Problemen door stiefkind

Al een aantal jaar heb ik een relatie met een gescheiden man, waar mijn kinderen deze man met open armen ontvingen, was dat voor zijn kinderen wat lastiger. Logisch, dus alles rustig aan. Inmiddels een paar jaar verder merk ik dat het gedrag van de jongste (21) mij steeds meer moeite kost. Zij bepaald vnl wat er in huis gebeurd, al gelang haar bui, ben ik wel of niet welkom. Wanneer mijn partner in de nacht bijv last heeft van zijn ritme stoornis, kan ik er niet voor hem zijn omdat stiefkind dat niet wil. Ik heb jaren mijzelf met regelmaat aan de zijlijn geplaatst in de hoop dat het beter zou worden. We kunnen bijv wel met zijn allen gaan winkelen, ook wel eens met zijn allen op vakantie geweest, maar dat zijn dan dingen die in haar straatje te pas komen. Ik. Heb al die jaren mijn werkrooster aangepast, echt mijn best gedaan, maar inmiddels weet ik het niet meer. Ik ben overigens niet de reden van de scheiding, heb mijn partner ontmoet nadat hij al enkele jaren gescheiden was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Karin 14-09-2020 02:14
    De jongste van 21? Jouw partner moet zijn dochter even uitleggen dat ze geen ene moer te vertellen heeft over jou, zijn partner. Waarom laat hij zijn oren zo hangen naar wat een jongvolwassen vrouw zoal wenst? Ik zou hier heel snel klaar mee zijn: ze gaat maar elders wonen -waar is haar probleem, zij doet moeilijk en onredelijk- of ik zou de relatie verbreken. Vind het ook heel slap van je partner, wat zegt hij erover? Waarom laat hij dat toe? Zou zij ook een evt. partner de deur wijzen als haar vader zegt nou kind, ik vind het niks. Weg met die jongen ;-) Vast niet: ze zou (terecht) zeggen: dat maak ik zelf wel uit. Zet je hakken in het zand, dit is lachwekkend en triest tegelijk.
  • Loes 14-09-2020 07:02
    Ik snap heel.goed de reactie van je man en dochter maar na al die jaren moet er toch wel eens verandering in komen. Je moet ook voor waken dat jij niet tussen je man en zijn dochter in te komen staan maar als je al jaren bij hem bent hoef je dit niet blijven te slikken. Moeilijke dillema. Ga eens samen met je man praten en begin het gesprek positief over zijn dochter want vaders zijn vooral dol op hun dochters. Geef daarna aan dat je gewoon aan dat jij jezelf als onderdeel ziet van het gezin en dat je gewoon welkom wilt zijn en komen en de sleutel wilt hebben van het huis wanneer je zin hebt en dit niet wil laten afhangen van zijn dochter zijn buien. Dat je als hij in de nacht last hebt van hartritme stoornissen er niet kan zijn voor hem eigenlijk om zijn dochter dat absurd vindt. Dat je werkrooster hebt aangepast en echt je best doet maar baalt hoe het na jaren nog steeds loopt. Ga vragen of hij met zijn dochter wil praten en dat jij graag een keer met haar wilt praten zodat het voor iedereen plezierig is. Geef ook aan dat ze moet proberen zich eens aan te moeten passen en hij anders wat duidelijker naar haar moet zijn. Anders werkt de relatie toch niet?
  • Karin 15-09-2020 20:31
    Vaders zijn vooral dol op hun dochters? Neuh hoor, zie alleen al het aantal incestslachtoffers. Het aantal dochters dat hun vader geen geluk meer gunt na een scheiding en hun vader de wil op probeert te leggen is even groot. Voor beiden geldt: ziek gedrag. Je opmerking heeft me wel aan het denken gezet Loes41, er is iets zwaar niet in de haak, zoveel is zeker. Heel vreemd, 21 jaar en geen reactie op het feit dat ze ook niet zou pikken dat haar evt. vriendje er niet in zou komen thuis. Tenzij.... ik vind het heeeeeel vreemd. Van vader vooral. Dochter is mss s.o.