Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

forum

Telefoniste

Bij mijn bedrijf hebben we een nieuwe telefoniste nodig. We hebben sollicitaties gedaan en het oog van mijn collega's en mezelf is gevallen op een vrouw. Het probleem is dat ze een heel zwaar Limburgs accent heeft. Mijn collega's komen allemaal uit limburg en lijken dit gewoon niet te zien. Terwijl ik weet dat voor mensen buiten limburg (ik kom hier zelf ook niet vandaan) ze gewoon zeer moeilijk te verstaan is. Het probleem is door haar achtergrond gun ik het deze vrouw van harte om weer te kunnen werken. Wat vinden jullie dat ik hiermee moet doen? Ergeren jullie je heel erg als je iemand met een dik accent achter de telefoon van een bedrijf zit?

Tanja (40) op 17 aug 2016
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • Kippie
  (28)
  17/08/2016
  13:39

  Je kan wel een opmerking maken als: ‘Goh, wist je dat haar Limburgse accent wel heel erg kan opvallen?’ Iets in die richting. En heel lief dat je niet wil ingrijpen vanwege haar achtergrond, alleen als dat het punt is kan je misschien iets voor haar betekenen op een andere manier? Moet het bedrijf natuurlijk niet onder leiden!!
  Succes


 • natasja
  (28)
  19/08/2016
  21:22

  Zolang ze voor buitenstaanders goed verstaanbaar is zou het geen probleem moeten zijn. Zelf ben ik ook naar limburg verhuisd en had in het begin toch wel moeite om het platte praten te verstaan. Een accent zou ik geen probleem vinden maar ze moet niet plat praten.


 • Bloemetje
  (48)
  23/08/2016
  13:35

  Heel erg mooi dat jullie haar die kans willen geven! Het is misschien een idee om via jullie leidinggevende of door jullie zelf, haar eens te vragen hoe zij hier tegen over staat. Ik doel dus op haar zware accent. Eigenlijk zou zij zichzelf via een opgenomen stukje moeten horen, hoe ze klinkt, en of er wat aan te veranderen valt. Zelf vind ik het Limburgs accent supermooi klinken maar het moet voor de buitenstaander wel verstaanbaar zijn. Logopedie is een optie. Maar ja of dat haalbaar is voor haar, en zou ze dit willen? Succes met jullie nieuwe collega!


 • Candice
  (41)
  01/09/2016
  02:15

  Bij mijn bedrijf hebben we een nieuwe telefoniste nodig. We hebben sollicitaties gedaan en het oog van mijn collega’s en mezelf is gevallen op een vrouw.

  – Je verwacht het niet