Plan B voor feestdagen

Dag lieve lezers, mag ik jullie advies vragen over het volgende:

Zoals sommigen van jullie inmiddels wel weten, is in de zomer van 2018 mijn moeder overleden. De eerste feestdagen zonder haar waren verdrietig, temeer omdat mijn vader in januari zou verhuizen en de halve huisraad inclusief kerstspullen al ingepakt was.

Gelukkig hebben we eerste kerstdag bij mijn zus en zwager doorgebracht en dat was best gezellig, ondanks het gemis. De tweede kerstdag rustig in huis doorgebracht (mijn vader en ik) en eten laten komen.

Dit jaar zijn we voor eerste kerstdag weer bij zus en zwager uitgenodigd, maar mijn zus begint (zoals wel vaker) al een paar slagen om de arm te houden. Het kan dus zomaar zijn dat ze op kerstavond nog belt om het af te blazen. Echt, het zou de eerste keer niet zijn.

En dan? Restaurants zijn al maanden geleden volgeboekt of onbetaalbaar, catering is echt duur óf wordt niet gedaan voor twee personen, ik kan zelf voor geen meter koken en andere familieleden hebben ook allang andere plannen gemaakt.

Waar ik eigenlijk naar op zoek ben is tips om iets te gaan doen, ook voor evt. tweede kerstdag. Leuke uitjes (bij voorkeur in Brabant) of iets waar twee verdwaalde zielen terecht kunnen. Moet ik er nog wel bij zeggen dat papa bijna 80 is, dus iets heel inspannends zal niet gaan.

Alle leuke, niet heel prijzige, gezellige tips zijn meer dan welkom.

Alvast bedankt en fijne feestdagen!

Eagle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Karin 04-12-2019 18:57
    copy/paste: De tweede kerstdag rustig in huis doorgebracht (mijn vader en ik) en eten laten komen. En dan, weer copy/paste: En dan? Restaurants zijn al maanden geleden volgeboekt of onbetaalbaar, catering is echt duur óf wordt niet gedaan voor twee personen. Wat lieten jullie dan voor eten komen de vorige keer? Natuurlijk bezorgen ze ook voor 2 personen en zelfs voor 1 persoon, zeker weten! Ik weet geen uitjes, ken jullie immers niet maar ik woon midden in het land en er zijn nog zát plekjes in leuke restaurants door het hele land hoor, geen paniek!! :) Waarom zou je geen eten laten bezorgen 1e kerstdag? Niet om alles wat je zegt af te kraken maarrrr zou het kunnen dat je er een beetje tegenop ziet allemaal? Er eigenlijk geen zin in hebt, die feestdagen.... dat gevoel herken ik maar al te goed. Ik zou zeggen: wees niet afhankelijk van de nukken van anderen, zeg tegen schoonzus die er kennelijk toch geen zin in heeft (en jij niet om te wachten wat zij wil..) dat je liever niet langskomt en je eigen plan trekt. Lekker in een restaurantje eten met je bejaarde vader is toch prima? Geen verrassingen met afzeggen van je schoonzus op het laatste nippertje, en je kan het zo duur maken als je zelf wil. Desnoods ga je Chinees eten of in een wokrestaurant, altijd wel lekker en ook gewoon open zonder extra kosten omdat het Kerst is. Je wil toch niet ergens naartoe waar je je niet welkom voelt, hoe denkt je vader erover eigenlijk? Die heeft natuurlijk ook zijn wensen, en verdriet om je moeder, onderschat dat niet! Maak je niet te druk; over 4 weken is het allemaal weer voorbij ;-) En begrijp me goed: hele dikke knuffel omdat je je moeder moet missen deze 'feestelijke' dagen ook als ze voor jou niet feestelijk zijn.... Sterkte!!
  • Karin 04-12-2019 19:19
    Sorry, ik schreef 'schoonzus' maar bedoelde uiteraard je zus. Als ze al eerder af heeft gezegd en nu al begint met uitvluchten vraag ik me echt af hoe de band met haar (en dus ook jouw) vader is. Mensen zát die liever naar vrienden gaan met kerst, of een film kijken, of niks doen met kerst. Als ik met jou zou ruilen zou ik aan vader vragen: je weet dat zus vaak afbelt, zal ik iets leuks regelen, een etentje met drankje vooraf om maar iets te noemen? Kerstbrunch is ook leuk, wordt het niet zo laat ook. Ik heb even gekeken net in Brabant en de advertenties van een leuke dag met kerst knalden me tegemoet! Ook wilde ik nog zeggen dat je tegen je zus zou kunnen zeggen (als je dat zelf wil natuurlijk..) dat je zeker wil weten wat de plannen zijn en leg vooral de nadruk op je vader: het kan ook de laatste kerst met hém zijn op deze leeftijd. Niet dat ze daarom kerst MOET vieren maar wel duidelijk zijn. Ja of nee en je aan je woord houden zus, is ook voor pappa heel naar als je zo vaag loopt te doen. Dat wilde ik nog even kwijt, hoop dat je iets leuks kan vinden om te gaan doen: je kán ook nog je zus uitnodigen, heeft ze zin komt ze mee, wil ze liever met haar gezin thuisblijven: ook goed. Zo ga je toch het meest relaxed die dagen door. En sta gerust stil bij je moeder... steek een kaarsje aan bij een foto, ga naar haar graf als dat kan of een plek waar zij graag kwam, praat samen over haar dat lucht op. Beloof ik je ;) Ze is er toch wel bij, of jullie erover praten of niet!! Niet denken: het moet vooral LEUK zijn, maar laat het los en je ziet wel hoe het wordt. Dan kan het zomaar best meevallen en leuker worden dan je denkt.
  • Eagle 05-12-2019 09:54
    Bedankt voor je reactie. De band met mijn zus is normaal gesproken wel goed, maar dat wil niet zeggen dat we elkaars nukken en grillen niet kennen. Dat laatste moment afzeggen zijn nog de laatste restjes pleinvrees, waar ze een aantal jaren geleden last van had. Vorig jaar (niet lachen hè?) hebben pap en ik bij de plaatselijke Mcdonalds besteld. De sfeer was toen helemaal ver te zoeken, dus waarom moeilijk gaan doen? Maar goed, dit jaar een gulden middenweg zien te vinden. Dus ik zal eens informeren of er niet een bedrijf of restaurant zit dat ietsje luxer eten verzorgt. Nogmaals bedankt voor je reactie en begrip.