Twijfels

Ik weet dat ik een slecht persoon ben maar ik kom er niet uit.
Ik heb nu een jaar een vriend en dit is altijd goed gegaan. We zouden zelfs gaan samenwonen volgende maand. Nu is hij al bijna 7 jaar aan het studeren en had afgelopen zomer te horen gekregen dat hij zijn eindstage niet gehaald heeft. Dit heeft hem ontzettend veranderd, hij is onzeker geworden en durft nergens meer zijn mening over te uiten. Ook mis ik assertiviteit bij hem in bepaalde zaken.
Hij is nu zo druk bezig met zijn stage en heeft amper aandacht/tijd voor me. In die tijd ben ik online iemand anders tegen gekomen waar ik veel mee heb gepraat, hierbij voelde ik een klik. We hebben een keer afgesproken en gezoend. Ik weet dat ik het nooit had moeten doen maar ik dacht dat het eenmalig zou zijn. Nu is die jongen mij leuk gaan vinden en zou graag meer met me willen. Hij weet dat mijn vriend er is maar niet dat we bijvoorbeeld zouden gaan samenwonen. Inmiddels heb ik het contact met die jongen verbroken.

Ik merk nu dat ik de hele dag aan die jongen denk/droom en blijf twijfelen over mijn relatie. Ik heb met mijn vriend gepraat over zijn assertiviteit en hij doet zijn best om er meer voor me te zijn en te veranderen. Ik ben er echter bang voor dat het in zijn karakter zit en dat ik zo over hem heen ga lopen (zoals eigenlijk al gebeurd is). Mijn vriend is op de hoogte van de jongen en heeft het geaccepteerd.

Persoonlijk val ik meer op jongens met een sterkere uitstraling, iemand ‘die er staat’. Mijn vriend is bekend in mijn omgeving en iedereen vind hem erg leuk. Hij is ook een ontzettend lieve jongen die alles voor me zal doen. De andere jongen woont 1,5 uur van mij af.

Mijn concrete vraag is nu eigenlijk: Wat moet ik doen?
Heb ik mijn vriend eigenlijk al in mijn hoofd opgegeven en moet ik de relatie verbreken?
Of moet ik mijn vriend een kans geven om zichzelf te bewijzen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • miami 20-01-2021 15:32
    dus maw je vriend krijgt iets negatiefs te verwerken(het niet halen van zijn eindstage)is daar heel erg mee bezig(logisch)en jij zoekt gelijk 'troost' bij een ander? Lekker dan. Hij wil zijn stage halen en jij zou hem moeten steunen en niet met een ander afspreken. Stel je verlaat hem, je gaat met die jongen verder(of een ander)en er gebeurt weer iets. Ga dan gelijk online om te kijken of er iemand is die je kan troosten? Wat versta je onder assertiviteit? Je hebt er nooit eerder gemerkt? Sorry maar ik heb medelijden met je vriend
  • Beverly 20-01-2021 19:13
    Ik snap dat het verleidelijk is om mee te gaan in je "nieuwe liefde", want dat is nog mooi en ongeschonden. Maar denk je nou echt dat, als je je huidige relatie verbreekt en er met die nieuwe jongen nooit iets fout gaat? En ga je dan ook weer op zoek naar de volgende? En nog eens? Ja, je huidige vriend is even niet met jou bezig, maar met zijn studie en nee, dat 8s even niet leuk. Zelfs normaal gesproken assertieve mensen krijgen weleens klappen te verduren. Daar hoef je echt geen ramp van te maken. Mannen van jouw leeftijd "die er staan", staan omdat ze nog niet op hun bek zijn gegaan. Zoek niet naar iemand die er staat, zoek naar iemand die is gevallen maar weer op weet te staan, zoals je huidige vriend nu toont. Dat vereist pas ballen.
  • Karin 21-01-2021 03:44
    Concreet antwoord: dat weet alleen jij, doe wat je hart je ingeeft. Waarom ben je een slecht persoon? Daar vertel je niets over, je deelt het mee. Waarom vraag ik me af..?