Sinterklaas stress

Hoi, ik ben Dina en ik maar me zorgen om het dochtertje van een vriend van me.
Deze vriend is alleenstaand vader van twee dochters vsn 10 en 7. Moeder is 3 jaar geleden met haar nieuwe vriend met de noorderzon vertrokken. De oudste lijkt er al aan gewend, al is ze wat gesloten. De jongste weet zich haar moeder al bijna niet meer te herinneren. Dit even als achtergrond. Nu het probleem.
De oudste is er vorig jaar achter de waarheid omtrent Sinterklaas gekomen. Dat was wat jammer, maar ze zit er nu niet meer mee, zolang ze toch nog een cadeautje krijgt. De jongste gelooft nog wel, maar het arme schaap is zó nerveus dat ze, tegen de tijd dat het pakjesavond is, het letterlijk kotsbeu is. Het hele gedoe waar de meeste kinderen zich mee vermaken (schoentje zetten, liedjes zingen, verlanglijstje maken, Sinterklaasjournaal volgen…ze moet er niks van hebben. Van haar vader hoeft ze dat echt niet te doen als ze dat niet wil, maar zijn ex-schoonouders (die zich kapot schamen dat hun dochter Joost mag weten wat doet met Joost mag weten wie) halen, misschien uit schuldgevoel, alles uit de kast, met een Sint en Pieten die speciaal voor de meisjes ingehuurd worden. Nogmaals, de oudste zal het worst wezen, maar de jongste is nu al ziek van ellende.
Dus nu denkt hun vader er dus over om haar voor het bezoek alvast de waarheid te vertellen, in de hoop dat het haar wat kalmeert. Maar ze is pas 7. Is dat dan wel slim? Ik weet het niet, hij weet het niet en ik wil hem ook geen verkeerd advies geven.
Wat zouden jullie doen?

P.s. haar hekel aan Sinterklaas heeft ze eigenlijk altijd al wel gehad, ook met mama erbij, dus ik denk niet dat het daaraan ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • ELLEN 21-11-2023 12:01
    Gewoon de waarheid vertellen zodat de stress wegneemt. De gros 7/8 jarigen die ik ken geloven allemaal bijna al niet meer. Sommige al een aantal jaren niet meer. Ze hoort het dan toch via je vriendjes wat zo rond deze leeftijd gaan de niet gelovige het rond verspreiden aan vriendjes op school. Je ziet duidelijk dat zij het stoer vinden om al niet meer te geloven. Tevens doen ze rond 8/9 jaar op scholen al lootjes trekken omdat het dan ze echt niet meer geloven op paar uit zonderingen na gelaten. Tevens kan je er geen leeftijd aan koppelen want sommige komen er vroeg achter. Dus wat maakt het uit als een kind een jaartje korter of langer gelooft dan een gemiddeld kind.