ontdekken vreemdgaan ouder

ik loop al 6 jaar met een heel groot geheim en het gaat steeds meer aan mij knagen. namelijk dat mijn ouders nog samen wonen, maar ondertussen weet ik al 6 jaar dat mijn vader vreemd is gegaan 6 jaar geleden en daar ook een kind van heeft. niemand weet dat ik dit weet, maar als ik dit ga vertellen weet ik zeker dat mijn ouders gaan scheiden en dat kan ik mijn moeder niet aandoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • miami 08-03-2018 15:49
    wat verschrikkelijk dat je dit al wist toen je 14 was. Een kind hoort niet de geheimen te weten van de ouders. Wat moet je doen? Kan je het bespreken met je vader? Hoe je het went of keert, je moeder zal er echt wel eens keertje achter komen. Ik vind dat je vader het met je moeder erover moet spreken, dat is zijn verantwoordelijkheid niet die van jou. Als jij je mond houdt dan krop je het op en dat is niet goed voor jouw gezondheid. Wat als je vader het weigert het aan je moeder te vertellen? Stel hem een ultimatum en als hij het niet doet, misschien kan jij het iemand anders in de familie vertellen die je vertrouwt. Maar blijf er niet mee zitten hoor!
  • Eagle 09-03-2018 13:32
    Ik sluit me grotendeels aan bij het advies van Miami, maar ik vraag me tegelijkertijd af of je moeder het niet stiekem al die tijd geweten heeft en het maar zo heeft gelaten. Een kind bij een ander hou je niet zo makkelijk verborgen en als het nu nog niet is uitgekomen, kan dat nooit lang duren. Het kind gaat over niet al te lange tijd ook vragen stellen natuurlijk. Geloof me, dit komt vroeg of laat uit. Met of zonder jouw hulp. Maar dan nog iets anders: je schrijft "dat kan ik mijn moeder niet aandoen". Dat is lief van je, meid, maar dat is niet aan jou. Jij doet je moeder niets aan, dat doet je vader. En dus misschien ook wel je moeder zelf, als ze het al zou weten. Denk eraan, wat je ook doet of niet doet, het succes van het huwelijk van je ouders ligt bij je ouders en niemand anders. Ook als ze zouden besluiten te gaan scheiden (wat uiteraard voor iedereen een moeilijke tijd zou zijn), is dat HUN besluit en iets waar JIJ niets aan kan doen of zou moeten doen. Jij bent niet verantwoordelijk voor de daden van je ouders en ook niet voor de gevolgen daarvan. Praat met je vader. Zeg wat je weet. Zeg hoe je je voelt. Maar zeg ook dat je iet van plan bent om meegetrokken te worden in zijn leugen. Laat hem het vertellen. Of niet en laat het uitkomen als dit kind straks bij hen op de stoep staat. Laat het gebeuren zoals het gebeurt, maar lomp gezegd: dit is niet jouw probleem. En dit is niet een oplossing die jij bij de hand moet hebben. Je ouders zijn volwassen mensen. Laat hen hun eigen leven maar opruimen.
  • ijsco 09-03-2018 19:57
    Wat erg dat je zo'n geheim.hebt. Heftig verhaal. Ga hiermee naar je huisarts voor.hulp.en advies. Verder ben ik het helemaal.eens met de reacties van Eagle en Miami.