onverantwoordelijke nalatigheid!

Vlaardingen 18-05-2023

onverantwoordelijke nalatigheid!

Geachte Heer, Mevrouw,

Bij deze wil ik een klacht neerleggen bij ieder die hier naar mijn mening een verantwoordelijkheid te dragen heeft!

De pers staat bol over hoe de overheid zorg zou dragen voor de burgers en hoe instanties hun verantwoordelijkheid nemen, maar vandaag bewees voor mij maar weer eens hoe leeg deze beloftes zijn!
Gisteren is bij werkzaamheden op ons dak het werkluik open gebleven. Ik vind dat een gigantisch risico, omdat dat een open uitnodiging is voor wanhopige mensen en inbrekers.

Wie ik ook verder bel / gebeld heb, niemand durft de verantwoordelijkheid te nemen om de situatie weer veilig te maken. Het spoednummer van de woningrouwvereniging vertelde mij botweg dat ze niks wilde, konden of mochten doen aan de situatie. Het verantwoordelijke bedrijf die de werkzaamheden op het dak uitvoert was niet bereikbaar vanwege de feestdagen, waardoor de situatie nog 5 dagen onveilig zou blijven.
Dat shockeerde mij! Daarom maar 112 gebeld in de hoop dat die wel hun plicht zouden doen. Tevergeefs! Na 3 min werd ook daar duidelijk dat men niks kon, wilde of mocht doen.
Deze casus was geen zaak van spoed en dus werd ik doorverwezen naar de gewone politie. Zo gezegd zo gedaan en gebeld met de lokale politie. 3 keer raden … ook daar werd ik met een kluitje in het riet gestuurd. Dit was iets voor de woningbouw en het bedrijf die het veroorzaakt had.
Daarmee waren we terug bij af. Het was hemelvaart en het kon de heren / dames niks schelen wat de gevolgen waren / zouden kunnen zijn van hun spelletje verstoppertje. Ik heb dat kringetje uiteindelijk 2 keer doorlopen en werd daar alleen maar wanhopig van!

Men kan het blijkbaar niets schelen dat de maatschappij al het vertrouwen verliest in de lege beloftes van de mensen waar we met zijn alle op zouden moeten kunnen vertrouwen! Ik vind dat onaanvaardbaar en dus heb ik met gevaar voor eigen leven en dat van mijn ongeboren kind als nog zelf dat werkluik weten te sluiten met behulp van een huis, tuin en keuken trap / ladder.
Wat moet er in vredesnaam nog gebeuren voor er werkelijk iets gedaan word om die loze beloftes na te komen? Wat is er gebeurd met die uitspraak op de deur van de politie: “waakzaam en dienstbaar”?
Het kan toch niet zo zijn dat vanwege een feestdag en het onvermogen daadwerkelijk je beloftes na te komen, dit soort risico’s gelopen worden!
Ik vind het niet vreemd dat het vertrouwen in de overheid en de uitvoerende instanties op een absoluut diepte punt geraken en ik denk ook niet dat u als lezer me daarin ongelijk geeft.
U begrijpt denk ik ook wel dat ik daarom vraag om een uitspraak en een remedie voor deze onacceptabele situatie! Ik heb alle gespreksdetails vastgelegd en ook foto’s genomen zodat duidelijk is dat er daadwerkelijk risico was. Kunt u mij antwoorden met uw uitleg en remedie van deze situatie?

Met vriendelijke groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Maakjenietdruk 18-05-2023 22:07
    Joh, maak je niet zo druk. Het resultaat blijft toch hetzelfde? Je hebt het zelf opgelost en weet dat je dit dus ook kan. Dont trust anyone else. Trust yourself ;)
  • Jeannie 19-05-2023 19:51
    Jessica, dit is een forum. Geen ombudsman of consumentenbond. Fijn dat we hier nu weten dat je zelfredzaam bent, maar wat is nu precies de bedoeling van het plaatsen van deze brandbrief?
  • Wijsneus 27-05-2023 12:40
    De maatschappij dat ben jij! Geen bouwbedrijf en 112 bellen voor een luik wat je zelf ook dicht kan doen?? Doe even normaal! Al is dat kennelijk moeilijk voor je, als je iets bekend wil maken moet je dat niet doen op een site die mijn geheim heet... Geheim!! Snap je? Wel gelachen om je brandbrief, fijne pinksterdagen en smeer je goed in tegen de zon