Op reis met de pluskinderen

Ik ben iets meer dan 2 jaar samen met mijn vriend. Hij heeft 2 kinderen en wij zijn plannen aan’t maken om in de zomervakantie een reis te maken.
Nou vraag ik mij af of ik mee de reiskosten deel of alleen mijn deel.
Dus stel bijvoorbeeld de reis kost 2000€ voor 4 personen. Betaal ik dan de helft of betaal ik gewoon mijn deel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Karin 01-06-2021 18:20
    Ligt eraan wat jullie gewend zijn, wie betaalt wat als jullie met z'n vieren een pizza bestellen of ergens heengaan? Wordt het een vliegreis met hotel heb je de prijzen p.p. (en kinderen met korting) of met de auto en gaat het om de kosten van de benzine, huur huisje etc.? Voor iedereen anders, ik vraag me eigenlijk af waarom je dit niet met je vriend kan bespreken; hij is degene met wie je op vakantie gaat en financiele zaken moet je na 2 jaar relatie toch ook bespreken al is het een LAT-relatie. (weet ik niet, vul ik zelf in). Kortom: tegen vriend zeggen straks: zeg hoe doen we dat met de kosten? Ik vind dat hij iig voor zichzelf en de kinderen moet betalen. Tenzij jij steenrijk bent en hij vaak droog brood zit te eten ;) En, ook belangrijk: wie stelde voor om met z'n vieren te gaan, lijkt het je leuk? Een vakantie met de kinderen erbij is toch wat anders dan samen. De kinderen zullen de dag kleuren. Tenzij ze 18 en 19 zijn en hun eigen hotelkamer hebben.
  • Beverly 01-06-2021 18:43
    Je uitleg is een beetje summier, dus ik noem maar even wat mogelijkheden. Als jullie bijvoorbeeld samenwonen en dus normaal gesproken al de kosten voor het huishouden delen (dus ook wanneer zijn kinderen bij jullie zijn), dan zou ik gewoon de kosten verdelen zoals je dat gewend bent. Maar als dit echt de eerste keer is dat jullie samen met zijn kinderen weggaan, dan vind ik niet dat hij van jou kan verwachten dat jij deels voor de kosten van de kinderen opdraait. Ze zijn zijn verantwoordelijkheid en die van zijn ex. Laat hen dat uitzoeken. Mocht je dat geen prettig idee vinden en je van je gulle kant willen laten zien, dan kan je altijd nog tijdens de vakantie zelf aanbieden om een keer of wat een ijsje of een cadeautje voor de kinderen te kopen. Let daarbij wel op trouwens dat je geen dingen gaat doen/kopen waar je vriend en/of zijn ex niet blij mee zijn. Dat zou ik dus eerst even goed overleggen. Ik wens jullie een hele leuke vakantie.
  • Glenda 03-06-2021 20:13
    Ligt er maar net aan hoeveel die kinderen je waard zijn. Je noemt ze bonuskinderen maar wat betekent het echt voor je? Kun je het geld missen als het gedeeld wordt door jou en je vriend? Wat is de bijdrage van de moeder? Vindt je een kleiner deel redelijk? Bv iets van 150 per kind? ik noem maar wat. Hoe oud zijn ze? Heb je eigen kinderen die meegaan? Persoonlijk zou ik het nogal krenterig vinden dat jij alleen precies jouw deel betaalt en het zal de sfeer op vakantie waarschijnlijk geen goed doen. Want hoe wil je het doen als er eens op een terrasje gezeten gaat worden? Betaal je dan ook alleen voor jezelf of mag je vriend dat doen? Praat erover met je vriend. Wat wil hij, wat verwacht hij van jou? Wees ook eerlijk wat je wel of niet redelijk vindt zodat je niet voor onnodige verrassingen komt te staan op reis. Succes en hopelijk een mooie vakantie om nooit te vergeten!