Update stoppen met roken :-)

Half november heb ik hier een geheim geplaatst, ik rookte stiekem nog sigaretten na een poosje gestopt te zijn geweest terwijl dat echt geen goed idee is voor mijn gezondheid.
Ik schaamde vreselijk, vooral voor mijn kinderen die dachten dat ik nog gestopt was maar ik kon het niet laten..
Dat was de laatste dag dat er door mij gerookt is: ik ben heel blij dat het door een paar eye-openers van mensen hier opeens tot me doordrong hoe stom het was.
Écht doordrong, vooral de opmerkingen over mijn kinderen kwamen goed aan.
De huisarts (ja, ik ben echt gegaan) zei dat ik die 5 sigaretten amper zou missen en ook -heel grappig- dat ik niet zo’n dramaqueen moest zijn en gewoon niet meer roken. Net zoals het altijd lukte; anders kon ik naar een stoppen met roken cursus maar hij zei meteen: niet dat je daar iets nieuws gaat leren want je weet het best..
Vanaf NU echt niet meer doen, doei Karin!

Ik moest er om lachen en samen met de reacties hier vond ik het opeens idioot om nog te roken, bang dat mijn zoon onverwachts langs zou kunnen komen en het ruiken.

Nu bedacht ik me opeens: o ja, ik zou nog laten weten hoe het ging met stoppen rond kerst.
Iets later maar: ik ben ervanaf, denk er niet meer aan en vind het ook wel fijn dat je bijna nergens meer mag roken.
Pas nog uit eten geweest met niet-rokers en pas thuis dacht ik: goh, geen seconde gedacht laat ik eens lekker in de regen gaan staan roken terwijl binnen de koffie koud staat te worden.. 🙂
Bedankt voor de goede raad lieve mensen die me een duwtje de goede kant op gaven vorig jaar, zo zie je maar dat het soms echt helpt om hulp te vragen aan vreemden al krijg je soms reacties die je de ogen openen terwijl ik dacht dat ik het zelf heus wel wist..
Bedankt voor de wijze woorden nogmaals en een heel mooi, gelukkig 2020 in goede gezondheid en veel plezier!!
Liefs, Karin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Nellie 06-01-2020 23:47
  Super trots op jou Karin! Misschien een iets tragischer verhaal, maar 30 jaar geleden ben ik de bevoegdheid van mijn kind verloren door die stomme sigaretten En sindsdien rook ik ook niet meer Mijn kind is overleden doordat hij in de auto zat met zijn alcoholistische vader Nu ben ik van drank en alcohol af en dolgelukkig en ongelukkig soms
 • Karel 06-01-2020 23:57
  Ik heb hier zelf ook veel last van gehad. Elke keer die drang om weer een cigaret te pakken terwijl je weet dat je het eigenlijk niet moet doen. Ik heb uiteindelijk alles opgebiecht bij mijn familie, die hebben mij uiteindelijk geholpen om definitief te stoppen. Ik ben nu 4 jaar gestopt en zit daardoor een stuk beter in mijn vel. Ik ben blij dat het ook bij jou is gelukt. Op nog veel gezonde jaren!
 • Eagle 07-01-2020 08:27
  Dat gaat goed Karin! Ben blij voor je.
 • Lola 07-01-2020 15:39
  Wow! Echt trots dat je dit kunt! Heel knap :). Nu ik zelf nog zo sterk zijn (schaam)
 • Henk 07-01-2020 23:15
  Goed bezig!
 • Karin 08-01-2020 19:54
  '@Eagle en @Lola: dankjewel! :) Niet dat je je hoeft te schamen als het niet lukt of je gewoon wil blijven roken Lola, snap je heel goed na een levenlang roken. Zag vorige week nog op tv dat artsen rokers die willen stoppen maar het niet volhouden voortaan hetzelfde gaan behandelen als drank- of drugsverslaafden, het is gewoon niet simpel om er vanaf te blijven. Ook buiten zijn er al plekken waar je niet meer mag roken. Natuurlijk ook voor je gezondheid beter maar dat is zo'n open deur.. die slaan we even over! ;)