verliefd op een ander

Oke ik weet even niet meer wat ik moet doen. Ik ben inmiddels 7 jaar samen met mijn huidige vriend en we hebben 1 kindje samen. Nu gaat het in onze relatie niet zo lekker omdat we allebei een totaal andere levensvisie blijken te hebben en we hebben andere wensen mbt ons leven. Dit ligt vooral bij mij omdat mijn gedachten daarover zijn verandert sinds de geboorte van onze zoon. We proberen er wel samen aan te werken en veel over te praten maar zowel mijn vriend als ik hebben het gevoel dat we te veel geven en er te weinig voor terug krijgen. Nu ben ik twee weken geleden begonnen met een nieuwe baan en hier ben ik hopeloos verliefd geworden op een collega. Nu weet ik ook wel dat de kans dat het iets word tussen ons vrij klein is aangezien we nogal ver uit elkaar wonen en hij 16! Jaar ouder is dan ik. Maar ondanks mijn bezwaren blijf ik toch die vlinders houden en mijn collega voelt ook wel wat voor mij. Ik denk ook dat die verliefdheid op een ander misschien komt omdat het niet zo goed gaat in mn huidige relatie. Maar ik weet even niet zo goed wat ik moet doen. Aan de ene kant wil ik doen alsof er niks aan de hand is en de relatie met mn huidige vriend voortzetten, ook voor ons zoontje en aan de andere kant heb ik nu het gevoel dat ik mezelf en mn vriend te kort doe op deze manier. En moet ik dit tegen mijn vriend vertellen, ook als ik zou besluiten om verder niks met mijn gevoelens te doen? Als ik dat doe dan weet ik dat mijn vriend mij voor het blok zou zetten en dat ik daar niet meer mag gaan werken vanwege die collega. En aangezien mijn vriend geen werk heeft zou dat betekenen dat we ook nog eens financieel de afgrond ingaan.
Lang verhaal kort. Ik weet het gewoon even niet meer en hoop dat jullie tips hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Marina 14-06-2016 18:20
  Ja, Henriette, ik was ook jong geweest. Inderdaad kan een onschuldige flirt niet echt kwaad. het hangt ervan af wat je er hier verder mee doet. Op mijn leeftijd ga ik niet zomaar flirten met andere mannen. Ik blijf lekker bij me eigen man. Ik heb 2 volwassen zoons die ik 2 keer in de maand zie. Me partner die houd hun heerlijk bezig. Voor de rest kan het geen kwaad om naar voetballen te gaan. Het is wel eens goed om af leiding te zoeken. Maar als je er geen goed gevoel kan krijgen kan je ook ergens anders staan. Verliefd worden maak je kwetsbaar en Ronald kan het weleens in de gaten krijgen. Dan lijkt het je beter om ook af en toe met je man leuke dingen te doen. En ook zo nu en dan met je kinderen. Of ga eens met vakantie met je man. Het beste lijkt mij maar niet te veel bezig te zijn met je gevoelens. Anders heb je kans dat je je man ook kan kwetsen.
 • Sandra63 14-06-2016 18:56
  Het is een fijn gevoel, verliefd zijn. Maar ik denk dat je Ronald beter kunt gaan ontlopen. Ik krijg namelijk de indruk dat het vooral lust is, en dat is prima, als je vrijgezel bent. Ronald is je type niet, dan zou ik persoonlijk daar nooit mijn relatie voor riskeren. Hij is aantrekkelijk en een gangmaker. Maar hij is ook oppervlakkig, en naar ik uit je verhaal opmaak, niet erg intelligent. Laat André voorlopig het voetbalgebeuren regelen, als het echt alleen lust is is het waarschijnlijk ook 'uit het oog, uit het hart' Ik hoop dat je eruit komt met jezelf, en ik hoop vooral dat je eruit komt zonder alles op het spel te zetten, en veel mensen hun leven overhoop te halen. Sterkte!
 • Eagle 23-06-2016 14:14
  Tja, wat moet je hiermee? Wat dacht je van helemaal niks? Denk aan wat je op het spel zet. Het is nogal naief om te denken dat het 'voor één keertje geen kwaad kan'. Zijn kind zit bij het jouwe op voetbal, de kans is enorm dat jullie gedrag naar elkaar toe niet onopgemerkt blijft bij andere ouders, zeker niet als het verder zou gaan dan de nu nog tamelijk onschuldige flirt. Dan bereiken die geruchten je man vanzelf wel een keer. Nieuwtjes als deze verspreiden zich snel en zijn moeilijk te weerleggen, vooral niet als er een kern van waarheid in zit. En dan heb je heel wat uit te leggen. Nu kan je je man nog recht in de ogen kijken. Probeer erachter te komen wat er leuk is aan je eigen man. Ga weer eens iets leuks met hem doen, zonder de kinderen. Blaas je eigen huwelijk weer nieuw leven in.
