperiode via de pc ontmoet. Toen we aan elkaar voorgesteld werden bleek dat we samen een project mogen uitvoeren. Ik merkte al snel dat hij geen idee heeft wat hij moet doen. Hem veel uitleg gegeven. Hij doet echt weinig met deze uitleg en als we deadlines hebben geeft hij andere de schuld waarom dingen niet gelukt zijn. Hij liegt ook regelmatig. Zo loog hij dat zijn webcam stuk was omdat zijn dochter dit gedaan zou hebben. We konden dus onhandig praten en typen tegelijkertijd. Kwartier later had hij een afspraak met onze baas en dat kon ineens wel via de webcam. In een kwartier tijd was zijn webcam gemaakt? Zo zijn er nog meer voorbeelden. Als hij dingen niet begrijpt zegt hij dat andere het hem niet goed uitleggen. Hij stelt zelf weinig vragen. Ik controleer of hij het begrepen heeft. Hij zegt “ja” maar vervolgens lukt het hem niet. Dat kan gebeuren. Echter krijg ik geen vragen van hem en als hij het dan moet opleveren zegt hij dat ik het hem niet goed uitgelegd heb of dat collega X het bier goed gedaan heeft. Men ik word zo stapelgek van hem. En het project duurt nog erg lang. Ik heb hem al teruggegeven dat ik niet prettig met hem samenwerk. Hij heeft toen aan onze baas gemeld dat ik hem als onvolwaardig beschouw. Vandaag kreeg ik daar een telefoontje over. Mijn baas vond het mij echter wel sieren dat ik het met hem op probeer te lossen en niet meteen naar hem toegestapt ben. Echt mijn boosheid jegens deze collega is alleen maar gegroeid! Sorry voor de grammatica hier, snel getypt omdat er wat woede uit mij moest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • En nu? 01-03-2021 19:43
    Heel vervelend. En wat kunnen wij ermee? Bel je baas en zeg dat hij naar deze site moet gaan. Misschien heeft hij ook nog wel een geheim dat hij kwijt moet.
  • Maartje 01-03-2021 21:31
    Hoi Tamara, Vervelende situatie dit! Helemaal omdat je op afstand van elkaar moet werken, en het dus lastig is om helder te kunnen communiceren. Ik neem aan dat jij al langer bij het bedrijf werkt, en al eerder projecten goed hebt afgerond. Ik lees uit jou verhaal dat deze persoon jou achter de feiten laat aanlopen, en daardoor je ook achter loopt qua werkzaamheden. Heeft deze persoon nog een proef periode? Misschien kan je op een moment dat het wat bekoeld is, je met je baas overleggen dat jij en deze persoon niet prettig op dezelfde snelheid/ manier kunnen samenwerken. Ik werk zelf in een winkel dus waarschijnlijk een heel ander beroep dan wat jij doet. Maar het proberen waard misschien? Veel raad kan ik je niet bieden, maar snap je frustratie goed. Liefs Maartje.
  • lezeres 02-03-2021 19:43
    Wat mij opvalt is dat je Nederlands slecht is. Te slecht om adm. werk te doen koffiejuf. In plaats van het even na te lopen en de hele domme fouten te verbeteren voor je het online zet zeg je doodleuk dat je snel moest typen vanwege je woedeaanval. Moet iedereen maar begrijpen. Zegt heel veel over jouw manier van werken. Je emoties nemen de overhand en iedereen moet jouw fouten maar accepteren. Yeah right. Kan me niet voorstellen dat jij iemand iets op een normale manier uit kan leggen. Kan je hier immers ook niet, vaag verhaal en mij kan het niets schelen dat je pissed bent omdat je baas je gebeld heeft, doet hij niet zomaar. Waar rook is is vuur. Wat hij verder zei hou je wijselijk voor je. Ik zou de andere kant van het verhaal weleens willen horen. Je liegt. En je kan een webcam als je er verstand van hebt snel fixen als een kind de instellingen heeft veranderd. Je zat zeker te drammen dat je haast had, waarom niet even de gelegenheid geven die webcam te fixen. Heb het idee dat het allemaal aan jou ligt, je komt heel vervelend over, kan niet helder uitleggen wat er aan de hand is. Heel bijzonder dat je pas na zijn proeftijd kennis heb gemaakt via het internet zoiets heeft een reden. Je baas zag de bui vast al hangen. Kom van je hoge paard af en doe niet zo vervelend. En wat betekent deze zin, ik zou je ontslaan voor zulke wartaal: -Echter krijg ik geen vragen van hem en als hij het dan moet opleveren zegt hij dat ik het hem niet goed uitgelegd heb of dat collega X het bier goed gedaan heeft. Als het bier maar goed gedaan is.. really :(