Onzekere vriend blijft plakken

Hallo,

Ik heb sinds 2 jaar een relatie met een hele lieve jongen, die voor mij 10 jaar getrouwd is geweest en gigantisch bedrogen is door zijn ex, waardoor hij nu heel erg onzeker is.
Nu resulteert dit in dat hij ook liever niet alleen naar bed wil en net zo lang blijft zitten beneden tot ik eens moe word.

ik heb voornamelijk in het weekend dat ik het heerlijk vind om snachts gewoon even alleen te zijn even de drukke van het doordeweekse leven te laten bezinken.
Maar mijn vriend blijft echt ondanks dat hij in slaap valt en dood moe is gewoon hier op de bank zitten tot dat ik mee ga…
Ik merk dat ik mij er aan ga irriteren want ik heb zo iets van ga lekker slapen je ziet me dalijk in bed, als ik moe ben ga ik namelijk wel gewoon naar bed.
Ik vind het soms wel eens lekker om even rustig alleen te zijn, maar weet niet zo goed hoe ik dit met hem moet bespreken zonder hem aan te vallen.

Liefs
Annet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Kb 30-01-2021 13:17
    Gewoon aangeven dat je soms ook behoefte hebt om even alleen te zijn. Je hoeft niet te zeggen verder dat het een plakkerd is. Je kan op zo een moment gewoon aangeven dat je even tijd voor jezelf nodig heeft en of hij voor de aankomende uur (uren) even iets voor zichzelf kan gaan doen.
  • miami 30-01-2021 15:30
    het toverwoord is communiceren. En volgens mij zit zijn angst dieper dan alleen dat bedrog(als dat waar is). Misschien heeft hij verlatingsangst. Hij heeft hulp nodig. Wil hij het niet of doet hij het niet? Dan is dat jammer voor hem, dan is de keuze aan jou.
  • Karin 01-02-2021 11:48
    Eens met de reacties hierboven. Dacht echter nog wel: zou hij soms op je wachten omdat hij nog met je wil vrijen? Vraag dat eens aan hem zou dat het probleem kunnen zijn denk je? Communicatie inderdaad het toverwoord. Als zoiets het geval is of hij het niet gezellig vindt om alleen te gaan slapen zou je ook nog voor de gezelligheid even met hem mee kunnen lopen een kus geven en alsnog je eigen tijd nemen. Want als je dat wil moet dat inderdaad gewoon kunnen . Je vraagt niets geks. Ben altijd een beetje verbaasd als ik zoiets lees het is tenslotte je partner Daar zou je toch gewoon tegen moeten zeggen wat je wil en wat je niet wil? Succes ik hoop dat jullie er uitkomen!