Trouwen

ik ben al ruim 7 jaar samen met mijn vriendin, en we hebben pieken en dalen overleeft.
in het begin wilde ze al trouwen en zelfs haar vriendin heeft mij liggen pushen. hierop heb ik geantwoord dat ik er nog niet klaar voor ben. tussentijd hebben we wat jaren versleten en ouders geworden. nu vroeg ik wat ze voor Moederdag wilde uit het niets, een huwelijksaanzoek, en ze meent het serieus. ik moet zeggen dat ik er wel klaar voor ben, maar om het gedwongen te vragen vind ik niet fijn. maar omdat ik weet hoe ze kan zijn heb ik wel al een ring gekocht (niet extreem).
iemand tips voor mij om dit in goede banen te leiden? dit gedwongen valt beetje buiten mijn comfort zone en ik ben geen geweldige prater.. ik praat me eerder in problemen dan me eruit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Simone 06-05-2022 07:28
  Hart maken (pinanta) of kopen. Op youtube staat wel źulke filmpjes. Deze vullen met hartensnoepjes en rode hartjes maken van papier waarop staat "wil je met mij trouwen?" Die erin en het als cadeau aan haar geven. Je hoeft verder geen toespraak te houden. Verloopt vanzelf wel. Als ze zegt "oh je wilt trouwen!" Dan zeg je gewoon kort "jah je bent mij alles" Als ze zegt wanneer of hoe wil je trouwen dan gewoon steeds zeggen "lieverd dat moeten we binnenkort allemaal maar even over nadenken en bespreken zodat het voor ons samen de perfecte huwelijk wordt" De man van mijn vriendin zei gewoon op een ochtend tegen haar toen ze het hadden over testament misschien is een samenlevingscontract of trouwen ook verstandig. Ze zei " ja dat denk ik ook" Hij zei " ik trouw het liefst" en aangezien zij beiden vakantie hadden zijn ze de volgende dag naar het gemeentehuis te gaan om in ondertrouw te gaan. Dus niets qua toespraak, ring en dat soort dingen.
 • Simone 06-05-2022 07:32
  Action verkoopt dozen in hart vorm. Dir kan je ook vullen met hartdingetjes en met papiertjea waarop je overal op schrijft "wil je met mij trouwen" daarin kan je de ring ook stoppen.
 • Simone 06-05-2022 07:39
  's ochtends gewoon een kleinigheidje geven. Zeggen dat je 's middags voor haar een lunch gaat maken. Dan leg je een gelukskoekje op haar bord met een briefje erin "wil je met mij trouwen!" Dan zeg je "maak maar het gelukskoekje open" dan pak je vlug een bordje met de ring erop waar je omheen aardbeien hebt neergelegd. Tips staan wel op het internet. Maar bedenk door de knieën en toespraak houden hoeft niet.
 • comanchero101@hotmail.com 06-05-2022 16:23
  T-shirt voor je kind laten maken met de tekst "Mama, wil je met papa trouwen?" Smelt ze vast van en jij hoeft niks meer te zeggen.
 • Crisp 12-05-2022 18:20
  Je geeft nooit of te nimmer een ja-woord als je ook maar de kleinste twijfel ervaart. Als je tegen je zin in ja zegt spoor je niet.