 • Janah 03-07-2016 21:51
  Ik heb eerder het idee dat Ronald een bevlieging is omdat hij heel anders dan je man is en je met hem in een harmonieuze relatie zit. Misschien kun je Ronald beter een tijdje ontlopen, en die tijd steken in je relatie. Doe leuke dingen met je man, heel andere dingen dan jullie altijd samen deden. Maak je relatie spannend en niet eentonig! Misschien komt het verliefde gevoel op je man dan wel weer terug......
 • Marina 17-02-2017 20:43
  Ik ben zelf ruimdenkend. Ik ben zelf ook jong geweest en toen ik getrouwd was had ik ook gevoelens. Daar ben je mens voor. Maar wat doe je als je gevoelens gaat overheersen? Je vraagt je dus af: Wat krijg je nog van je eigen man? Meeste keren gaat overspel gepaard met verliefd zijn en je gezin verwaarlozen. Misschien kan je oplossen of je eigen man niet naar voetballen kan kijken, zodat je wat meer tot rust komt. Of praat desnoods met iemand die je kan vertrouwen. Gevoelens kan je niet altijd negeren. Maar je kan wel je eigen beschermen tegen het gevaar hiervan, Ik heb ook fouten gemaakt. Ik heb er van geleerd dat je eenmaal als men getrouwd bent, dat je beter afstand kan nemen, hoeveel pijn het ook doet. Het gaat om je eigen gezin. Juist doordat je kwetsbaar bent, kan Ronald er misbruik van maken, omdat hij dat aan je kan merken. Laat zien dat je stevig in je schoenen staat en probeer afstand te nemen.
 • silke 09-11-2018 15:38
  ik ben nu eenzaam en ik ben aleen mijn lief heeft uit gemaakt ik weet niet hoe dat komt die jongen heeft gezegt dat ik andere manen ge had dat is een leugen dat was niet waar ik wil tol graag een andere lief heben dat is bij mij te ver ge gaan ik wil dat liefde trug komt als iemand mij wil zelf leefdijt zeventwintig jaar
 • Loes 24-08-2020 07:28
  16 en een jaar ouder dan jou? Bij je leeftijd staat 21 jaar? 15 en een kind? A fijn, geniet gewoon van je puberteit
 • Tessa 25-08-2020 04:27
  hoi Loes, Mss was het niet helemaal duidelijk. Ik ben 21, met een zoontje van 2. Dus ik was 19 toen hij werd geboren. Ja erg jong maar toen wel gelukkig in de relatie met huidige vriend. Nu ben ik dus verliefd geworden op een collega die 16 jaar ouder is dan ik (37).
 • Loes 25-08-2020 12:36
  Aha op zo'n manier. Zelf zou ik persoonlijk niet gelijk wat doen met je liefdesgevoelens voor de ander. Neem anders eerst voor 3 maanden een take out. Je kan dan zien hoe het bevalt als je niet meer bij je vriend woont. Scheiden, uit elkaar gaan heeft alt8jd financiele gevolgen maar het gaat wel om jullie geluk. Tine out helpt vaak voor beiden
 • Jasmijn 25-08-2020 14:31
  hooiii, ikzelf zou echt uitkijken met dit soort affaires het is misschien voor even leuk, maar uiteindelijk zal het alleen maar om de seks gaan. Ik zou echt bij je vriend blijven ook al weet ik niet van de situatie af, je hebt ook nog een kleine jongen, Je moet je dan afvragen wie het echt het meest van je houd een collega of je gezin.
 • Beverly 25-08-2020 14:57
  Blijf praten met je vriend. Niet over je verliefdheid, maar over jullie relatie. Zoek desnoods hulp als jullie er samen niet uitkomen. Ik denk namelijk dat je verliefdheid alleen een symptoom is van je bekoelde relatie thuis. Dat je tijdelijk het gras in andermans tuintje groener vindt. Dat je dus nooit verliefd zou zijn geworden als je relatie met je vriend in orde was. Jullie zoon is twee, dus nog geen drie jaar geleden was het nog dikke mik tussen jullie. En ja, natuurlijk komen er andere prioriteiten en gedachten als je eenmaal een kind hebt, maar is dat dan echt zo fundamenteel anders dat je bereid bent om je relatie te laten stranden? Deze verliefdheid biedt je zo weinig en verstoort zoveel. Is het je echt waard om je relatie te beëindigen? Om je zoon te laten opgroeien in een gebroken gezin? Om er dan achter te komen dat deze andere man ook niet degene is waarmee je oud kan worden? Gooi het leven dat je nu hebt, nog even niet weg. Omwille van jullie zoon, omwille van elkaar en wat jullie tot elkaar heeft aangetrokken, hou het vol. Zoek hulp. Als het echt niet lukt, kan je volgend jaar alsnog je conclusies trekken en eventueel uit elkaar gaan. Maar dan beslis je dat met rede en niet met een door verliefdheid gekleurde bril. En als deze collega inderdaad ook iets voor jou voelt, dan voelt hij dat volgend jaar ook nog wel. Ik wens je veel wijsheid.