schoondochter maakt ons leven moeilijk

mijn schoondochter heeft elk weekend ruzie met mijn zoon .En dat gaat over zijn zus ,mijn dochter .Ze heeft mijn dochter afgeraden om kinderen te krijgen omdat ze daar niet voor zou kunnen zorgen,omdat ze geen werk heeft en een uitkering en omdat ze niet gaat samenwonen met haar vriend.Ze hebben zelf nu een kindje van een half jaar een eigen huis en allebei een vaste baan. Maar ze komen hier nu niet meer omdat ze mijn dochter niet wil zien ,en dus zien we ons kleinkind bijna niet meer .En mijn dochter heeft haar nichtje maar 1 keer op schoot gehad dat hadden ze liever niet want dan zou het leuk vinden om zelf een kind te nemen.Wij mogen geen foto s nemen van onze kleindochter als we een foto willen moeten het vragen en dan stuurt zij wel naar ons op.Wij mogen niet over onze dochter praten in hun bijzijn,je moet eigenlijk elk woord op de weegschaal leggen want anders voelt ze zich aangevallen.Het was de bedoeling dat ik 1 dag in de week op mijn kleindochter zou passen dus heb geregeld met mijn werk en haar moeder zou ook 1 dag oppassen in de week.Maar nu heb ik 3 keer opgepast en nu past haar moeder elke week op en wordt ik niet meer gevraagd,ja mijn zoon zei: alleen in noodgevallenkun je misschien oppassen.Haar moeder werkt niet ,maar de afspraak was dat we om de 14 dagen op zouden passen.Ik vind het allemaal maar een vreemde weet niet zo goed wat ik hier mee aanmoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Beverly 08-03-2021 11:31
  En waar is de rest van het verhaal? Deze toestand is echt niet uit de lucht komen vallen. Die is ergens door ontstaan. Heb je misschien je werkeloze dochten voorgetrokken? Meer (financiële) steun gegeven dan hen? Hou jij je ene kind meer de hand boven het hoofd dan het andere? Ergens heeft je schoondochter wel een punt als ze stelt dat een alleenwonende vrouw met een uitkering het zichzelf verdomde moeilijk maakt als er nog een kind bij komt kijken, al heeft ze niets te maken met de uiteindelijke keuzes van je dochter. Maar ga eens eerlijk na bij jezelf. Behandel je je beide kinderen gelijkwaardig? Zie je dit conflict niet te eenzijdig? Het is misschien makkelijker om de "schuld" 100% bij je schoondochter te leggen, maar weet je zeker dat dat terecht is? Of kan je dochter zelf ook iets vervelends hebben gezegd, waardoor ze haar niet willen zien? Echt, er moet meer aan de hand zijn dan wat je hier schrijft. Ga daar eerst eens achteraan.
 • Karin 09-03-2021 18:34
  Mijn schoonmoeder from hell alarm gaat af. Dat klagerige, jankerige toontje... ik ken het. En je hoort het alleen bij mensen die donders goed weten dat ze fout zitten. De rest van het verhaal. Wat is jouw rol in dit vage verhaal?
 • Lizzy 10-03-2021 15:14
  Ik snap de negatieve reacties niet. Oké ze hebben een punt maar je kan het wel wat anders formuleren. Deze mevrouw zit er mee anders plaats zij geen bericht. Ik denk dat zij die hierboven een reactie hebben gegeven wel een punt hebben. Beste is open kaart te spelen en vragen of haar iets dwars zit en pas op dat jij niet je eigen dochter voor trekt. Ik zie dat namelijk bij mijn eigen schoonmoeder.
 • Beverly 10-03-2021 20:19
  '@,Lizzy: Hoezo anders formuleren? Iemand die mijn mening ergens over vraagt, krijgt mijn mening. Ook als ze die liever niet willen horen. En die mening deel je klaarblijkelijk nog ook. Dus nogmaals, hoe had ik het dan moeten brengen zonder hypocrisie?
 • Mar 01-05-2021 09:04
  Misschien is het een optie om een open en eerlijk gesprek met je schoondochter aan te gaan. In dit verhaal is iedereen een verliezer. Vraag haar om af te spreken en maak je dingen bespreekbaar en geef bij haar ook aan dat ze alles bespreekbaar kan en mag maken. Je zit nu misschien uit een hoge hoed de antwoorden te toveren en waarschijnlijk heeft je schoondochter een heel ander antwoord wat jij niet verwacht. Begin ook niet het gesprek over je eigen dochter want als je dochter wil weten waar de schoen wringt dan kan ze zelf een gesprek aangaan. Duidelijk en open communiceren is de key in dit verhaal. Ik wens je dan ook veel kracht en sterkte.
 • F 05-02-2023 18:39
  Heel vreemd verhaal, waarom zou je dochter geen kind mogen krijgen? Misschien is ze wel een hele leuke moeder en heel zorgzaam en lief? En waarom bepaald jouw dochter het niet zelf? Het gaat iemand anders niets aan waarom iemand wel of niet een kind krijgt toch? En ook zonder baan kan je ook een kind opvoeden. Je kan dan bij de overheid potjes aanvragen. (Geen jackpot maar genoeg om een kind te onderhouden) ik zou een gesprek aangaan met hun en zeggen dat je dochter dat zelf wel kan bepalen en dat het niets met jou te maken heeft.ze moeten niet over de rug van jou bemoeien met je dochter lijkt mij. En dan zal ik ook vragen of er wat anders is waardoor je niet zou mogen oppassen. Als het alleen om jouw dochter gaat slaat het (in mijn beleving) helemaal nergens op. Maar ik weet natuurlijk niet of er nog meer wat speelt.