Roddelen over mij en mijn buurman

Dag forumlezers,

Ik hoop dat ik gewoon normale reacties krijg en het liefst natuurlijk met tips.
Sinds kort wonen mijn man en ik met onze twee zonen van 10 en 8 jaar in een nieuwbouwwijkje met allemaal mensen van rond onze leeftijd.
Omdat er maar weinig woningen zijn gaat iedereen heel goed met elkaar om.
De kinderen lopen bij elkaar allemaal in en uit.
Van al de woningen werken de beide partners nu sinds kort zo na de corona weer allemaal buitenhuis behalve mijn buurman en ik.
Wij zijn altijd thuis want hij doet iets online voor zijn werk. Ik heb thuis een schoonheidssalon.
Vaak drinken de buurman en ik gezellig overdag samen een kopje thee en zo nu en dan lunchen we bij elkaar als het zo uitkomt. We vinden dat gezellig anders zitten we de hele dagen alleen thuis.
Onze partners weten er gewoon van af.
Wij hebben ook geen geheimen. Hij praat altijd vol lof over zijn vrouw en kinderen. Ik heb een goed huwelijk. Kortom er is geen sprankje van liefde,verleiding of lust in het spel.
Maar nu gaan er rodels rond. Dit werd gisteren ook wel duidelijk.
Ik was buiten de container aan het pakken en de buurman reed zijn oprit op. We raakten aan de praat en hij moest echt zijn verhaal kwijt. Ik had het koud dus ik zei “kom anders even binnen want ik heb het koud” Hij wou dat niet want hij moest iets voor zijn werk doen. Hij sloeg zijn jas dus om mij heen. Toen kwam de buurvrouw van daarnaast net uit huis lopen met de hond.
Ze zei tegen de buurman “zo je bent haar nu zowel figuurlijk als letterlijk aan het inpakken”
Ze lachte en knipoogde naar mij en zei ” ik weet wel van jullie avondtuurtjes”
De buurman zei tegen mij “die mens spoort niet” en ging verder met zijn verhaal.
Die dag was mijn jongste zoon Jeroen aan het spelen bij een vriendje verderop.
Ik liep naar dat huis om te zeggen dat we met een half uurtje gingen eten en de tijd niet weer moest vergeten. Ondertussen kletste ik leuk met zijn ouders. Gewoon over eten en dat de kinderen zo slecht eten etc.
Ik ging naar huis om vlug het eten verder klaar te maken Komt mijn zoon Jeroen thuis en zegt ” mama de moeder van Tim wilt liever niet meer dat jij mij ophaalt. Zij zegt wel als het avondetenstijd is. Ik vroeg waarom wil ze dat dan niet? Jeroen zijn antwoord was “dat zei ze niet”
Dus toen ik s avonds aan het hardlopen ging en haar zag in de tuin ben ik gestopt.
Ik zei “Marieke klopt het dat je liever hebt dat Jeroen zelf naar huis toe komt?
Haar antwoord kwam eerst op neer dat het onzin was dat ik kwam. Toen ik aangaf dat ik het echt geen probleem vond om even naar ze toe te lopen liet zei ze “Nee voor jou zekers geen probleem want je probeert elke buurman in je bed te krijgen”
Toen ik aangaf dat dit nergens op sloeg en gelukkig getrouwd was zei zij “jaja dat zeggen ze allemaal maar als ik jou ooit en dan ook jou ooit toenadering zie zoeken met mijn man dan zorg ik ervoor dat je hier niet meer fijn woont”
Hele verhaal heb ik aan mijn man verteld.
Hij zegt sinds de coronapandamie zijn ze gewoon paranoide geworden.Doe je eigen ding en blijf gewoon omgaan met de buurman en trek van de rest je niets aan. Het waait wel weer over!
Maar ik vind dat geroddel over mij en de buurman zo vervelend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • wijsneus 13-05-2022 23:52
  Verwarrend, eerst zeg je dat alles koek en ei is in de buurt, aan het eind wordt je helemaal niet vriendelijk behandeld maar als een heuse femme fatale. Wat zei je tegen je buurvrouw die begon over haar man? Ik zou zeggen: al kreeg ik een miljoen je mag hem houden. Gaat hij zo vaak vreemd? Rot voor je maar geen zorgen ik mot m niet, ik heb thuis wat beters zitten. Kop op, beetje assertiever en wat de buren van je denken is toch helemaal niet interessant. Je man en je buurman hebben gelijk. Lach erom en bijt van je af. Of blijf weg bij je buurman, laat hij zijn problemen met z'n vrouw bespreken ipv in de stromende regen met jou. Dat vind ik ook vreemd eerlijk gezegd. Ze hebben toch een tophuwelijk? En jij ziet toch je klanten dus je zit niet de hele dag alleen te wachten tot je man thuiskomt. Dat is de andere kant, doen wat er van je verwacht wordt door de buren, dan ben je van het geroddel af. Zou mijn keus niet zijn, leven naar wat de buren van je denken maar voor jou wellicht een goede oplossing.
 • Marijke 15-05-2022 07:43
  Bedankt voor je reactie wijsneus. Ik zou wat assertiever reageren. Het was droog weer toen ik met de buurman sprak. Alleen stond er harde wind. Hij moest zijn "ei" echt even kwijt want zijn schoonmoeder had geen fijn nieuws gehoord in het ziekenhuis. Ik werk op woensdags ochtend, donderdagsochtend en soms zaterdag 2 uurtjes. Mijn medicijnen slaan goed aan dus ik denk dat ik binnenkort het aantal uren werken kan uitbouwen :-) Toch blijft het geroddel niet fijn. Het is een fijne buurt alleen lijkt het erop dat ik en mijn buurman een pispal zijn geworden door jaloezie van bepaalde vrouwen uit de buurt. Mijn buurman is namelijk een aantrekkelijke man om te zien. Maar kom op zèg zijn vrouw en hij zijn gelukkig getrouwd en mijn man en ik ook.
 • Ron 15-05-2022 08:52
  Goede morgen Marijke, Naar mijn mening moet je lekker gewoon je ding doen. Jullie weten hoe het zit en de buurvrouw is gewoon onzeker over haar eigen huwelijk. Daar kun jij toch niks aan doen. Roddels hou je toch en hoe langer je erover gaat piekeren hoe lastiger het wordt om het los te laten. Geniet van je famile en van de vriendschappen die je heb. Leven is te kort om je druk te maken hoe de buurt over de denkt. Je spreekt die mensen waarschijnlijk amper. succes ermee en ga zo door. groetjes Ron
 • Joyce 17-05-2022 09:41
  Klinkt bekend. Ik heb in een soortgelijke situatie gezeten. En wat Ron zegt, klopt helemaal! Hoe krampachtiger jij jullie onschuld probeert te bewijzen en te verdedigen hoe erger de roddels worden. En waarvoor? Voor mensen die je maar af en toe spreekt, over je oordelen zonder je te kennen en al helemaal niet belangrijk voor je zijn. En bovendien, praten ze niet over jou dan doen ze dat wel over een ander. Laat gaan. Stop met piekeren hierover, geniet van de vriendschap en je gezin. Zoals Ron zei, ga zo door. Succes!!