Stacaravan in gebruik door familie/vrienden

Zo’n 10 jaar geleden kregen mijn man en ik op zeer vrijstaande plek op een waddeneiland op loopafstand van de zee een vrijwel splinternieuwe stacaravan. Enige is dat we jaarlijks stageld betalen.
In begin maakten we er dankbaar gebruik van maar wij zijn niet echt eilandliefhebbers. Zo kwam.het dat de caravan gretig gratis gebruikt wordt gemaakt door familie en vrienden. Prima, ze lieten het stuk voor stuk keurig achter en mijn schoonouders hadden zelfs een schuurtje erbij gebouwd op hun eigen koste en zo heeft mijn neef een hele mooie vlonder gemaakt.
Het is standaard zo dat iedereen elk jaar in bepaalde periode heen gaat. Wij alleen in de meivakantie en hebben het dan ook wel weer het gezien voor een jaar.
Door de hoge vaste lasten die oplopen door stijging o.a. energieprijzen willen wij aan de ene kant de caravan verkopen maar aan de andere kant vinden wij het zonde omdat het een uniek plekje is. Maar onze jaarlijkse vaste lasten zijn nu zo hoog dat we nog voordeliger uit zijn als we er heen zouden gaan dan in een hotel.
Maar dan zouden we denk ik een andere bestemming kiezen. Kortom we zijn zo bang als.we het verkopen dat wij spijt krijgen. Verkopen we het niet dan kost het ons gewoon nu teveel geld voor het plezier waar wij zelf aan beleven. In de verhuur gooien geeft ons teveel zorgen. De meesten die er gebruik van maken gaan er juist heen omdat ze ook niet in de slappe was zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Jeannie 06-01-2023 20:27
    De meeste mensen gaan erheen omdat ze niet goed in de slappe waa zitten? Welnee, ze gaan erheen omdat er niemand anders zo achterlijk is om hen er gratis gebruik van te laten maken. Ik denk niet dat er iemand echt veel slechter van wordt als je ze vraagt om een bijdrage te leveren aan het onderhoud van de caravan. Het hoeven niet meteen honderden Euro's per dag te zijn, maar alle gasten zouden toch moeten begrijpen dat het gas en de elektriciteit op de Wadden misschien schoner zij, maar nog steeds niet gratis. Zijn ze daartoe niet bereid, gooi dat ding dan toch in de verkoop! Hoezo zou je er spijt van krijgen, je bent toch geen eilandmens, zeg je zelf?
  • Anna 09-01-2023 16:18
    Ik zou bij familie en vrienden aangeven dat jullie de caravan willen verkopen i.v.m. de hoge kosten en vraag of zij belangstelling hiervoor hebben. Desnoods kopen ze het gezamenlijk.
  • Bel 24-06-2023 14:11
    Deel de kosten van de hoge vaste lasten met je familieleden die er gebruik van maken evenredig, of verkoop de stacaravan.