Uit elkaar of niet?

Hallo, mijn naam is Guus en ik ben 32. Ik heb een geweldige dochter van 7 jaar oud en woon samen met mijn partner in een mooi huis. Mijn vriendin en ik hadden seksueel al een lastige relatie voordat wij onze dochter kregen, maar toen ze eenmaal zwanger was hebben we ervan genoten. We hebben al 17 jaar een relatie. Het opvoeden van onze dochter is geweldig en qua opvoeding zitten we ook op één lijn.

Maar er is geen seksuele aantrekkingskracht meer en sinds drie jaar ergeren we ons ook aan elkaar, in alles. We hebben allebei ons eigen leven en delen niks met elkaar. Mijn partner gaat ook niet meer met vriendinnen weg en wil het liefst nog een paar kinderen ( voordat het te laat is zegt ze). Een jaar geleden wilde mijn partner van me af, maar toen heb ik haar overgehaald te blijven voor ons kind. Echter nu is de situatie onhoudbaar en merk ik dat ik geestelijke en ook lichamelijke klachten krijg.

We hebben al 7 jaar geen seks gehad en praten doen we, totdat het escaleert. En dan niet in een heftige ruzie, maar het eindigt vrijwel altijd in een negatieve reactie. Als het niet om onze dochter gaat, hoor ik alleen maar welke klussen in huis ik moet doen, dat ik boodschappen moet halen etc. Leuke dingen gaat het niet meer over. Ik zie er gewoon tegenop om naar huis te gaan vanuit het werk en zij heeft dat ook zegt ze ( om mij dan).

Ik erger me dan ook dood als ze roddelt over andere stellen. En zij ergert zich aan mij als ik schilder.

Binnen de familie is de band erg sterk. En van beide kanten van de familie is iedereen vrienden met elkaar. Aanstaande zomer gaan we met de hele familie op vakantie. Ik ga liever met z’n drieën zodat we er echt voor elkaar zijn. Maar dit ontloopt zij liever.

Ze is een geweldige moeder en ook een lief persoon. Maar wat kan je nog, als je helemaal niks meer met elkaar hebt en je niet kan praten met elkaar. Maar wel samen een geweldige dochter hebt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Ijsco 30-04-2018 18:13
  Relatietherapie nemen. Je dochter zou ook echt niet willen dat jullie alleen maar bij elkaar bleven om haar. Als het niet meer gaat kan je beter voor zorgen dat jullie beiden GELUKKIG zijn en er op een goede manier samen zijn voor jullie dochter.
 • Bull 02-05-2018 12:41
  Uit elkaar gaan. Bij elkaar in de buurt wonen. Vrienden blijven / worden...
 • miami 02-05-2018 14:09
  sluit me aan bij IJsco en Bull. Dit is geen leven, voor jullie beide niet maar voor jullie dochter al helemaal niet. Zij heeft heus wel door dat het niet botert tussen haar ouders, kinderen zijn daar heel gevoelig voor. En ze moet later niet te horen krijgen dat haar ouders vanwege haar bij elkaar zijn gebleven.
 • Meisje 07-05-2018 23:23
  Hallo Guus, Ik snap het ff niet jullie hebben al 7 jaar geen seks en ze wil wel meer kinderen met je voor het te laat is, ze zegt ook dat ze liever niet thuis wil komen net als jou?? Mijn vraag is hoe ziet ze dat voor zich? En voor jezelf zou ik eens de vraag stellen wil je nog aan je relatie werken en dan ff familie en vrienden weg gelaten want ja het is fijn dat alle relaties fijn verlopen maar daar word jij niet gelukkiger van want je eigen relatie verloopt helemaal niet lekker. En wil je aan je relatie werken dan is mijn tip elk gesprek die jullie met elkaar hebben mogen jullie niks negatiefs zeggen tegen elkaar en mocht het wel gebeuren dan zeg nooit ja maar jij doet dit niet of dat niet luister erna en probeer er samen een oplossing voor te vinden want het is makkelijk om snel iets negatiefs terug te zeggen dan daat werkelijk te luisteren wat de ander zegt en er iets mee doen al is het maar dat je zegt ik hoor wat je zegt en zal nadenken over hoe ik dit voor jou kan oplossen of veranderen. En neem savonds een half uurtje om vragen van elkaar te beantwoorden doe dit doormidden van 2 potten 1 voor jou en 1 voor je vriendin waar jullie vragen in kunnen stoppen die je graag zou willen weten van de ander pak ieder elke avond 1 vraag uit de pot en beantwoord de vraag zo uitgebreid mogelijk en de ander mag dan alleen luisteren en eventueel onderbouwende vragen stellen zonder negatieve reacties te geven spreek een tijd af van te voren over hoe lang jullie willen praten over 1 vraag uit de pot als de tijd om is stopt het gesprek en is de ander aan de beurt of je maakt nieuwe vragen voor een andere dag. Succes met welke beslissing die jullie ook nemen maar denk aan je dochter zorg dat jullie vrienden blijven voor haar wat er ook gebeurt.
 • Iris 29-05-2018 11:13
  Hi Guus, Voor een televisieprogramma zou ik graag met jou in contact komen. Misschien kunnen wij je nl helpen met je keuze. Zou je je gegevens willen mailen naar: liefde@vincenttvproducties.nl zodat ik je eens kan bellen? Dank!