tips voor daten

Ik ben altijd al een eenling geweest. Ik heb in het verleden wel vrienden gehad, maar dat is inmiddels al zo’n 5 jaar geleden, met andere woorden, ik ben al jaren alleen. Toentertijd ik vrienden had, had ik maar een paar vrienden. Ik ben 30 en heb nog nooit een vriend gehad. Onlangs heeft een man mij benaderd die ik vaker heb gezien bij een event. We hebben daarna contact gehad via whatsapp. Hij wil binnenkort met me afspreken, dus dat wordt een date, haha. Hij is een leuke man. Single, geen ex-vrouw, geen kinderen, dus perfect om mee te daten. Hier ben ik uiteraard wel blij mee, maar het is jaren geleden dat ik heb gedate, plus ik heb sociale fobie. Ik wil niet dat hij zich ongemakkelijk gaat voelen, als hij ziet dat ik me ongemakkelijk voel. Ik word namelijk gauw stil als ik me niet op mijn gemak voel en dat is in het dagelijks leven. Hebben jullie tips voor mij, wat ik kan doen en kan zeggen voor een 1e date met hem? Het lijkt me niet verstandig om meteen te vertellen dat ik sociale fobie heb, al zal hij het vroeg of laat wel erachter komen, mocht het zijn dat het een relatie wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Loes78 17-03-2017 08:37
  Met je sociale fobie komt het vanzelf goed als je hem veel vaker ziet. Tip plan de eerste niet te lang en een date dat je samen iets moet ondernemen.De date verloopt automatisch soepeler.Dus niet als eerste date samen eten,bioscoop,concert of de kroeg.Denk aan samen bijvoorbeeld kanoën of een uurtje bowlen.Verder ga ik je geen tips geven omdat de gene jou gewoon moet nemen zoals je bent.Mannen houden er toch in het algemeen niet van als iemand teveel praat. Wees wel.geintereseed in hem.Vraag bijvoorbeeld waar hij is geboren of hij ook dol is op dieren,broers/zussen heeft.Ook kan jij iniatief nemen bijv door de eerste date te plannen.
 • Danielle 25-03-2017 20:34
  Wat leuk, een date! Ik weet niet of je van wandelen houd. Maar je zou een boswandeling of strandwandeling kunnen doen. Dan ben je bezig en praten tijdens het wandelen gaat vaak wat ontspannender. Daarna een patatje eten (ofzo) in een klein cafeetje en dan weer naar huis. Je kan hem aangeven dat je wat verlegen bent, dan begrijpt hij het misschien al wat als je even niets te zeggen hebt. Vergeet niet dat het voor hem ook spannend is.
 • Lianne 14-04-2017 19:13
  Het lijkt mij ongezond om eerst een relatie aan te gaan voordat je vrienden/familie hebt waarbij je jezelf kunt zijn. Het lijkt me moeilijk om eigen verwachtingen van vriendschap/familie te scheiden van partnerliefde. Veel wordt dan op 1 persoon gespiegelt. Dat is niet snel herkenbaar.
 • Lianne 14-04-2017 19:20
  Ik zou me afhankelijk voelen en het kan dan moeilijk zijn om je grenzen aan te geven.
 • Lianne 14-04-2017 19:30
  Sorry ieder ze eigen leerproces. Volg je hart en overwin je angst stap voor stap.