Telefoniste

Bij mijn bedrijf hebben we een nieuwe telefoniste nodig. We hebben sollicitaties gedaan en het oog van mijn collega’s en mezelf is gevallen op een vrouw. Het probleem is dat ze een heel zwaar Limburgs accent heeft. Mijn collega’s komen allemaal uit limburg en lijken dit gewoon niet te zien. Terwijl ik weet dat voor mensen buiten limburg (ik kom hier zelf ook niet vandaan) ze gewoon zeer moeilijk te verstaan is. Het probleem is door haar achtergrond gun ik het deze vrouw van harte om weer te kunnen werken. Wat vinden jullie dat ik hiermee moet doen? Ergeren jullie je heel erg als je iemand met een dik accent achter de telefoon van een bedrijf zit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Kippie 17-08-2016 11:39
  Je kan wel een opmerking maken als: 'Goh, wist je dat haar Limburgse accent wel heel erg kan opvallen?' Iets in die richting. En heel lief dat je niet wil ingrijpen vanwege haar achtergrond, alleen als dat het punt is kan je misschien iets voor haar betekenen op een andere manier? Moet het bedrijf natuurlijk niet onder leiden!! Succes
 • natasja 19-08-2016 19:22
  Zolang ze voor buitenstaanders goed verstaanbaar is zou het geen probleem moeten zijn. Zelf ben ik ook naar limburg verhuisd en had in het begin toch wel moeite om het platte praten te verstaan. Een accent zou ik geen probleem vinden maar ze moet niet plat praten.
 • Bloemetje 23-08-2016 11:35
  Heel erg mooi dat jullie haar die kans willen geven! Het is misschien een idee om via jullie leidinggevende of door jullie zelf, haar eens te vragen hoe zij hier tegen over staat. Ik doel dus op haar zware accent. Eigenlijk zou zij zichzelf via een opgenomen stukje moeten horen, hoe ze klinkt, en of er wat aan te veranderen valt. Zelf vind ik het Limburgs accent supermooi klinken maar het moet voor de buitenstaander wel verstaanbaar zijn. Logopedie is een optie. Maar ja of dat haalbaar is voor haar, en zou ze dit willen? Succes met jullie nieuwe collega!
 • Candice 01-09-2016 00:15
  Bij mijn bedrijf hebben we een nieuwe telefoniste nodig. We hebben sollicitaties gedaan en het oog van mijn collega's en mezelf is gevallen op een vrouw. - Je verwacht het niet