Rare schoonouders

Kort door de bocht…Ik heb rare schoonouders. Gelukkig heb ik er nog minder moeite mee dan mijn omgeving. Ik kan allerlei verhalen over ze vertellen maar dan wordt het een boekwerk.
Kort samengevat:kijken niet om naar de kleinkinderen. Als mijn dochter trots diploma van zwemmen of schoolraport laat zien dan kan ik het weer meenemen zonder blik erop hebben te gekeken. Komen alleen als zoon er is en ze wat van hem moeten want als ze in onze straat zijn voor boodschappen komen ze geen eens langs. Gaan zonder “dag” te zeggen en hebben alleen maar kritiek verhalen over hun schoondochter van de broer van mijn man en hoe geweldig die zoon van ze wel niet is. Ze hebben het soms ook over hun oudste kleinzoon van hun oudste broer en hoe raar die vrouw er wel niet mee omgaat maar geen woord over die jongste zoon.
Schoonvader kan alles gebruiken en rijden zonder “dag” te zeggen tegen de kinderen weg met auto vol spullen. Laten wel doorschermeren omdat ik zo’n goede job heb en veel geld en mijn man goede salaris heeft dat wij alles wel kunnen betalen. Eten we een keer (max 1 per jaar) moeten wij het eten betalen. Nodig we ze uit voor de verjaardagen dan zien ze dat echt als een uitje. Zullen nergens mee helpen en vreten en drinken zich kapot. Kijken niet om naar onze kinderen en mijn schoonvader heeft het altijd over zijn werk en collega’s terwijl hij al jaren niet meer werkt. Altijd over “hoe goed hij wel niet is” Schoonmoeder zegt geen boe en ba en is heel direct dus als iemand iets vraagt dan is het enige dat ze zich uitlaat over haar oudste schoondochter die ze amper ziet, hoe geweldig ze is en haar zoon en wat voor verrotte appel die schoondochter wel niet is…Zo heb ik nog tig van bijvoorbeelden…Ze hebben verder alleen mijn man en ons als gezin en hun andere zoon als gezin.Verder geen kennis of vriend en ruzie met familieleden. Wij zien ze amper en het zijn wel mijn man zijn ouders maar het enige wat mij steekt is dat mijn kinderen nog een opa en oma hebben maar daar niks aan hebben. Als ik dan soms hoor dat opa’s of oma’s met kleinkinderen iets hebben ondernomen dan denk ik het had zo leuk kunnen zijn ook voor hun zelf.
Tevens zijn mijn kinderen gelukkig wel erg sociaal en rustig dus ik snap dat niet zo van ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Karin 02-07-2020 12:28
    Waarom wil je zo graag dat ze langskomen of vaker langskomen als het zulke Vervelende mensen zijn? Wees blij dat ze uit je buurt blijven je moet er toch niet aan denken dat ze elke keer op de stoep staan? Wat vind je man ervan het zijn tenslotte zijn ouders.. Dat het geen lieve opa en oma zijn is alleen maar reden om ze uit de buurt te houden. Zelf had ik ook een onaardige afstandelijke opa en oma als kind, ik vond het alleen vervelend als ik mee moest op visite Verder boeide het me niet Ik wist niet beter mijn broers en zussen ook niet waren ook totaal niet verdrietig toen ze stierven echt maak je niet zo druk en haal je schouders op , het is niet anders..
  • Loes 03-07-2020 13:17
    Ten eerste bedankt voor je reactie.Doet mij goed. Mijn man zegt "ik schaam mij voor mijn ouders en laat het voor mij een leer zijn dat ik later niet zo wordt als hun"
  • Nikkie 04-07-2020 20:52
    Wauw wauw wauw Ik dacht dat mijn schoonmoeder en der man raar waren Maar wauw Mijn schoonvader is in januari overleden Hij is ma de scheiding van mijn schoonmoeder Nooit meer een andere vrouw gehad Mijn man heeft ook geen band met haar dus hij heeft nu eigenlijk geen ouders meer Mijn moeder tja een schat van een vrouw maar kan helaas door der eigen verleden Ook zich zelf nooit in andere inleven Ik herken jou schoonouders in mijn Eigen ouders en schoonouders Maar ik denk allen maar ik leef me leven en na ja voor de rest Zoek het uit soms is het wel moeilijk Maar laat je eigen niet gek maken Zulke mensen bestaan en zullen nooit veranderen