Verliefd op een andere vrouw

Sinds enkele maanden ben ik verliefd op een andere dame. Mijn vriendin weet het niet. Mijn vriendin vraagt wel steeds wat er met mij aan de hand is. Ik weet niet of ik bij mijn vriendin wil blijven want om eerlijk te zijn heb ik nog nooit zoveel voor iemand gevoeld als voor deze dame. De dame in kwestie voelt echter niet hetzelfde voor mij. Ik zou mijn vriendin verlaten omdat ik nu voel dat er veel meer is in het leven. Ik ben 8,5 jaar samen met mijn vriendin, maar dit wat ik nu voel heb ik nog nooit op die manier voor mijn vriendin gevoeld. Ik heb het idee dat ik altijd “veilig” heb gezeten en ik dingen heb uitgesproken zoals “ik hou van jou”, alleen ik denk dat ik nu pas weet wat de echte intentie is om van iemand te houden. Bij mijn vriendin zijn het gewoon standaard zinnen geworden, waarvan ik weet dat ze zo horen. Ik meer het wel een beetje, maar dan meer vriendschappelijk. Op liefdes gebied, blijk ik eigenlijk nooit veel voor haar gevoeld te hebben. Al denk zij van wel. Ik heb hele reizen voor ons gepland om mijn liefde aan haar te laten zien. Ook daarvan weet ik nu dat ik keer op keer de relatie heb proberen te lijmen en dat ik heel graag liefde wilde voelen. Op vakantie leek die liefde dan wel even heel echt. Dan zei ik ook tegen mijn vriendin “fijn he?” “Genieten dit” “ Ik hou van je”. Nu ik zo verliefd ben op iemand anders en echt iets heel intens voel, weet ik dat ik die reizen en zinnen naar mijn vriendin alleen maar uitsprak omdat ik wilde dat het zo was. In werkelijkheid heeft onze relatie in mijn ogen niet veel voorgesteld. Ik hou van iemand anders en heb nog nooit zoveel bankenunie gehouden. Zij wil mij alleen niet. Maar goed, er is dus blijkbaar veel meer in deze wereld. Hoe leg ik dit uit aan mijn vriendin zonder haar helemaal de grond in te boren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Doos 17-01-2020 08:57
    Maak het uit. Ze overleeft het wel en ze zal vanzelf een leuke man vinden die voor de 1000 procent voor haar gaat. Je bent niet de laatste man op aarde.
  • bertina 17-01-2020 13:12
    IK kan me totaal vinden in jouw situatie. ik heb namelijk precies het zelfde mee gemaakt. Mijn vriend had dan wel geen ander maar hij voelde helaas geen liefde meer voor mij en hij was voor mij alles. Ik heb me nog nooit zo verliefd gevoeld en zo gelukkig was ik bij hem. Hij had er ook erg veel moeite mee om het te vertellen het duurde hem 3 maanden tot ik voor de zoveelste keer vroeg of er wat was en ik vroeg of hij nog wel van me hielt en toen kwam het hoge woord eruit. Helaas er is nooit een goed moment en je zal haar hoe dan ook kwetsen. Heeft hij mij ook gedaan.