Spijt van verhuizing

Mijn man is druk aan het klussen in ons nieuw gekochte huis maar wat heb ik een spijt…….Jarenlang hadden we een zoektocht en telkens geen huis met alle wensen. Hierdoor heb ik concessies gedaan maar net na het besluit van desbetreffende woning kreeg ik een appje van iemand dat hun huis te koop zou komen te staan,het huis wat ik wel altijd voor ogen had. Nu kan ik niet meer terug en blijf in mijn hoofd maar vergelijken en alle nadelen zien;kleine keuken,kinderen verder van school,tuin op het noorden. Dingen die bij het andere huis niet zijn.belangrijkste punt vind ik ook wel dat bij dat andere huis de kinderen al hun vriendjes in de buurt hebben wonen en nu een stuk verder,heb het gevoel alsof ik hun geluk dus ook afpak.Ben zo boos op mezelf en kan me maar niet herpakken. Mijn man klust ondertussen zo hard en voelt ook wel mijn stress wat ons dus ook van elkaar verwijderd.snachts ben ik constant aan het roepen in mijn slaap. Voor de kinderen draag ik een masker maar hoe zet ik dit voort,herpak ik mezelf. Weet dat ik een.schop onder mijn ****nodig heb,niet zo verwend moet doen maar krijg mezelf maar niet opgepept. Heb me al aangemeld voor online zelfhulpcursus,homeopatische tabletjes voir neerslachtigheid maar veranderd eigenlijk niks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Carmen 22-10-2020 15:51
  tja lastige situatie, bespreek het met je man verder weet ik het niet.
 • Karin 23-10-2020 10:37
  Niks meer aan te doen vrees ik, waarom niet direct dat andere huis geaccepteerd je hebt toch een bedenktijd? Hoe dan ook het is nu te laat Tenzij je alsnog het huis verkoopt en dat andere koopt. Wat zegt je man ervan? Je hebt neem ik aan direct gezegd dat je toch liever dat andere huis wilde kopen. Hoe dan ook probeer het naar je zin te maken in dit huis en denk niet dat je kinderen niks merken zeg gewoon eerlijk wat er aan de hand is, eerlijk duurt het langst. Straks gaan je kinderen nog denken dat het hun schuld is dat je zo somber bent.
 • Loes 23-10-2020 17:40
  Eerlijk zijn tegen je man. Proberen de woning te kopen die je voor ogen had onder voorbehoud ook dat jullie je net je gekochte woning verkopen. Zet de woning weer te koop. Maar overleg wel met je man en wees eerlijk.
 • Mirrie 30-01-2021 07:05
  Zo herkenbaar. Mijn man had een huis gezien, maar ik had er geen leuk gevoel bij. Toen we over het pleintje liepen, zag ik een huis wat ik wel zag zitten, maar dat stond toen (nog) niet te koop. Dus tegen mijn zin in het huis gekocht wat mijn man zo leuk vond. Alles moet gedaan worden, zelfs de kozijnen waren verrot. Het is nog 2 jaar kluswerk met 2 jonge kinderen. Komt mijn droomhuis 4 weken later te koop en kopen goede vrienden dat van ons. Ik ben er gewoon ziek van, wil liever niet bij ze binnen lopen en ver weg verhuizen. Ik heb het mijn man na een halfjaar verteld, maar kreeg weinig reactie. Ik vind mezelf echt ondankbaar, schaam me ervoor. Maar voorlopig zal ik daar moeten blijven.
 • Soof 28-03-2021 20:32
  Nu een half jaar verder maar het lukt me nog steeds niet helemaal om me thuis te voelen.Net als Mirrie schaam ik me er enorm voor en voel me ondankbaar, durf het dus echt niet met mijn naaste omgeving te delen. Ook succes voor jou Mirrie!
 • Mira 06-04-2022 06:44
  Hoi Soof, je laatste actie is een jaar geleden zie ik en ik was benieuwd hoe het nu met je gaat? Heb je je erbij neer kunnen leggen en woon je er nu met een beter gevoel? Ben je gewend aan de nieuwe plek? Ik heb namelijk precies t zelfde, ben er ziek van. Ook een huis gekocht waar ik al twijfels bij had, 7 maanden verbouwd en nu wonen we er 5 maanden en ik zou niets liever dan terug willen. Ik mis de oude buurt met name heel erg terwijl we niet eens heel veel verderop zijn gaan wonen.
 • Elise 18-06-2022 16:43
  Hallo Soof en Mira, Heel herkenbaar jullie verhaal! Ook ik heb spijt van onze verhuizing. We hebben ruim 14 jaar in ons vorige huis gewoond en ook ik mis ons oude huis, de oude straat terwijl het niet zo heel veel verderop in het dorp is. We heen een jaar in een tijdelijke huurwoning gewoond tijdens de bouw van ons huis waar de spijt/heimwee in alle hevigheid opkwam. Nu wonen we in ons nieuwe huis en zou ik ook niets liever willen dan terug gaan als dat kon. Ik zal het tijd moeten geven om te wennen, maar ik heb de impact van een verhuizing zwaar onderschat. Hoe gaat het met jullie op het moment? Het zou misschien fijn zijn wat ervaringen uit te wisselen want het is voor iemand die er geen last van heeft moeilijk te begrijpen denk ik. Hopelijk hebben jullie inmiddels je draai gevonden. Groetjes, Elise
 • Anoniem 21-05-2023 09:23
  Zo herkenbaar!!!!! Nadat ik de sleutel van ons nieuwe huis kreeg heb ik opeens het gevoel mijn eigen droomwoning verkocht te hebben!! Ik heb de kopers nog geprobeerd een boete bedrag te betalen maar dit wilden ze niet! Ik voel me zo niet thuis in ons nieuwe huis en wil niets liever de tijd terugdraaien. Ik weet nu al dat ik me nooit thuis ga voelen hier dus ik ga het huis direct weer op funda gooien.. en ik hoop echt heeeeel erg dat er een huis te koop komt in onze oude wijk.. wat een ellende ik hoop voor allen op dit forum dat er een oplossing komt!