Te veel gedronken

Hallo, ik ben 18 geworden afgelopen zaterdag. Ik heb al wel ooit wat alchohol gedronken maar nooit veel. Zaterdag gaf ik een feestje voor mij en vriendinnen. Van mijn moeder mocht ik drinken deze avond en ze weet ook dat ik al wel eens gedronken had. Sommige vriendinnen hadden toestemming om iets te drinken van hun ouders en andere niet. Toch gingen ook die vriendinnen drinken. Een van die meisjes is heel erg dronken geworden en nu is haar moeder heel erg boos op mijn moeder. Ik was zelf ook erg dronken geworden en weet niet of alles meer. Mijn moeder was van mij geschrokken en ze heeft het feestje beëindigd. Ze vertelde de dag erna dat ik geen alcohol gewend ben en rustig aan moet doen. In een paar uur tijd toen mijn moeder een serie keek, zijn wij drinken geworden door een drankspel. Ik weet niet eens meer alles. Ik weet dat ik heel boos werd dat het feestje moest stoppen. Die vriendin die ook dronken was ging boven de wc. Toen heb ik gezegd dat ik verliefd ben op haar, volgens andere vriendinnen. Ik weet dat niet meer. Ik heb gevraagd wat ze nog weet. Ze zegt dat ze alles weet. Toen gevraagd wat ze van mijn actie vond en daarop reageert ze niet. Ik denk dat ze het helemaal niet weet. Ze zei dat ze zich schaamt dat ze moest overgeven en dat haar moeder zo boos is op mijn moeder dat ze me even niet kan spreken. Dat kan natuurlijk ook zijn omdat ik haar blijkbaar de liefde verklaart heb en ze nu afstand van mij wil. Alles is zo warrig van die avond. En ik voel me heel vervelend voor mijn moeder. Die heeft nu gezeur aan haar hoofd.

Vind het wel lastig om in te schatten wanneer je moet stoppen met drinken. Dit was de eerste keer dat ik dronken was en andere keren wel iets gedronken maar daar voelde ik niets van. Deze drankjes hadden meer procenten iets van 5 of 6 (jillz en canij) procent en de andere keren had ik een soort biertje van 2 procent (radler). Maar ik vind bier niet zo lekker dus kan ook niet dat gaan drinken volgende keren maar ik wil ook nooit meer dronken zijn. Helemaal niet drinken vind ik jammer omdat er ook gezelligheid was. Maar een vriendin de liefde verklaren is best wel kut. Er is ook niemand die vraagt hoe het gaat. Word eerder uitgelachen. Snap ik ook wel, maar voel me best wel rot over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Beverly 20-07-2021 20:29
  Dag Tessa Meid, maak je niet zo druk. Je bent nou niet bepaald de eerste tiener die straalbezopen wordt en stomme dingen doet/zegt. Je zult ook zeker de laatste niet zijn. En dit zal ook niet de laatste keer zijn. Stom doen en zat worden zal nog wel vaker voorkomen, bij jou en je vriendinnen. Het is nu dinsdag, dus jullie zijn nog eventjes in de post-kater stand. Echt, ik beloof het je, aan het einde van de week weet er niemand meer iets van. Ik wil overigens niet preken, maar je ziet nu wel wat er kan gebeuren. Het is onzinnig om te zeggen dat je helemaal moet stoppen met drinken, maar het is wel belangrijk om je grenzen te leren kennen. En dat het echt met een colaatje ook gezellig kan zijn. En alsjeblieft, wat je ook doet, stap aub niet stomdronken in de auto of bij iemand anders die (ook) lazarus is. Daar kan alleen maar heel veel leed van komen. Nog gefeliciteerd met je verjaardag en geniet (met mate) van je jeugd, met of zonder alcohol.
 • Karin 21-07-2021 14:36
  Wat moet ik er hiervan denken... een volwassen vrouw -want dat ben je op je 18e- praat als een kind over haar verjaardag. Ik dacht: wanneer komt het gedeelte dat ze met een slok op met haar vriendin aan het vrijen slaat? Iets later, iets minder ranzig dan 'normaal' maar ik geloof er geen bal van. Dit is weer de dame die toegaf l*lverhalen op te schrijven uit 'creativiteit', het artikel is verwijderd omdat ze toegaf dat het verzonnen was en dat deed uit verveling. Ze heeft het alleen niet over 'ze zat aan mijn vagina en ik vond het wel fijn' of zoiets. @Beverly: ze is geen tiener.. ze heeft stemrecht en is niet langer afhankelijk van haar ouders, ze praat als een kind en heeft ook de belevingswereld van een kind. Maak er 13 jaar van en ik geloof het wel maar dit?? Neuh... onzin. ;-) En Tessa: ook ik lach je uit, als je moeder even tv kijkt en niet hoort dat jullie stomdronken zijn en kotsend boven de wc hangen is ze doof of nog dommer dan jou. Of het was een hele spannende serie, kan ook nog. Volgende keer beter; je schrijft steeds beroerder. Of je fantaseert non-stop over seks met een andere vrouw. Dan ben je gewoon lesbisch, is niet erg hoor. Dat mag, niet hele fora volschrijven met je verzinsels. Durf je niet uit de kast te komen? Daar is hulp voor, google maar: 'ik ben lesbisch en durf het niet te vertellen'. Als het waar is weten ze nu toch al dat je lesbisch bent. Dronken mensen en kinderen vertellen de waarheid. Laat staan dronken kinderen!! :D
 • Tessa 24-07-2021 21:56
  Sorry dat ik jong overkom. Ik ben echt 18 maar word vaker jonger geschat. Voor de rest weet ik niet wat je bedoelt karin. Ik ben niet creatief ofzo en mijn moeder hoorde ons niet omdat we in de ruimte naast ons huis waren. Ik schaam me niet dat ik op vrouwen val trouwens. En Beverly dankje wel voor de reactie. Het voelde goed om te lezen dat ik mezelf niet druk moet maken. Heb inmiddels gepraat met haar en ze voelt niet hetzelfde voor mij maar we blijven wel vriendinnen. Onze moeders hebben ook gepraat. Dat zit wel goed nu gelukkig.
 • ikke 17-08-2021 13:43
  volwassen op je 18e? welnee, je begint nog maar pas, wist je dat hersenen pas compleet zijn ontwikkeld rond je 27e? Helemaal niet raar dat je nog vaak genoeg domme dingen zult gaan doen, en je leert er alleen maar van, ik sluit me aan bij @Beverly, en maak je niet zo druk. ook dit gevoel hoort erbij, als je eens iets mafs hebt gedaan, maar je bent niet alleen je fouten en blunders, je bent zoveel meer, en dit hoort er allemaal bij, geniet ervan zolang je kan ;-)