Sukkel in de liefde – jaloers, onzeker, bang dat hij mij verlaat

Hallo allemaal,

12 maanden terug ging mijn relatie van 4 jaar over. Alhoewel ik hier zelf voor koos, kwam het wel voort uit acties van hem. Hij ging vreemd en loog hierover. Kwam elke maand achter nieuwe dingen die verzwegen bleken te zijn over dat vreemdgaan. Ik wilde hem opnieuw vertrouwen en een tweede kans bieden, maar uiteindelijk heeft het toch haar tol gekost en ging de relatie over.

Inmiddels heb ik een hele lieve man ontmoet. Hij is lief, betrouwbaar, gezellig, grappig, knap, slim. Als hij een vrouw aankijkt en daar een praatje mee maakt, kan ik heel jaloers worden. Ik voel mij dan diep ongelukkig worden. Hij doet werkelijk niets fout. Het is mijn jaloezie. Ik zeg er dan ook niets van. Hij merkt het wel en zegt dan: wat schattig! Ik vind dat leuk aan jou. Maar diep van binnen is het niet schattig en ben ik ziekelijk jaloers. Ik uit het alleen niet en hij vind het wel leuk. We zijn nog maar kort samen en ik merk dat ik fouten van mijn ex op hem projecteer. Ik vertrouw niets, voel mij onzeker ben bang dat hij liegt. Voorbeeld: hij was mee naar een feest van een vriendin van mij en daar sprak hij met die vriendin. Hij zei toen als opmerking: wat een leuke meid! Daar zou ik zo op kunnen vallen, als jij er niet was. Nu was dit ook niet erg slim om te zeggen, maar voor hem totaal niet gemeen bedoeld. Ik heb mij hierover ruim 4 weken klote over gevoeld en zorgde dat die vriendin en mijn vriend elkaar niet tegen kwamen. Echter had hij dit door en legde nogmaals, op een lieve manier uit, dat hij het bedoelde als; wat een leuke vrouwengroep en dat zij gewoon echt gezellig is. Ik reageer dan met ja, dat is ook erg fijn. Maar zoals aangegeven.. vind ik zoiets verschrikkelijk. Die vriendin zou nooit iets met hem doen. Vooral niet omdat een van mijn andere vriendinnen dus met mijn ex naar bed gegaan is. Is nu geen vriendin meer uiteraard, maar ik vertoon door dingen uit het ‘verleden’ gedrag dat irritant is. Erg jaloers en onterecht gedrag. Mijn vriend merk het niet in die mate hoor. Hij denkt dat het wel mee valt, omdat ik de schijn ophoudt. Ik ben zo onwijs gek op deze man. Echter nu komt er nog een voorbeeld en dan weten jullie ook direct: die vrouw is niet in orde.. voorbeeld 2: mijn vriend is een stuk ouder dan ik. Heeft een kind uit een vorig huwelijk. Hij ging met zijn ex en zijn kindje naar een speeltuin. Heel mooi, want dan kan zijn kindje zien dat papa en mama nog met elkaar overweg kunnen. Ik heb hier erg veel respect voor.. maar wat deed ik. Balen dat jij bij zijn ex was?!? Pfff zo irritant gedrag van mij. Hem niks verteld hierover natuurlijk. Ook al zo iets. Ik zeg niets, zodat er geen ruzie komt. Lekker volwassen van mij. Jaloers, onzekere vrouw ben ik. Jammer, zo ken ik mijzelf niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Bloemetje 18-07-2018 12:37
  Is het misschien een idee om hiervoor in therapie te gaan? Om zo weer te kunnen leren om mensen te vertrouwen? Je vertrouwen is destijds beschaamd, dat is erg vervelend maar het is jammer dat je hierdoor niet volledig van je relatie met deze onwijs leuke man kunt genieten!
 • Steef 18-07-2018 18:12
