Verlieft op chronisch zieke vriend.

Lieve mede-lezers,

De titel zegt het eigenlijk wel, ik ben verliefd op een hele goeie vriend van mij die helaas chronisch ziek is hij heeft namelijk de ziekte Cystic Fibrosis (Taaislijmziekte).
Wij kennen elkaar nu al een aantal jaar en dat via een datingsite en was echt vanaf het begin al super gek op hem, maar het zit zo ik heb een zoontje van 5 en heb uiteraard nog een kinderwens en zou voor en met hem die zwangerschap molen in willen gaan omdat hij mogelijk geen kindjes kan verwekken via de natuurlijke weg.
Nu ligt die vriend regelmatig in het ziekenhuis gemiddeld 3 weken per keer en dit een paar keer per jaar. En dan denk ik toch van wat als we een gezin zouden zijn hoe zou dat gaan en kunnen werken als hij zo vaak in het ziekenhuis ligt?

Ik hoor mensen regelmatig zeggen : Liefde overwint alles, maar je moet wel realistisch blijven vind ik! Zou dit kunnen werken? naast zijn ziekenhuis opnames en de angst dat hij doodgaat? want dat speelt ook mee. Al vind ik wel dat je iemand niet zomaar op een ziekte moet afwijzen want iedereen verdient geluk en zeker als het zo goed klikt met elkaar.

Vind het zo lastig, zeker ook omdat ik weet dat hij mij ook al die jaren al ziet zitten.
Moet ik mijn hart volgen? of juist niet?

Veel Liefs..
xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Druif 02-05-2019 21:03
    Praktisch: Is het erfelijk? Moet jij willen dat je ongeboren kind dezelfde ziekte krijgt als de vader? Hoe lang kun je leven met taaislijmziekte? Is er toekomstperspectief voor je huidige kind m.b.t hechten aan jou nieuwe partner en voor je eventuele ongeboren kind aan zijn/haar vader? Liefde: jij bent gek op hem, hij is gek op jou. Hij verdient indd ook liefde, maar of dat in de vorm van een relatie is vind ik dat jij je ‘kinderen’ niet aan kunt doen tenzij de vader met deze ziekte 80 kan worden
  • Anja 28-05-2019 20:32
    Omg.. Druif, sorry maar dat laatste stuk slaat echt nergens op!! Niemand krijgt de garantie dat ie 80 word.. ook op latere leeftijd kan je een ziekte krijgen of een ongeluk! Ik zou zeggen, ga voor je gevoel! Wat ik hier boven al zei.. niemand krijgt garanties in het leven, maar het mooiste in het leven is liefde! Ik ken 2 mensen die cf hebben, beide hebben een gelukkige relatie, 1 van hun heeft dit jaar nieuwe longen gekregen, ze hebben een zware tijd achter de rug, maar hun relatie is nog steeds sterk, wbt erfelijkheid, ja het is erfelijk als je beide t gen hebt, dit is te testen en er zijn via ifv of dergelijke zelfs opties om te zorgen dat de kans dat je kindje het krijgt zeer gering is (als je beide het gen hebt.. als jij het gen niet hebt is kans nihil dat je het krijgt) T risico met cf is dat je minder oud word, aan andere kant de medische wetenschap word steeds beter, we kennen de toekomst niet.. Aan andere kant, een partner die nu gezond is, is geen garantie dat hij dat blijft! Andere kennisen waren 28 toen haar vrien diagnose lymfe klier kanker kreeg, zwaar traject met chemo enz... Geranties heb je nooit, geniet van de dag, pluk de dag, je weet nooit wat morgen te bieden heeft! En echte liefde.. laat zich niet leiden ;) Ik zou zeggen als je elkaar echt leuk vind.. go for it!