  Hoi sukkel, Helaas komt dit maar al te vaak voor, ik kan er niet echt over mee praten dus veel tips heb ik niet voor je behalve dat je toch zal moeten proberen om die gevoelens te overwinnen als ik zo lees neemt je nieuwe vriend het goed op allemaa ook al zeg je niet alles. Als ik naar mezelf kijk met mijn vriendin heb ik zoiets van, ja ze kan vreemd gaan, ja ik ben soms jaloers, ja ze zou kunnen liegen dat kan, als dat ook het geval zal zijn dan is dat gewoon zo, voor nu ben ik gelukkig en gaat het goed en dat kan zo voor altijd zijn of niet. Voor mij is het dus ook heel simpel maar dat is in mijn geval zo, misschien als jou het ook lukt om het zo te gaan zien dat het leven dan stuk makkelijker is. Succes sukkel!
 • Ijsco 19-07-2018 19:01
  Jij lijkt mij een slimme meid.Het is knap dat jezelf inziet dat je jaloerse gedrag je leven beïnvloed en alles ingewikkelder wordt en het invloed heeft op jullie relatie. Goed van je want dan ben je op tijd om stappen te ondernemen voordat de "liefdes fase" overgaat en jullie in "houden van" fase komen want dan kan je jaloezie grote gevolgen krijgen. Mijn advies maak een afspraak met een psycholoog. Hij/zij kan je helpen om tips te geven en je begeleiden om zo van je jaloezie af te komen.
 • Sukkel in de liefde 22-07-2018 07:06
  Dank jullie voor de reacties! Nog niet eerder had ik aan een psycholoog gebeld. Dit leek mij wel een goed idee. Ik heb de huisarts gebeld, moet eerst naar een praktijk ondersteuner. Misschien kan die gene mijn probleem al nuanceren. Volgende week een afspraak staan! Thanks voor de tips :)
 • Steef 30-07-2018 12:17
  Goed om te horen! Hoop dat het verder goed komt. Groetjes!
 • Lin 03-12-2018 08:18
  Hi, Herken je verhaal heel goed. Nieuwsgierig hoe het met je gaat, heb je wat gehad aan de praktijkondersteuner?
 • EVA LUCAS 02-12-2019 17:05
  Hallo, seizoensgroeten aan al mijn vrienden daar, laat me weinig scheren over hoe mijn huwelijk werd hersteld met de hulp van een grote tovenaar genaamd Dr.Amiso. Ben Eva Lucas, uit Assen, Nederland. Na tien jaar trouwen begon mijn man me vreemd te gedragen, we hadden ruzie en een paar andere problemen met mijn man totdat hij uiteindelijk naar Texas verhuisde om bij een andere vrouw te zijn. Ik dacht dat mijn leven voorbij was, en dat van mijn kinderen dachten ze dat ze hun vader nooit meer zouden zien. Ik probeerde alleen maar sterk te zijn voor de kinderen, maar ik kon de pijn in mijn hart niet aan. Elke dag en nacht denk ik aan hem en wil altijd dat hij terugkomt, ik was echt verdrietig en had hulp nodig, dus ik zocht online naar hulp en vond een website die suggereerde dat Dr.Amiso iemand kon helpen die ex-geliefde snel terug had. Dus ik vond dat ik het eens moest proberen, ik nam contact met hem op en hij vertelde me wat ik moest doen en ik deed het, hij verzekerde me dat mijn man binnen 48 uur later bij me zou komen, mijn man belde me eigenlijk en zei: hij miste mij en mijn kinderen! Verrassend kwam hij die dag met enkele vrolijke cadeau-artikelen en verontschuldigde zich voor zijn fout en voor de pijn die hij mij en de kinderen opdreef. Sindsdien hebben we een belofte gedaan om de wereld deze grote tovenaar en hengelbreker van alle soorten te laten weten, allemaal dankzij Dr. Amiso, ons huwelijk is sterker dan ooit tevoren geworden. Hij is zo sterk en krachtig, Dr. Amiso is echt een door God gezonden, die ik altijd zal bidden om lang te leven om zijn kinderen te helpen in tijden van moeilijkheden, als u hier bent en uw man is verhuisd naar een andere vrouw. Als je wilt trouwen met de liefhebber van je keuze of gezondheid en huwelijksproblemen, gevallen van kanker of echtscheiding, baanpromotie en succes, wil je ook in de wereld worden herkend, geef niet op, geen problemen helemaal stoppen met huilen, neem nu contact op met deze krachtige wizard. Hier is haar persoonlijke e-mailadres: herbalisthome01@gmail.com